Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax speelt met AZ: 6-2
19 oktober 2002
Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen AZ op kinderlijk eenvoudige wijze met 6-2 gewonnen. Ondanks dat Ajax al (weer), net als in het thuisduel  tegen NAC,  na 3 minuten op achterstand kwam vreesde niemand in de ArenA gezien het spelbeeld in de eerste tien minuten dat Ajax die negatieve score niet om zou kunnen buigen. Uiteindelijk scoorde 4 spelers 2 maal. Voor AZ was dat Peres, voor Ajax waren dat er drie; Mido, Litmanen en invaller Boukhari: 6-2


Berdolmo in duel met Nelisse

Mido was met 2 goals goed op dreef


Van der Meyde laat De Cler keer op keer zijn hielen zien

Litmanen en Vd Meyde op weg naar de eigen helft na de zoveelste goal

Mido bespringt Litmanen nadat die Ajax op 3-1 heeft gezet

Boukhari scoorde 2 maal als invaller
Al in de eerste minuut kopte Mido op de kruising na een voorzet van Van der Meyde. Na de 0-1 achterstand bleef Ajax veruit de betere ploeg. Twee voorzetten van Van der Meyde brachten al snel de ommekeer. Beide keren rondde Mido goed af. Van der Meyde stond ook aan de basis van de 3e Ajax-goal. Opnieuw stuurde hij ex-Ajacied Tim de Cler het bos in en vond hij met een goede voorzet ditmaal Litmanen: 3-1. Koeman kon tevreden zijn over zijn rechtsbuiten. "Met vier doeltreffende assists moet je wel tevreden over hem zijn", aldus Koeman. "Andy heeft eens te meer aangetoond dat hij een fantastische voorzet in huis heeft. Daar is door de buitenwacht nogal eens aan getwijfeld en dat heb ik altijd vreemd gevonden."

Koeman was niettemin ook kritisch op Van der Meyde. "In de rust heb ik hem gezegd dat hij de wedstrijd rustig en professioneel moest uitspelen in verband met de komende wedstrijd in de Champions League tegen Rosenborg. Toch zag ik hem soms met de bal aan zijn voet van links naar rechts over het veld hollen. Dan vraag ik mezelf af of hij wel goed naar mij heeft geluisterd."

De Jong
Meest opmerkelijke verschijning bij Ajax was ongetwijfeld Nigel de Jong. De zoon van ex-international Jerry speelde als linksback alsof hij al jaren in het 1e speelt. "Met iemand als Witschge voor je, kun je ook bijna niet slecht spelen", probeerde de jongeling de schijnwerper te verplaatsen. "Misschien moet ik De Jong wel bij de selectie houden", mijmerde Koeman na afloop. Het geklungel in de laatste linie, zonder kopman Chivu (ook rust), leidde na 3-1 tot een aantal kansen voor AZ. Een prachtig schot van Perez eindigde op de lat en een boogbal van Van Galen werd door doelman Stekelenburg onschadelijk gemaakt.

De keeper van Ajax keerde na de rust niet terug wegens een teruggekeerde dijbeenblessure. Henk Timmer, uitgerekend gehuurd van AZ, was zijn vervanger. "Stekelenburg kreeg opnieuw last bij het uitgooien van een bal", sprak Koeman hoofdschuddend. "De pijn schoot erin. Ik word er gek van. Het schiet niet op met mijn keepers dit seizoen."

Boukhari
Na de 4-1 van opnieuw Litmanen, overigens een pracht goal (lob over Moens) leek het duel beslist. Nadat Peres ook nog de 4-2 op het scorebord had gezet was de tijd rijp voor vers bloed in de vorm van Passanen (voor de opnieuw rommelig spelende Yakubu) en Boukhari. Vooral voor die laatste was het een invalbeurt om van te dromen. Koud in het veld scoorde hij de 5-2 en 6 minuten voor tijd kopte hij op een voorzet van, wie anders dan, Van der Meyde de eindstand op het bord: 6-2.


Litmanen bestookt het doel van AZ

Ajax-AZ 6-2 (3-1)
3. Perez 0-1
10. Mido 1-1
12. Mido 2-1
22. Litmanen 3-1
48. Litmanen 4-1 
61. Perez 4-2
79. Boukhari 5-2
84. Boukhari 6-2

Ajax: 
Maarten Stekelenburg (46. Henk Timmer), Hatem Trabelsi, Andre Bergdųlmo, Abubakari Yakubu (69. Petri Pasanen), Nigel de Jong, Tomįs Galįsek, Jari Litmanen, Richard Witschge, Andy van der Meyde, Ahmed 'Mido' Hossam, Victor Sikora (77. Nourdin Boukhari)

AZ: 
Oscar Moens, Ole Tobiasen, Peter Wijker, Barry Opdam, Tim de Cler, Martijn Meerdink (82. Michael Buskermolen), Olaf Lindenbergh, Reinier Robbemond (69. Jan Kromkamp), Barry van Galen, Robin Nelisse (73. Ali Elkhattabi), Kenneth Perez

Scheidsrechter: Dick van Egmond

Toeschouwers: 47.481 

Kaarten:
Geel: Van Galen, Wijker (AZ)
Rood: De Cler (2 x geel, 75.)


Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2002 ajaxf-side.nl