Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax blijft overeind op Haagse sneeuwpiste: 0-2
2 maart 2005

Ajax heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Amstel Cup door op de sneeuwpiste van Het Zuiderpark met 2-0 te winnen van ADo Den Haag. Voor Ajax scoorde Sneijder en Rosales in de tweede helft de doelpunten. Vooraf had Interim-coach Ruud Krol erop gehamerd dat het Amstelcup-toernooi de korte weg was om een prijs binnen te halen. In Den Haag had men er alles aan gedaan om het veld, dat als enige in Nederland geen veldverwarming kent, bespeelbaar te krijgen. Uiteindelijk lukte dat redelijk maar als het een gewone competitiewedstrijd geweest was was het duel gewoon afgelast. Nu kon Roelof Luinge, onder druk van de plaatselijke overheid en KNVB, niet anders dan het door laten gaan.


Op weg naar Den Haag

Bij aankomst grondige controle

Met man en macht tracht men het veld speelklaar (sneeuwvrij) te krijgen

Ook voor alle Ajax-fans een boekwerk
 

De Ajax-spelers waren later doordat ze vastzaten in de sneeuw maar helpen hier met sneeuwschuiven

Bij de plaatselijke Praxis was geen sneeuwschuiver meer te krijgen

En maar lachen over het gras in de ArenA

ADO-Ajax

In de rust weer dezelfde taferelen

Wesley Sneijder
Van de doellijn
Dat er voor rust niet gescoord werd, lag vooral aan het onvoorspelbare karakter van de meeste combinaties op het besneeuwde veld. Roy Stroeve miste een uitgelezen mogelijkheid om de Hagenaars op voorsprong te zetten. Aan de andere kant zag de Griek Charisteas zijn kopbal door El Akchaoui van de doellijn weggewerkt worden.


Voorsprong
Wesley Sneijder zette Ajax in het begin van de tweede helft op voorsprong, 0-1. De middenvelder kon de bal eenvoudig binnentikken na goed voorbereidend werk van hemzelf, Maduro en Charisteas. Maduro raakte de paal nog maar Sneijder pakte de terugspelende bal: 0-1.


0-2
Doordat de ploeg van ADO-coach Adelaar op jacht ging naar de gelijkmaker kregen de Amsterdammers ruimte en gelegenheid om te counteren. Dat leverde uiteindelijk in de laatste minuut een verdubbeling van de stand op. De doorgebroken Ryan Babel gaf op tijd af aan de mee opgekomen Rosales: 0-2.


Spreekkoren
De kwetsende spreekkoren, waar men vooraf zo bang voor was, bleven uit. Uit angst waarschijnlijk voor represailles van de KNVB kwam de ADo-aanhang niet verder dan wat slappe teksten als 'Luinge is een Ajax-vriend' en 'Van der Vaart is een huilebalk'. Deze werden al snel overstemd door o.a. het Hava Nagila Hava' van Amsterdamse kant.


Loting
Vandaag (donderdag) is de loting voor de halve finales. Naast Ajax is ook Willem II al geplaatst hiervoor. Vandaag speelt PSV nog tegen Top Oss enFeyenoord tegen NAC.


Sneijder zoekt na zijn treffer het Ajax-vak op
 

Stuiptrekkingen van ADO om de gelijkmaker te forceren

De winst is binnen; op naar de halve finale
 

Een vakkie vol ME-ers

Nog wat gedoe bij het verlaten van het stadionnetje

Den Haag. Kwartfinale Amstelcup
ADO Den Haag - Ajax 0-2 (0-0)

54. Sneijder 0-1
90. Rosales 0-2

Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 6000
Kaarten: Geel: Grujic, Swerts, Van der Leegte, El-Akchaoui (ADO), Trabelsi (Ajax).

Opstelling ADO Den Haag:
De Vries; Swerts, Saeijs, Grujic (82. Verhoek) en El-Akchaoui; Bodde, Stroeve en Van der Leegte; Van der Gun, Den Ouden (65. Edson) en Smith.

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Trabelsi, Heitinga, Escudé en Obodai; Sneijder (83. Van der Vaart), Maduro en Maxwell; Rosales, Charisteas (79. Babel) en Boukhari.

Kijk hier voor een fotoverslag van de AFS

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL