Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina! Ajax speelt met Luton Town: 0-4
23 juli 2004
Ajax heeft op kinderlijk eenvoudige wijze de Engelse second division ploeg Luton Town met 4-0 verslagen. Pienaar, Sonck en Maxwell scoorden voor rust. Na rust maakte Sonck zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Rafael van der Vaart, Johnny Heitinga, Zlatan Ibrahimovic en Wesley Sneijder keerden vrijdagavond terug in de opstelling bij Ajax. De Amsterdammers oogstten waardering van het Engelse publiek voor de vele individuele hoogstandjes.


Ronald Koeman blikte tevreden terug op het Engelse avontuur; ,,Het is altijd leuk om wedstrijden in Engeland te spelen in de voorbereiding", zei trainer Ronald Koeman. "De faciliteiten zijn goed hier, de velden mooi en het publiek houdt van onze manier van voetballen." de coach was ook blij met de prestatie van zijn team. ,,We hebben opnieuw goed gespeeld."

Ander niveau
Volgende week, tijdens het Amsterdam Tournament, spelen we op een ander niveau´´ zei de trainer. ,,Maar dit was een goed kamp met nuttige wedstrijden. In het eerste duel heb ik genoten van het goede spel van jonge jongens van wie we het nog niet zeker wisten en nu, met de gevestigde namen, hebben we ook mooi voetbal laten zien."

Confrontatie
Na afloop van het duel tussen Luton Town en Ajax is het even tot een kort treffen gekomen tussen supporters van beide clubs. Tijdens de wedstrijd was de sfeer tussen beide groepen al behoorlijk grimmig, omdat Ajax-fans tussen de Luton-aanhang zat. Na afloop werden de Ajax-fans door de politie begeleid naar het treinstation. Door kordaat ingrijpen van de politie kon een directe confrontatie voor het station ternauwernood voorkomen worden en werden de Ajax-fans via de achterzijde van het station afgevoerd.  (Bron: F-side.nl)

Opstelling Luton Town:
Beresford (Seremet 75), Keane (Mansell 45), Coyne (Bayliss 64), Neilson (Davies 45), Davis (Pitt 59), Foley, Nicholls (Leary 64), Robinson (Hughes 45), Underwood (Hillier 81), Howard (O'Leary 81), Showunmi (Brkovic 73). 

Opstelling Ajax:
Lobont, de Jong, Heitinga ('46 de Ridder), Escudé, Maxwell, de Mul, Pienaar ('46 Sneijder), Obodai, Van der Vaart ('46 Ibrahimovic), Soetaers ('75 Mitea), Sonck. 
Stekelenburg, Sikora en Anastasiou bleven op de bank

Fotoverslagen: Ajax Foto Side en F-side.nl
Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL