Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax wint makkelijk eerste oefenpot tegen Omniworld: 1-5
10 juli 2004

Op het zonnige sportveld van Omniworld in Almere heeft Ajax zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het jaar met 1-5 gewonnen van de thuisspelende ploeg. Voor 4500 toeschouwers was het bij rust al 1-4 voor Ajax via achtereenvolgens Nigel de Jong, Tom Soetaers, Petri Pasanen en Tom de Mul. Omniworld scoorde bij een 0-3 stand tegen. Ajax speelde nog zonder de internationals die op het EK aanwezig waren. In een rustige tweede helft werd er nog een keer gescoord door Anthony Obodai. Pienaar, De Jong en Obodai mochten de volle negentig minuten spelen. De twee stagiaires Maduro en Lindgren kregen ook de kans in actie te komen.


 


Voor Ronald Koeman was de uitslag niet belangrijk. ,,Ik spreek geen waarde-oordeel uit over zo'n wedstrijd. Waar het om gaat, is dat het publiek wordt vermaakt en dat lukte in de eerste helft meer dan in de tweede." Trainer Koeman kon om verschillende redenen niet over de hele selectie beschikken, vandaar dat er 'slechts' zeventien namen op de lijst stonden.
Over de jongelingen was de trainer tevreden. ,,De jonge spelers moeten nu speelminuten krijgen en we beslissen later, na De Lutte, of ze langer bij de selectie blijven."

FC Omniworld-Ajax 1-5
10. De Jong 0-1
17. Soetaers 0-2
23. Pasanen 0-3
27. Ergun Cakir 1-3
35. De Mul 1-4
67. Obodai 1-5

Opstelling Ajax:
Lobont (46. Stekelenburg), De Jong, Escude (46. Maduro), Pasanen, Lindgren, Obodai, Maxwell (46. De Ridder), Pienaar, De Mul (46. Sikora), Soetaers (46. Mitea), Anastasiou (46. Sonck)

Klik HIER voor het fotoverslag van f-side.nl van deze wedstrijd

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyrightę2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL