Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ogenschijnlijk makkelijke overwinning op Ajax Cape Town, 17-jarige dwingt stage af
12 januari 2005

Ajax heeft woensdagavond een eenvoudig ogende zege geboekt op het Zuid-Afrikaanse filiaal Ajax Cape Town. De Amsterdammers wonnen met 3-0. Voor rust scoorde alleen de Griek Charisteas. In de tweede helft hadden Escudé en Maxwell succes. Trainer Ronald Koeman liet zijn elftal, niet voor het eerst overigens, spelen met hartslagmeters om wat extra informatie te krijgen over de fysieke gesteldheid. Hij paste bij dit oefenduel zeven wissels toe.

Het Zuid-Afrikaanse Ajax bracht de ploeg van Ronald Koeman zowaar een helft lang in verlegenheid. Het opportunisme van de thuisclub leidde tot onrust bij de bezoekers, die bij vlagen vooral verdedigend niet scherp oogden. Opmerkelijk was de aanvallende speelstijl van de Afrikanen, die niet schroomden geregeld een centrale verdediger door te schuiven. De ruimte die Ajax in balbezit vaak kreeg, werd matig benut.

De beste kansen waren voor rust voor Ajax Cape Town. Een doelpunt van Bradlet August werd afgekeurd en Brent Carelse was dichtbij een treffer met een vlammend schot. In de 35ste minuut kwamen de Amsterdamse bezoekers enigszins tegen de verhouding in op voorsprong. Angelos Charisteas kopte een vrije trap van Rafael van der Vaart prima in: 0-1. Toen Julien Escudé na een uur spelen raak kopte uit een corner van diezelfde Van der Vaart, was de grootste lol er wel af voor de bijna 10.000 bezoekers in het Newlands Stadium. Alleen Maxwell zorgde nog voor een hoogtepuntje, door vijf minuten voor tijd fraai de 3-0 binnen te tikken. Uitblinker bij de thuisploeg was de 17-jarige Granwald Scott, die indruk maakte met een prima invalbeurt. Scott mag in Amsterdam op stage komen.

Klik hier voor het AFS fotoverslag van dit duel

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL