Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax eenvoudig langs Roda JC: 4-2 
19 april 2003
Het leek geen makkelijke opgave tussen de uitbeurten bij Feyenoord en AC Milan in, maar Ajax kende thuis weinig problemen met subtopper Roda JC. De Amsterdammers straften binnen een half uur verdedigend prutswerk van de Limburgers drie keer af en brachten de drie punten, ondanks wat weerwerk van Sérgio, vrij eenvoudig over de meet: 4-2.Opgelucht kon Ajax-coach Ronald Koeman na een half uur Ajax-Roda JC ademhalen. Zijn door blessures geplaagde elftal had een lastige avond verwacht in de Arena, maar op het scorebord lichtte een 3-0 tussenstand op. Al te veel zweetdruppels had dat de thuisclub niet gekost, de Amsterdamse aanvallers profiteerden optimaal van verdedigend geschutter van de gasten. 


Zlatan maakt de 1-0


Wesley Sneijder krult de 2-0 binnen


Van der Vaart verlaat het veld met na later blijkt een lichte hersenschudding
Eerst schatte keeper Bas Roorda een hoekschop verkeerd in, zodat Zlatan Ibrahimovic na doorkopen van Cristian Chivu kon inschieten. Kort daarop mocht de kleine Rafael van der Vaart tussen twee lange Roda-verdedigers een prima voorzet van Andy van der Meyde inkoppen en na dertig minuten achtte Roorda een driemansmuur afdoende toen Wesley Sneijder een vrije trap mocht nemen. De jonge middenvelder krulde de bal simpel in de hoek. Nourdin Boukhari werd door Roda-speler Gregoor van Dijk nog alleen op Roorda afgestuurd, maar de buitenspeler miste de kans. "Met zulke persoonlijke fouten haal je natuurlijk nooit een resultaat bij Ajax", erkende Roda-aanvoerder Mark Luijpers.

Ajax hoefde slechts op te letten als Sérgio zich met het spel bemoeide. Na elf minuten zette de Braziliaan Ivan Vicelich voor een leeg doel, maar die leek van de benen te worden gelopen door Sneijder. Arbiter Dick van Egmond floot niet. Bij de 3-0 stand verschalkte Sérgio Bogdan Lobont met een fraaie knal in de kruising, terwijl de Ajax-doelman voor rust nog twee keer een hand achter een schot van de balvaardige middenvelder kreeg.

Van de voorzichtige druk die Roda aan de hand van Sérgio kort voor rust ontwikkelde, was na de pauze weinig meer te merken. Omdat ook Ajax, dat Maxwell (enkelblessure) en Van der Vaart (hersenschudding) intussen had zien afhaken, niet aandrong, was er nauwelijks opwinding meer. Tot Sérgio tien minuten voor tijd de stilte in de Arena doorbrak met een rake kopbal. Ajax schrok ervan, maar in de tegenaanval herstelde Boukhari de marge, door de bal langs de buitenspel staande Richard Witschge in het doel te schieten. Omdat Van Egmond geen penalty zag in duw- en trekwerk van Van Dijk tegen de doorgebroken Jari Litmanen en Boukhari, Witschge en Yannis Anastasiou nog kansen onbenut lieten, bleef het bij 4-2. 

Nourdin Boukhari tussen 4 verdedigers van Roda
     
      Maxwell

Ajax-Roda JC 4-2 (3-1)
16. Ibrahimovic 1-0
18. Van der Vaart 2-0
27. Sneyder 3-0
33. Sérgio 3-1
80. Sérgio 3-2
82. Boukhari 4-2

Ajax:
Bogdan Lobont, John O'Brien, Petri Pasanen, Cristian Chivu, Maxwell (31. Richard Witschge), Wesley Sneijder, Abubakari Yakubu, Rafael van der Vaart (46. Jari Litmanen), Nourdin Boukhari, Zlatan Ibrahimovic (57. Jelle van Damme), Andy van der Meyde 

Roda JC:
Bas Roorda, Ger Senden (46. Humphrey Rudge), Eric Addo, Mark Luijpers (88. Seydihan Baslanti), Predrag Filipovic, Ivan Vicelich, Gregoor van Dijk, Kevin van Dessel (72. Diego Jongen), Sérgio, Tom Soetaers, Yannis Anastasiou 

Scheidsrechter: Dick van Egmond
Toeschouwers: 36.000
Kaarten:
Geel: Sneijder (Ajax) 


Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2003 ajaxf-side.nl