Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax wint opnieuw A'dam Tournament na 0-0 tegen Arsenal
1 augustus 2004
Ajax heeft voor de vierde keer op rij het Amsterdam toernooi gewonnen. Na de winst op Panathinaikos speelde Ajax de tweede wedstrijd met 0-0 gelijk tegen Arsenal, waardoor ze in de eindstand op de eerste plaats bleven. Voorafgaande aan de wedstrijd tussen Ajax en Arsenal speelden in de ArenA River Plate en Panathinaikos tegen elkaar. De Argentijnen wonnen met 1-0. Op basis van een beter doelsaldo mocht de ploeg van trainer Koeman zich toernooi-winnaar noemen. ,,We hebben de Cup", zei Ronald Koeman na afloop. ,,Maar dit jaar willen we ook andere Cups winnen."Escudé
Ajax begon met Julien Escudé op de bank. Zijn positie werd overgenomen door Nigel de Jong. ,,In verdedigend opzicht ben ik tevreden over De Jong”, vond Koeman. ,,Maar in de opbouw kon het beter. Daarnaast maakte Nigel twee fouten bij lange ballen van achteruit en dat kan niet op die positie.”

Man of the match
Man of the Match was Ajax-doelman Maarten Stekelenburg. ,,Ik wilde graag de nul houden, want dan win je het Amsterdam Tournament'', verklaarde de doelman na afloop. ,,Nu is het afwachten'', sprak de keeper, doelend op de keuze die trainer Ronald Koeman moet maken tussen hem en Bogdan Lobont.

Koeman wilde nog niet laten blijken welke keeper volgende week in de goal staat tegen FC Utrecht en dus dit seizoen zijn voorkeur krijgt. "Stekelenburg heeft prima gekeept. Hij heeft twee goals van Arsenal zeker voorkomen. Hij heeft echt zijn stempel op het duel gezet.Hoewel Stekelenburg dit weekeinde belangrijker was voor het team dan Lobont, die de eerste wedstrijd keepte, is dit toernooi niet beslissend voor de uiteindelijke keuze. Daarbij gaat het om het totaalplaatje van de voorbereiding. Lobont is natuurlijk ook al jarenlang een goede keeper. Ik ben er nog niet uit. Aan het einde van deze week wordt de keuze gemaakt.”

Middenveld
Na afloop liet Koeman ook weten dat de keuzes die hij moet maken vooral op het middenveld liggen. ,,Of ik speel met twee echte middenvelders en een meer aanvallend ingestelde speler of met drie middenvelders.” In de eerste helft tegen Arsenal speelde Sonck achter diepe spits Zlatan Ibrahimovic en waren Tomás Galásek en Rafael van der Vaart opnieuw de controlerende middenvelders. Anthony Obodai startte als rechtsback en schoof in de tweede helft door naar de rechtermiddenvelderplek.

Koeman was erg tevreden over het verloop van het toernooi en het spel tegen Arsenal. "Dit was op een heel hoog niveau. Arsenal heeft een fantastische ploeg, speelt heel slime en gokt op counter. Daar hebben ze de kansen voor gehad, maar wij hadden ook een of twee goals verdiend. Ik weet niet wie de gelukkigste is vanavond met een gelijkspel."

Ajax (Ned) - Arsenal (Eng) 0-0
Scheidsrechter: Temmink (Ned)
Gele kaart: De Jong (Ajax)
Toeschouwers: 50.000 (uitverkocht)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Obodai, Heitinga, De Jong en Maxwell; Pienaar (76. De Ridder), Galasek (46. Grygera) en Van der Vaart (54. Sneijder); Sonck (54. De Mul); Ibrahimovic en Mitea.

Opstelling Arsenal:
Lehmann; Hoyte (78. Eboue), Cygan, Toure en Cole; Ljungberg (64. Pennant), Gilberto Silva, Flamini (64. Ne) en Pires (78. Aliadiere); Reyes (78. Van Persie) en Bergkamp.

Voor een fotoverslag van dit duel klik HIER

Eindstand:
1. AJAX 2-9
2. River Plate 2-5
3. Arsenal 2-2
4. Panathinaikos 2-2. Bijzonderheid: In de stand telt elk doelpunt voor een extra punt.

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL