Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax weer koploper naar walk-over NEC: 6-0
17 november 2002
Ajax heeft zondag de koppositie in de eredivisie weer overgenomen van PSV. Ondanks dat de Amsterdammers op halve kracht speelden wonnen ze in de Arena simpel van NEC: 6-0. Mido scoorde twee keer. De overige Ajax goals waren van Van der Meyde, Van der Vaart, Bergdolmo en Boukhari.


Bergdolmo kopt al vroeg in het duel op de lat

Mido knikt bij de 1e paal de 1-0 binnen

Van der Meyde was weer zeer strijdlustig

Ajacied Hersi moet met rood vertrekken


Ajax speelde tegen NEC opnieuw zonder Litmanen (hij is nog steeds geblesseerd), terwijl de jonge verdedigers Van Damme en De Jong op de bank zaten. Koeman kon weer beschikken over aanvoerder Chivu en hij had Maxwell van het middenveld gehaald en als linksback neergezet. De Braziliaan is een betere opbouwer dan Van Damme. Met Chivu in het centrum gaf Ajax over de hele wedstrijd geen kans weg.

Verder speelde Ajax in tegenstelling tot dinsdag in de Europese krachtmeting tegen Internazionale weer met drie spitsen, Van der Meyde en Sikora op de flanken en Mido in de spits. Sikora stelde opnieuw zwaar teleur. Hij heeft duidelijk nog moeite met de overgang van subtopper Vitesse naar topclub Ajax ,of hij komt tekort voor de top.

De eerste helft verliep zeer gezapig. NEC speelde zeer defensief, met De Nooijer als enige spits. Ajax nam direct het initiatief en had in de eerste minuten al 2 goede kansen via Sikora en Bergdlomo (lat). Via de zijkanten brak Ajax de wedstrijd open. De sterke rechtsback Trabelsi zette na een kwartier de bal voor, waarna Mido hard inkopte, 1-0. Goed speelden de Amsterdammers zeker niet, ook Van der Vaart had niet zijn beste dag. Daarna rondde Van der Meyde een solo af, 3-0. Achtereenvolgens Van der Vaart, Bergdolmo en Boukhari bepaalden de eindstand op 6-0.

"We zijn weer koploper, staan drie punten los van PSV en hebben het doelsaldo opgevijzeld, kortom: een prima dag voor Ajax." Reden tot klagen en kritiek op zijn spelers had trainer Ronald Koeman niet na overwinning tegen NEC. ,,Voor heel Ajax en alles wat daar omheen zit was dit een prachtige week'', erkende Koeman. ,,We zijn erin geslaagd het publiek te vermaken. Heel professioneel hebben we tot de laatste seconde op doelpunten gejaagd. Het zijn zware weken, maar mijn ploeg verdient een groot compliment.''

Komende week is Koeman echter zijn halve selectie kwijt wegens interlandvoetbal. Dat komt de trainer helemaal niet goed uit. Hij moet maar afwachten hoe zijn spelers terugkeren in Amsterdam. Meer clubs hebben natuurlijk last van de overvolle speelkalender. Op een oefeninterland zit niemand te wachten met cruciale duels in het vooruitzicht.

Een aantal Ajacieden kampt met overbelasting (vooral Trabelsi en Pienaar) en zou beter rust kunnen krijgen, met het oog op de start van de tweede ronde van de Champions League, over anderhalve week tegen Valencia. Van der Vaart zal bij Oranje dan ook maximaal een helft spelen, zo sprak Koeman af met bondscoach Advocaat. 


Boukhari viert zijn doelpunt op eigen wijze

 
Nogmaals de 1-0 van Mido goed in beeld

Ajax-NEC 6-0 (1-0)
16. Mido 1-0 Download hier deze goal !
47. Mido 2-0 Download hier deze goal !
53. Van der Meyde 3-0
72. Van der Vaart 4-0
77. Bergdolmo (pen.) 5-0
90. Boukhari 6-0

Ajax: 
Joey Didulica, Hatem Trabelsi (56. Nigel de Jong), André Bergdųlmo, Tomas Galįsek, Cristian Chivu, Andy van der Meyde (74. Nourdin Boukhari), Steven Pienaar (64. Richard Witschge), Mido, Maxwell, Rafael van der Vaart, Victor Sikora

NEC: 
Dennis Gentenaar, Rob Wielaert, Peter Wisgerhof, Jeffrey Leiwakabessy (82. Mike Owusu), Resit Schuurman, Youssouf Hersi, Patrick Ax (64. Zico Tumba), Frank Demouge, Dejan Govedarica, Erik Wegh, Dennis de Nooijer

Scheidsrechter: Ben Haverkort

Toeschouwers: 46.048 

Kaarten:
Geel: Galįsek (Ajax), Wisgerhof, Wielaert (NEC)
Rood: Hersi (NEC, 74.)


Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2002 ajaxf-side.nl