Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Moe Ajax niet verder dan gelijkspel tegen Moroka Swallows: 2-2
16 januari 2005

Ajax heeft zijn tweede en laatste oefenmatch tijdens zijn trainingskamp in Zuid-Afrika gelijkgespeeld. Tegen Moroka Swallows kwam de landskampioen niet verder dan 2-2. Mitea en Anastasiou waren de doelpuntenmakers aan Amsterdamse zijde. De Amsterdammers maakten, op enkele fases in de eerste helft na, geen sterke indruk. ,,We waren niet fris'', vond Koeman. Door het gelijkspel wonnen de Amsterdammers wel de Total Ajax Cup, aangezien woensdag Ajax Cape Town met 3-0 werd verslagen in Kaapstad. Maandag vliegt Ajax weer terug naar Amsterdam.


Mitea maakte in de 28ste minuut van de eerste helft op voorzet van Sneijder de 0-1. De Roemeense aanvaller maakte zijn goal na een mooie individuele actie. hij werd door Wesley Sneijder door het midden aangespeeld en kwam alleen op keeper Hendricks af. Mitea slalomde om hem heen, kapte vervolgens nog een verdediger uit en schoof de bal in de korte hoek.Ajax kreeg in de eerste helft een aantal kansen, maar wist er slechts een te benutten. Op slag van rust wist de thuisploeg de gelijkmaker te maken: McNab maakte de 1-1. Ajax wist in de eerste 45 minuten geen goede indruk te maken. Swallows had in de eerste helft 51% balbezit.

Daarna kreeg de thuisploeg de overhand, mede omdat bij Ajax de puf eruit was. ,,Na de eerste helft was iedereen moe”, verklaarde Koeman. We zitten nu aan het einde van de week en dan is het logisch dat de meesten vermoeid zijn.” Maar dat was eigenlijk geen goed excuus. Enkele minuten voor rust toonde McNab geen spoor van vermoeidheid, toen hij de gelijkmaker scoorde uit een vrije trap. De verdediger van Maroka Swallows schoot over de grond zuiver in de linkerhoek, Vonk had het nakijken: 1-1.

Matige tweede helft
In de tweede helft werd Charisteas gewisseld voor Ryan Babel, Boukhari kwam op links te spelen, De Ridder op rechts. Ajax speelde ook met Anastasiou in de spits. ,,Charisteas was niet fris, hij was heel moe en voelde zich niet honderd procent en dat zag je in zijn spel. Desondanks hebben we hem een helft laten staan omdat hij wat achterstand heeft”, legde Koeman uit. De vele wissels kwamen het spel ook niet ten goede. Swallows had een paar keer een kans om de 2-1 te scoren. Ajax ging met twee spitsen spelen en kwam nauwelijks aan opbouwen toe. Toch scoorden de Amsterdammers, en weer uit een dood spelmoment. Sneijder nam de corner vanaf de rechterkant en Yannis Anastasiou werkte de bal vervolgens achter de keeper. De Griekse spits tikte in bij een corner. Niet lang erna wist de door blessures verzwakte thuisploeg de 2-2 te maken en had met wat pech (of geluk) de 3-2 kunnen maken. Ajax speelde een matige tweede helft.

Vermoeidheid
,,Ze hebben goed gespeeld”, oordeelde Koeman over de tegenstander. ,,Wij hadden pech dat die vrije trap van hun erin ging en de scheidsrechter de overtreding op Emanuelson bij het tweede tegendoelpunt niet bestrafte. Zij hadden evenwel ook last van vermoeidheid, dus hebben ze het gewoon goed gedaan. We wisten van tevoren dat het niet makkelijk zou worden tegen ze te spelen. Ze hebben technische, snelle spelers en zijn fysiek sterk. Het is jammer dat we gelijkspeelden, want je wil natuurlijk altijd winnen. Desondanks was het een goede ervaring voor ons, om tegen een team van een ander continent te spelen. We hebben een goed kamp gehad in Afrika. Morgen hebben we nog twee laatste trainingen en dan keren we weer terug naar huis. Daar is het heel wat kouder, maar daar is wel onze familie”, aldus de trainer.

Ajax wint Total Cup
Met het 2-2 gelijkspel heeft Ajax de Total Cup gewonnen. Om het feit dat Ajax twee duels afwerkte en Ajax Cape Town en Moroka Swallows slechts een, te verdisconteren kreeg Ajax de helft van het aantal punten. Ajax kreeg 1,5 punt voor de zege op Ajax Cape Town. Voor het gelijkspel met doelpunten tegen Moroka Swallows kreeg Ajax een punt en de tegenstander twee (een doelpuntloos gelijkspel had Ajax een half punt opgeleverd).

Eindstand
Ajax 2,5
Moroka Swallows 2
Ajax Cape Town 0

Moroka Swallows-Ajax 2-2
28. Mitea 0-1
44. MacNab 1-1
69. Anastasiou 1-2
78. Mukantsi 2-2

Opstelling Ajax:
Vonk, Grygera (62.Maduro), Escude (62.De Jong), Heitinga (62. Obodai), Trabelsi (62.Lindgren), Maxwell (62. Emanuelson), Sneijder, Van der Vaart (62.De Ridder), Rosales (62. Anastasiou), Charisteas (46. Babel), Mitea (62.Boukhari)

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL