Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax langs QPR dankzij stagair Lindgren: 0-1
21 juli 2004

Ajax is de korte Engelse oefencampagne begonnen met een kleine winst. In de eerste wedstrijd tegen professionals versloegen de Amsterdammers woensdagavond in Londen op Loftus Road voor 11.000 toeschouwers Queens Park Rangers met 1-0. De enige treffer viel na rust en kwam op naam van jongeling Rasmus Lindgren. Hij kopte een voorzet van De Mul binnen.

Proefspeler Rasmus Lindgren was de held van de dag. De negentienjarige Zweed maakt sinds de voorbereiding deel uit van de selectie van coach Ronald Koeman, die hem op proef liet meetrainen en meenam naar Engeland. Normaliter maakt de middenvelder deel uit van de A1.


Piepjong
Ajax begon met een piepjong team tegen de ploeg uit de Engelse eerste divisie.
Obodai, Maduro, De Jong en Emanuelson vormden de defensie, met de 23-jarige Maxwell als op een na oudste speler op het veld. Daniël de Ridder startte op het middenveld, Steven Pienaar was een rustpunt op 10 en Tom De Mul en Nicolae Mitea bemanden de vleugels. De geblesseerde Ajacieden en de EK-internationals die sinds deze week de training hebben hervat kijken vanaf de tribune toe.

Beide ploegen kregen kansen in het vermakelijke duel, maar de meeste en de gevaarlijkste waren voor Ajax. De Ridder, Maxwell en Yannis Anastasiou waren dichtbij treffers, en de Griek zag in de tweede helft zelfs nog een kopbal tegen via beide paal uit het doel stuiteren.

Ongelooflijk goed
,,Het spel van de tegenstander was reclame voor het een keer raken en voor de club Ajax´´, vond Rangers-manager Ian Holloway. ,,De spelers keken er naar uit om tegen Ajax te spelen en ze vonden het best jammer dat de EK-gangers er niet bij waren´´, zei Holloway. ,,Maar die jonge spelers zijn ook ongelooflijk goed. Er zaten spelers op de bank te tellen hoe vaak een Ajax-speler de bal twee keer raakte. Ze kwamen op nul keer."

Fantastisch gedaan
Ook Koeman was zeer tevreden: ,,Ze hebben het fantastisch gedaan. Vooral omdat de jonge jongens het zo goed deden, ben ik blij met deze wedstrijd. Natuurlijk is het niet zo dat de internationals die vandaag niet speelden, achteraan in de rij moeten aansluiten. Maar ze weten wel dat er goede spelers achter ze staan", aldus Koeman op de website van Ajax. Ajax oefent vrijdag voor de 2e maal op Engelse bodem. tegenstander is dan Luton Town.

Queens Park Rangers-Ajax 0-1 (0-0)
59. Lindgren 0-1

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, de Jong, Emanuelson (46. Lindgren), Maduro (Escude), Maxwell, De Ridder, Pienaar, Obodai, De Mul (63. Sikora), Anastasiou, Mitea (63. Soetaers)

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

CopyrightŠ2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL