Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax komt niet verder dan gelijkspel bij Roda: 1-1
8 november 2002
Twee keer maakte Ajax dit seizoen een slippertje, thuis tegen NAC en uit tegen RKC Waalwijk. De overvolle agenda kostte de landskampioen, in tegenstelling tot Feyenoord, tot dusverre amper punten. Hoewel komende dinsdag de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Internazionale op het programma staat, dacht trainer Ronald Koeman vooraf alleen aan het duel met Roda JC. "Ik laat de opstelling niet afhangen van de volgende wedstrijd. Wij willen gewoon winnen om zo een tik uit te delen aan de concurrentie."


Van der Vaart ziet in de 1e helft een schot op de paal belanden

Van der Vaart scoort vanuit de draai de 1-1
Ajax mocht achteraf niet mopperen dat het een punt overhield aan de verre reis naar Kerkrade. Voor rust kreeg het weliswaar de beste kansen, waarvan schoten van Rafael van der Vaart (op de paal) en Zlatan Ibrahimovic de beste waren, maar echt imponeren deed Ajax zelden.

Gewijzigd
Ronald Koeman had zijn elftal op vier plaatsen gewijzigd ten opzichte van afgelopen zondag, toen Ajax met moeite Willem II aan de kant zette. Vooral het gemis van aanvoerder Cristian Chivu deed zich gelden. Zijn vervanger Abubakari Yakubu was weer veel te onrustig. Koeman zal dinsdag waarschijnlijk kiezen voor Nigel de Jong, die vanavond vanwege een lichte blessure aan de kant bleef.

Hete kroket
Zeventien minuten na rust leek de angst van Ajax toch bewaarheid te worden. Ajax-doelman Joey Didulica behandelde de bal uit een voorzet van Predrag Filipovic als een hete kroket en liet hem los waardoor Edrissa Sonko kinderlijk eenvoudig de 1-0 liet aantekenen. Tien minuten later bewees Van der Vaart andermaal zijn waarde voor de Amsterdammers. Hij kreeg van Mark Luijpers alle gelegenheid om de bal aan te nemen en uit de draai schoot de middenvelder de 1-1 tegen de touwen. "Die treffer kwam volledig uit de lucht vallen", mokte Vloet tijdens de persconferentie. "Wij waren in die fase sterker dan Ajax."

Het slotakkoord was aan Ajax. Roda werd helemaal teruggedrongen op eigen helft, maar verder dan een aantal speldenprikjes kwamen de bezoekers niet. Ajax stapte al met al met een tevreden gevoel van het veld, met het cruciale CL-duel met Internazionale in het vooruitzicht. "Ik vond dat het ons in aanvallend opzicht aan scherpte ontbrak", analyseerde Koeman. "Maar al met al is 1-1 een terechte uitslag."

Roda JC-Ajax 1-1 (0-0)

62. Sonko 1-0
72. Van der Vaart 1-1

Roda JC: 
Vladan Kujovic, Fatih Sonkaya, Roel Brouwers, Mark Luijpers, Predrag Filipovic, Kevin van Dessel, Ivan Vicelich, Yannis Anastasiou (73. Sergio), Tom Soetaers, Cristiano (86. Fredrik Berglund), Edrissa Sonko (77. Mark Nygaard)

Ajax: 
Joey Didulica, Hatem Trabelsi, Andre Bergdųlmo, Abubakari Yakubu, Jelle van Damme, Tomįs Galįsek, Maxwell, Rafael van der Vaart (84. Achmed 'Mido' Hossam), Richard Witschge (65. Victor Sikora), Steven Pienaar, Zlatan Ibrahimovic (65. Wamberto) 

Scheidsrechter: Erik Braamhaar

Toeschouwers: 17.500

Kaarten
Geel: Brouwers, Luijpers, Sonkaya, Van Dessel (Roda JC), Yakubu (Ajax)


Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2002 ajaxf-side.nl