Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax pakt Utrecht opnieuw: 3-1
18 augustus 2002

De kop is eraf, de eerste drie punten zijn binnen. In de verzengende hitte van de ArenA zette Ajax Utrecht pas 10 minuten voor tijd opzij: 3-1. Voor Ajax scoorden Galasek, Mido en Pienaar. De goal van Utrecht kwam op naam van Chivu. Het was een beetje onduidelijk of nu hij of Van Mol de bal het laatst raakte. Ach, een detail: de punten zijn binnen!


Ajax-Utrecht 3-1 (1-1)

Scoreverloop: 
5. Galásek 1-0
31. Chivu (e.d.) 1-1
79. Mido 2-1 
85. Pienaar 3-1

Welkom
"Welkom in het stadion van de bekerwinnaar 2002" stond er op een ludiek spandoek voor de F-side. De fans konden het niet laten om nogmaals zout in de beker-wonden van Utrecht te strooien. De beker was ze dan welliswaar gestolen, Utrecht had in de seizoensopening in de ArenA helemaal nergens recht op. Ajax zette vanaf het begin druk op de Utrechtse verdediging die al meteen bezweek: 5e minuut, geplaatste bal Galasek: 1-0.

Hitte
Ajax kon echter, waarschijnlijk ook door de hitte, het hoge tempo niet volhouden. Er was weliswaar een zwaar overwicht maar Utrecht kwam er soms gevaarlijk uit. Een van die counters leidde de gelijkmaker in: 1-1.

Tijdrekken
Utrecht probeerde vanaf dat moment via tijdrekken de wedstrijd uit te spelen alsof er nog maar 10 minuten te spelen waren. Luinge verzuimde het tijdrekken van vooral doelman Wapenaar te bestraffen. Mooie duels vochten Victor Sikora en Stijn Vreven uit. Sikora moest echter al vroeg op zijn tellen passen want Luinge gaf hem wél prompt geel voor het wegschieten van een bal. Vreven leek echter alles te kunnen maken bij Luinge die, zoals maar weer eens blijkt, naast het doof zijn voor de spreekkoren aan zijn adres, dus ook nog selectief blind blijkt te zijn.

Gerechtigheid
Toch kwam er gerechtigheid tien minuten voor tijd: Mido kon geheel vrij een prima voorzet van Sikora steenhard achter Wapenaar koppen: 2-1. Utrecht had opeens haast maar had zichtbaar moeite met het plotseling moeten omschakelen naar de aanval. Invaller Pienaar liet de Domstedelingen definitief in het zand bijten: 3-1. "En ze gaan met lege handen weer naar huis!", klonk het. En omdat aanvallend voetbal meer waardering verdient dan het ingraven voor de eigen zestien, was dat terecht ook!

Download hier het doelpunt van Mido (2-1)

Ajax:
Maarten Stekelenburg, Hatem Trabelsi, André Bergdølmo (38. Petri Pasanen), Christian Chivu, John O'Brien, Tomas Galásek, Rafael van der Vaart, Maxwell (70. Steven Pienaar), Andy van der Meyde (70. Zlatan Ibrahimovic), Mido, Victor Sikora

FC Utrecht:
Harald Wapenaar, Stijn Vreven, Patrick Zwaanswijk, Karim Touzani, Tom van Mol, Stefaan Tanghe, Jean-Paul de Jong (74. Robert Roest), Pascal Bosschaart (85. Paulus Roiha), Dave van den Bergh, Igor Gluscevic, Dirk Kuijt

Scheidsrechter: Roelof Luinge

Toeschouwers: 34.434

Kaarten
Geel: Sikora (Ajax), De Jong (FC Utrecht)


Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2002 ajaxf-side.nl