Terug naar de vorige paginaAjax aan kop na magere 0-0 tegen AZ
17 februari 2002

Ajax heeft de koppositie van de  Eredivisie opnieuw verovert. Dat was echter meer te danken aan Vitesse, de Arnhemmers versloegen Feyenoord in eigen huis, dan aan Ajax zelf. In Alkmaar stond na negentig minuten dezelfde score op het bord als aan het begin van de wedstrijd: 0-0.

Rondom de wedstrijd was er veel politie op de been, zoals aangekondigd. Een groep van zo'n honderd Ajax-supporters had de reis op eigen gelegheid gemaakt al dan niet in het bezit van een geldig toegangsbewijs.Aangekomen bij het stadion werd ze de wacht aangezegd door de politie: ook de bezitters van een combikaart werd de toegang geweigerd: alleen bussen met Ajax-supporters waren welkom. Toch lukte het nog enkelen het stadion te betreden. De rest keerde onverricht terzake terug naar de Kaasmarkt gevolgd door een bus van de politie. Daar werd uit balorigheid nog een spelletje verstoppertje mee gespeeld... Een verdere rol was voor de politie niet weggelegd want alles bleef rustig.

Mido vecht een duel uit met Fortes van AZ
Ajax begon slap aan de wedstrijd terwijl AZ gretigheid toonde voor eigen publiek. Het resulteerde in enkele kansen voor AZ terwijl Ajax pas in de 23ste minuut gevaarlijk werd via Wamberto die vanaf rand zestien rakelings over schoot.
Bij Ajax stond Didulica onder de lat. Hij verving de grieperige Fred Grim.
Na de rust nam AZ opnieuw het voortouw. Beide ploegen kregen in dit 2e gedeelte verscheidene kansen maar de afwerking ontbrak.
Ronald Koeman gaf na afloop het volgende commentaar:
,,AZ begon de wedstrijd tegen ons goed", analyseerde Koeman na afloop van de wedstrijd in de persruimte in de Alkmaarder Hout. ,,We kwamen in problemen omdat we snel werden vastgezet. Later ging het beter en in de tweede helft had er een goal kunnen vallen. Zowel aan onze als aan de andere kant."

 


Wamberto was Opdam enkele keren te snel af

AZ - Ajax 0-0 (0-0)

AZ
Nijkamp; Lee, Fortes Roderiquez (80' Buskermolen), Wijker, Opdam, Robbemond, Perez, Van Galen, Nelisse (78' Kromkamp), Huiberts, Lindenbergh (90' Wolters)

Ajax
Didulica; Vierklau, Bergdolmo, Chivu, De Cler, Galasek, Wamberto (67' Ikedia), O'Brien, Van der Meyde, Machlas (78' Zlatan), Mido

Bijzonderheden
Scheidsrechter: B. Haverkort
Gele kaart: Opdam, Lee (AZ), Van der Meyde (Ajax)
Toeschouwers: 7.997

Copyrightę2002 www.ajaxf-side.nl