Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax wint wèl in Breda: 0-3
13 april 2003
"Niemand wint er in Breda", zongen de NAC- fans voorafgaand aan het duel tegen Ajax. Na 83 minuten spelen scoorde Van der Meijde de 0-3 voor Ajax en verlieten horden Geel-zwarten stilletjes het stadion. Ajax blijft door deze zege één punt voorsprong houden op Feyenoord dat zaterdag voor de 2e keer op rij zwijmelde door deze keer pas in de 5e minuut van de blessuretijd in eigen huis de winst te pakken tegen Vitesse (2-1). De Amsterdammers hebben na de gevreesde ontmoeting bij NAC wel een nog beter doelsaldo dan de rivaal uit Rotterdam.


Ex-ajacied Bobson in duel met Wesley Sneijder


Zlatan gaat onderuit tegen Colin


Sneijder ontvangt de felicitaties na zijn goal


Chivu brengt redding op de lijn

De 0-3 zege van Ajax was ietswat geflatteerd. Ajax opende wel sterk en had na een kwartier al op 0-2 moeten staan maar 2 maal verzuimde Zlatan. De eerste keer oog in oog met Babos, kort daarna trof hij de paal. Ajax verloor echter langzaam de grip op het middenveld maar NAC was nimmer echt gevaarlijk omdat niemand durfde de trekker over te halen. Wesley Sneijder opende met een mooi schot in de 43e minuut na een hoekschop de score geopend. Bij het toekennen van de corner had scheidsrechter Dick Jol over het hoofd gezien dat de bal niet via Jurgen Colin maar Andy van der Meyde over de achterlijn was gegaan. NAC zag vervolgens Sneijder over het hoofd toen Van der Meyde de corner nam: 0-1.

Na een moeilijke periode in het begin van de tweede helft nam Ajax weer het initiatief over. Vooral de inbreng van Jari Litmanen voor Zlatan leek hier debet aan. De Fin hoefde niet op volle kracht te spelen om de uitermate zwakke Ibrahimovic te kunnen overstijgen. De Zweed en in iets mindere mate Rafael Van der Vaart maakte een uitgeblustte indruk die deed lijken op die tijdens de wedstrijd PSV-Ajax. Van der Meyde bekroonde in de 75e minuut een prachtig steekpassje van de achttienjarige Sneijder. De buitenspeler was negen minuten later de laatste schakel van een prachtig uitgespeelde aanval van de bezoekers uit Amsterdam: 0-3.

Zo kon het zondagmiddag gebeuren dat de Amsterdamse vreugde over het verrassend eenvoudige bezoekje aan NAC (0-3) door een groeiende ziekenboeg en twee slecht samenwerkende spitsen enigszins werd getemperd. Ondanks de zege stapte trainer Ronald Koeman dus met een bedrukt gezicht in de spelersbus. 

"Ik weet niet waar het aan ligt dat de samenwerking tussen Zlatan en Van der Vaart niet loopt", zuchtte Koeman. "Misschien zijn ze door het drukke programma niet scherp genoeg. Misschien moeten ze nog meer wennen aan elkaar. Maar het moet beter dan nu. In verdedigend opzicht doen ze te weinig. In aanvallend opzicht ook. Twintig minuten voor tijd bracht ik Jari Litmanen voor Ibrahimovic. Ik weet niet of het aan de stand lag, maar het ging toen wel beter."

De treurnis over de slechte samenwerking van beide spitsen werd bij Koeman na afloop vergroot door de knieblessure van Nigel de Jong. Het talent voegde zich tijdens het duel met NAC al na een kwartier in de ziekenboeg waarin ook beoogde basisspelers als Galasek, Pasanen en Trabelsi bivakkeren. "Ik moet maar afwachten hoe ze herstellen", aldus Koeman, die benadrukte dat hij woensdag tijdens de halve finale van de beker tegen Feyenoord met geen enkele speler risico wil nemen.


Van der Meyde op weg naar de 0-3


Maxwell in duel met Nac-aanvoerder Alfred Schreuder

NAC-Ajax -03 (0-1)
43. Sneijder 0-1 
75. Van der Meyde 0-2
83. Van der Meyde 0-3

NAC Breda:
Gábor Babos, Jürgen Colin, Rob Penders, Mark Schenning, Nebojsa Gudelj, Arne Slot, Csaba Fehér, Alfred Schreuder, Kevin Bobson (82. Yassine Abdellaoui), Orlando Engelaar, Ali Boussaboun 

Ajax:
Bogdan Lobont, Nigel de Jong (17. André Bergdølmo), Cristian Chivu, Abubakari Yakubu, John O'Brien, Andy van der Meyde, Steven Pienaar, Wesley Sneijder, Maxwell (60. Richard Witschge), Rafael van der Vaart, Zlatan Ibrahimovic (74. Jari Litmanen) 

Scheidsrechter: Dick Jol
Toeschouwers: 15.700
Kaarten: Geel: Penders (NAC Breda)


Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2003 ajaxf-side.nl