Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax wint in Groningen, actie fans gedeeltelijk geslaagd
1 september 2002

Zonder zijn supporters is Ajax er gisteren toch in geslaagd te winnen van Groningen. Ajax had een makkelijke middag. De score had eindelijk veel hoger uit moeten vallen maar bleef steken bij 1-3. Voor Ajax scoorden Van der Vaart (2) en Van der Meyde. Nourdin Boukari maakte zijn debuut in Ajax 1.Een leeg uitvak dankzij een laffe burgemeester Wallage!
Foto: Harris
De onvrede van de Ajax-supporters naar aanleiding van de beslissing van burgemeester Wallage van Groningen om geen supporters uit Amsterdam toe te laten bij de wedstrijd heeft niet geleid tot een massale opkomst bij de geplande actie van vandaag. Het protest bleef voor de meeste supporters beperkt tot veel schreeuwen op afstand (THUIS). Zo’n tweehonderd (goedwillende) supporters namen echter vandaag WEL de moeite om hun onvrede te uiten door gericht tegengas te geven tegen de pogingen het voetbal van de supporters af te nemen. Zij weigerden zich neer te leggen bij het feit dat KNVB, FC.Groningen en een zeer onkundige burgemeester de toekomst van de uitsupporters steeds somberder maken. De fans hielden de politie zowat de hele dag bezig. De actie eindigde in Heerenveen. Kijk op de AFS voor een fotoverslag. Zie ook het bericht van het ANP.

Van de Ajax website:
Op een van de supporters-websites werd de Ajax-spelers gevraagd de supporters, die van burgemeester Wallage niet welkom waren in Groningen, te steunen. Dat konden zij doen door de bal een beetje over en weer te spelen en zich verder niet al te zeer in te spannen. De Ajacieden leken warempel wel te hebben geluisterd, want de absolute wil om alles op alles te zetten in het Oosterparkstadion ontbrak bij vrijwel iedereen. 

         Rafael van der Vaart scoorde 2 goals

Tot ergernis van trainer Ronald Koeman, die na afloop van het met 1-3 gewonnen duel weinig goede woorden voor zijn pupillen over had. ,,We hebben het niet vaak makkelijk gehad in Groningen, maar vandaag wel. Groningen speelde vrij compact en zakte ver terug op eigen helft. Het was aan onze lage balcirculatie te wijten dat we daar geen gebruik van maakten. We hebben niet goed gespeeld, zijn er niet honderd procent voor gegaan.

Of zou het gewoon toeval geweest zijn dat Ajax er niet vol voor ging??!

FC Groningen-Ajax 1-3 (0-2)
13. 0-1 Van der Vaart 
40. 0-2 Van der Vaart 
50. 0-3 Van der Meyde
76.
1-3 Hugo 

FC Groningen:
Roy Beukenkamp, Kurt Elshot, Claus Boekweg, Mohammed Allach, Mathias Florén, Jordi Hoogstrate (46. Martin Drent), Paul Matthijs, Mile Krstev (85. Raymond Bronkhorst), Joost Broerse, Pius Ikedia, Ignacio Tuhuteru (46. Hugo)

Ajax:
Maarten Stekelenburg, Hatem Trabelsi, Andre Bergdølmo, Christian Chivu, John O'Brien, Tomás Galásek, Rafael van der Vaart, Maxwell, Andy van der Meyde (87. Nourdin Boukhari), Mido (32. Zlatan Ibrahimovic), Victor Sikora (70. Wamberto)

Scheidsrechter:
Ben Haverkort
Bijzonderheid: Geen Ajax-supporters welkom
Toeschouwers: 12.500

Kaarten:
Geel:
Elshot (FC Groningen), Trabelsi (Ajax)


Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2002 ajaxf-side.nl