Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax vergeet opnieuw te winnen in Utrecht: 1-0
23 februari 2003
Ajax is er in Utrecht niet in geslaagd de goede vorm van afgelopen dinsdag, toen het Arsenal op een gelijkspel hield, vast te houden. Ajax vergat in een matig duel de vele kansen te benutten en liet Utrecht voor het 4e opeenvolgende jaar met de winst aan de haal gaan: 1-0. Scheidsrechter Luinge trok twee keer de rode kaart; Zwaanswijk van FC Utrecht en Van der Meyde van Ajax konden na een vechtpartij het veld verlaten. 


Koeman kijkt toe en ziet dat Ajax kans op kans om zeep helpt


Luinge trekt rood voor Van der Meyde en Zwaanswijk


De gemoederen liepen soms hoog op
Utrecht had kennelijk weinig vertrouwen erin dat de eigen aanhang de Ajax-gezangen vanaf de tribunes zou kunnen overstemmen. Men verzon in Utrecht iets nieuws; zodra de meegereisde Amsterdamse fans begonnen met zingen begon een luchtsirene te loeien. Doordat de fans zich veelvuldig lieten horen draaide de sirene overuren of was die sirene de noodklok voor de financiële malaise in Utrecht?!

Tussen de twee Champions League-duels met Arsenal door, moesten de Amsterdammers naar de Domstad afreizen voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. Ajax had de afgelopen drie seizoenen verloren in Utrecht en volgens trainer Koeman moest dat gegeven genoeg zijn om zijn spelers te motiveren. Ajax creëerde in de eerste helft een aantal goede kansen maar het lukte maar niet te scoren vooral ook omdat Utrecht-doelman Ponk een goed staaltje keeperskunst liet zien. Trabelsi voorkwam op zijn beurt een Utrechtse treffer vlak voor rust door een kopbal van Schut op de doellijn weg te koppen. 

Het spelbeeld bleef na de pauze aanvankelijk onveranderd. Halverwege de tweede helft creëerde Ajax de uitgespeelde kans van de wedstrijd: Van der Meyde kon alleen op de keeper af, passeerde die, maar zag zijn schot voor de doellijn geblokt door Zwaanswijk. Dit was voor Ajax het sein om meer druk te zetten, waarop er meer ruimte kwam voor FC Utrecht om uit te breken. Voetbaltechnisch werd het er echter niet beter op; overtredingen en ruzietjes voerden de boventoon.

Na het doelpunt van Kuijt in de zeventigste minuut, ingeleid door slecht verdedigen van de Ajax-defensie waarbij zowel Chivu als Pasanen teveel oog hadden voor de bal maar hun directe tegenstanders ongemoeid vrij lieten, moest FC Utrecht wel steeds verder terugzakken, maar kwam het niet echt meer in de problemen. Het spannendste moment voor het doel van Ponk was een vechtpartij, die kort na de 1-0 ontstond. Van der Meyde richtte zijn frustraties af op Zwaanswijk en beide werden door scheidsrechter Luinge bestraft met rood.

Lachende 3e was PSV; door de nederlaag van Ajax groeide de voorsprong van de Eindhovenaren tot 7 punten. De voorsprong van Ajax op Feyenoord liep terug tot 4 punten.


Pienaar wordt onderuit getrokken


Van Damme laat een 'Indiaantje' vliegen


De 1-0 van Utrecht is in de maak

FC Utrecht-Ajax 1-0 (0-0)

70. Kuyt 1-0

FC Utrecht: 
René Ponk, Stijn Vreven, Patrick Zwaanswijk, Alje Schut, Tom van Mol (90. Robert Roest), Stefaan Tanghe, Jean-Paul de Jong (66. Jordy Zuidam), Pascal Bosschaart, Dave van den Bergh, Arco Jochemsen (62. Paulus Roiha), Dirk Kuijt

Ajax: 
Bogdan Lobont, Hatem Trabelsi, Cristian Chivu, Petri Pasanen (77. Richard Witschge), Jelle van Damme (74. Nourdin Boukhari), Tomás Galásek, Steven Pienaar, Wesley Sneijder, Maxwell, Andy van der Meyde, Zlatan Ibrahimovic

Scheidsrechter: Roelof Luinge
Toeschouwers: 18.195

Kaarten:
Geel: De Jong, Zuidam (FC Utrecht) Trabelsi, Sneijder, Van Damme, Witschge, Boukhari (Ajax)
Rood: Zwaanswijk (FC Utrecht) Andy van der Meyde (Ajax)


Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2002 ajaxf-side.nl