Ajax behoudt voorsprong op PSV in Eindhoven: 1-1
24 maart 2002

De uitwedstrijd tegen PSV is geeindigd in een 1-1 gelijkspel. PSV was bijna de hele wedstrijd de betere ploeg maar verzuimde te scoren. 

De ajax supporters arriveerden vroeg in het stadion. De stemming zat er door de muziek en wat vermaak met het net goed in. De supporters waren er klaar voor!

Met zijn allen door de slurf...

rechtstreeks het stadion in.

Tijd genoeg voor nog wat eten.

Het stadion was verder nog leeg.

Het veld moest nog gesproeid

De netten werden vakkundig verwijderd

Het zicht werd er dus beter op!

Alleen het laatste stukje wilde niet!

Swingend house-muziekje!

Galasek scoort de 1-0

Ajax bleek dat echter van verre. PSV kreeg de eerste 10 minuten enkele opgelegde kansen maar deed er niet mee. Ajax deed dat wel bij de eerste de beste mogelijkheid. Galasek schoot van afstand knap raak: 0-1. De voorsprong duurde slechts 11 minuten. Bergdolmo liet zich makkelijk in de lucht wegzetten door Vennegoor en die bediende Ooijer: 1-1. 


Een fakkeltje om de 1-0 te vieren!

Tegen de verhouding in 0-1 op het scorebord

Ajax onder druk.

Van Halst ging weer voorop in de strijd.

Na de rust kwam Ibrahimovic voor Maxwell. Koeman hoopte hiermee de druk weg te halen maar bereikte het tegenovergestelde. Ibrahimovic was niet balvast en Maxwell werd op het middenveld node gemist. Het stormoffensief van de Philips-bedrijfsvereniging duurde tot 10 minuten voor tijd. Daarna had Ajax nog enkele kansjes om, geheel tegen de verhoudingen in, de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.


De 1-1 werd uit het vuur gesleept!

De spelers bedanken weer zo als het hoort!

Door het gelijkspel blijft Ajax, met een wedstrijd meer, 7 punten voorsprong houden op PSV en kwam Feyenoord tot op 3 punten, ook met een wedstrijd minder. Volgende week wacht Vitesse in Arnhem!

PSV-Ajax 1-1 (1-1)
24' Galasek 0-1
35' Ooijer 1-1

PSV
Waterreus; Bogelund, Ooijer, Hofland, Heintze (79' Lucius), Bouma, Van Bommel, Ramzi (37' Rommedahl), Bruggink (72' Kezman), Vennegoor of Hesselink, Gakhokidze

Ajax
Grim; Trabelsi, Bergdølmo (68' Yakubu), Chivu, O'Brien, Van Halst, Galasek, Maxwell (46' Zlatan), Van der Meyde, Mido, Wamberto (79' Ikedia)
Reserves: Didulica; De Cler, Yakubu, Machlas, Vierklau, Ikedia, Zlatan

Bijzonderheden
De gele kaart van Trabelsi was zijn vierde van het seizoen, waardoor hij de wedstrijd tegen Vitesse mist.
Scheidsrechter: René Temmink
Gele kaart: Bergdølmo, Trabelsi (Ajax)
Toeschouwers: 33.000


Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten