Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax krijgt naheffing belastingdienst van 5,2 miljoen euro
18 november 2002
Ajax kan van de Belastingdienst een naheffing van 5,2 miljoen euro tegemoet zien,zo heeft de Amsterdamse club in een persbericht bekendgemaakt. De naheffing vloeit voort uit transfers van Shota Arveladze en Michael Laudrup in 1997. De belastingdienst verdenkt Ajax ervan bedragen te hebben betaald als onbelaste transfervergoedingen, in plaats van als loon. Op die manier zou het bovengenoemde bedrag aan belasting zijn ontdoken. 

De transfers zijn reeds inzet van een strafrechtelijk onderzoek.Ajax wordt verdacht van belastingontduiking en valsheid in geschrifte. De handel op de beurs werd enige tijd stilgelegd zodat iedereen over de volledige informatie kon beschikken. Om 13.25 uur werd deze weer hervat. Ajax onthoudt zich op dit moment van ieder commentaar op zowel de aankondiging van de naheffing als het strafrechtelijk onderzoek.

Feyenoord en zijn voorzitter Jorien van den Herik zijn momenteel verwikkeld in een soortgelijke strafzaak.Daarin werd tegen Van den Herik onlangs een jaar celstraf,waarvan de helft voorwaardelijk geeist.De uitspraak in die zaak is 29 november.

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyrightę2002 ajaxf-side.nl