Jong Ajax onderuit in Den Bosch: 2-0

Welkom op  AJAXFANZONE.NL
LET OP: Je gebruikt nog de oude link! AjaxF-side.NL is overgegaan naar onze nieuwe naam AJAXFANZONE.NL.
Lees hier het hoe en waarom. Het domein AjaxF-side.NL zal op termijn louter en alleen nog als ons archief gaan dienen.
Pas dus je link aan en/of
voeg AJAXFANZONE.NL toe aan je favorieten!Terug naar de startpagina van AjaxFanzone.NLTerug naar de vorige pagina!

Jong Ajax onderuit in Den Bosch: 2-0

30-08-14  
Een piepjong Jong Ajax heeft het vrijdagavond moeten afleggen tegen het fysiek veel sterkere FC Den Bosch. Met vijf spelers in de ploeg die nog bij de A-junioren mogen spelen, verloor Jong Ajax met 2-0.
AjaxFanzone.NL
Een piepjong Jong Ajax heeft het vrijdagavond moeten afleggen tegen het fysiek veel sterkere FC Den Bosch. Met vijf spelers in de ploeg die nog bij de A-junioren mogen spelen, verloor Jong Ajax met 2-0.

In tegenstelling tot afgelopen maandag hoefden trainer Andries Ulderink en Jaap Stam tegen FC Den Bosch nauwelijks spelers van de A-selectie in te passen in de wedstrijdselectie voor het duel met de Brabantse formatie. Maar het gebrek aan ervaring en fysiek vermogen brak de Amsterdamse beloften wel op. ,,Fysiek gezien was het verschil groot”, stelde Ulderink na afloop. ,,Maar behalve dat begonnen we niet goed aan de wedstrijd. De eerste momenten waren voor FC Den Bosch.”

Jong Ajax, waarbij Robert van Koesveld zijn debuut maakte, kwam in de 22e minuut op achterstand. Na een aanval over links kwam de bal in de zestien en daar kon Benjamin van den Broek eenvoudig langs doelman Peter Leeuwenburgh schieten, 1-0.

Na de achterstand kwam Jong Ajax beter in de wedstrijd en kon voetballend aardig meekomen. Dreiging kwam er via Elton Acolatse en Robert Muric. Dat resulteerde in een goede mogelijkheid voor Muric. Het Kroatische talent, voor het eerst in de basis, creëerde een kans voor zichzelf door een speler van Den Bosch in de zestien uit te kappen. Het vervolg was echter te onbesuisd waardoor de inzet voorlangs ging. ,,We hadden op basis van die fase zeker de gelijkmaker verdiend”, vond Ulderink.

Na rust maakte Muric plaats voor Sheraldo Becker. Zeven minuten na rust gooide Den Bosch de wedstrijd op slot door de 2-0 te scoren. Dit keer ging de aanval over rechts en liep Quekel de bal er bij de tweede paal eenvoudig in. ,,We kwamen niet goed uit de kleedkamer”, gaf de trainer toe. ,,We namen na de 2-0 meer risico en hadden de aansluitingstreffer misschien kunnen maken. Dat gebeurde niet, maar ik ben niet ontevreden. Voor veel jongens was het toch de eerste keer dat ze negentig minuten in de Jupiler League speelden en als je dan ziet wat ze er het laatste kwartier nog weten uit te persen. Ze hebben geknokt voor elkaar. Heel anders dan vorige week toen we het opgaven tegen Volendam. Verdedigend heb ik vandaag ook goede acties gezien van Owusu en Van Bruggen en voor Van Koesveld was het de eerste keer dat hij in de Jupiler League speelde. Dat zijn allemaal positieve dingen”, besloot Ulderink die met zijn team de competitie hervat op 15 september met een thuiswedstrijd tegen Sparta.

Opstelling Jong Ajax:
Leeuwenburgh; Owusu, Van Bruggen, Riedewald, Van Koesveld; Boccara, Bazoer (79. Noordhoff), Bakker; Muric (46. Becker), Menig, Acolatse (63. Hendriks)

AjaxFanzone.NL

 

Gepost door: Henk

AJAXFANZONE.NL - LAATSTE NIEUWS:
01-09-14: Ajax aast op Maduro, Zimling of Vejinovic
01-09-14: Vernieuwde website in de loop van deze maandag online!
31-08-14: Column: 'Als je pinda’s betaalt…'
31-08-14: Fotoverslag FC Groningen - Ajax
31-08-14: De Boer niet blij met transfer Vermeer: ‘Dit kan niet de bedoeling zijn’
31-08-14: Ajax handelt snel na aanstaand vertrek Vermeer en haalt Diederik Boer
31-08-14: Ajax ook onderuit in Euroborg tegen Groningen: 2-0
31-08-14: Opmerkelijke transfer: Vermeer voor 1 miljoen naar 010
31-08-14: Volg FC Groningen - Ajax op Twitter AjaxFanzone.NL en win!
31-08-14: De Boer gaat niet voor Sinkgraven: 'Laat hem eerst nog maar eens een jaartje bij Heerenveen blijven'
31-08-14: Opstellingen FC Groningen - Ajax, Serero vervangt Blind
31-08-14: Fotoverslag Ajax Vrouwen - KAA Gent Vrouwen
31-08-14: Sinkgraven: 'Ajax heeft zich gemeld bij mijn zaakwaarnemer'
31-08-14: Blind: 'Dat ik door hoge transfersom iets kan terugdoen voor de club doet me goed'
31-08-14: De Boer heeft vervanger Blind al binnen: 'Rekening mee gehouden'
MEER NIEUWS VAN DE AFGELOPEN DAGEN

Bel me snel!

           
Copyright©1999-2014 AJAXFANZONE.NL  Colofon Disclaimer Adverteren Contact