Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!OfficiŽle status voor Nando Rafael
7 mei 2002

Ajax-talent Nando RafaŽl kan na lang touwtrekken eindelijk beschikken over een officieel, Angolees paspoort. Ajax gaat snel met RafaŽl om de tafel zitten om hem onder contract te krijgen.

De 18-jarige Angolees RafaŽl is sinds tien jaar als asielzoeker in Nederland, waar hij naar toe vluchtte, nadat hij een groot deel van zijn familie had verloren waaronder zijn ouders. Sindsdien was hij statenloos. Via intensief speurwerk waarbij hij geholpen is door Ajax zijn zijn gegevens boven water gekomen. Gekeken wordt of het mogelijk is om Rafael de Nederlandse nationaliteit te doen krijgen. Hierdoor zou het mogelijk zijn dat hij eventueel in de toekomst deel kan uitmaken van het Nederlands Elftal.

Nando RafaŽl maakte o.a. in de halve finale Ajax 2-FC Utrecht grote indruk. Hij scoorde in die wedstrijd twee doelpunten als invaller. Er loopt nog een onderzoek naar de speelgerechtigdheid van de spits in de afgelopen bekerwedstrijden. Zo viel hij achtereenvolgens in tegen FC Twente, Stormvogels Telstar en dus FC Utrecht. 


Klik hier voor het nieuwsarchief

Copyright©2002 AJAXF-SIDE.NL