Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ook Hertha ontdekt "Riesen-talent" Nando Rafael
28 mei 2003
Afgelopen zaterdag scoorde hij beide doelpunten voor Hertha BSC tegen Kaiserslautern en zorgde daarmee ervoor dat Hertha volgend seizoen UEFA-cup voetbal mag spelen. Sinds zijn komst naar Berlijn kreeg de jonge Angolees weinig kans in het eerste elftal van de Duitsers maar sinds zaterdag is alles anders en kan zelfs aankoop Bobic achteraan sluiten want Nando lijkt voorlopig eerste keus!


Nando Rafael


Vorig seizoen liet Ajax hem nog lopen; ,,noodgedwongen"; jammerde men in Amsterdam. Maar als Ajax de topscorer van de A1 gewoon had opgenomen bij het eerste elftal was er geen vuiltje aan de lucht en was een werkvergunning slechts een formaliteit geweest. Ajax willde hem echter eerst in het tweede elftal plaatsen en dus ging de arbeidsinspectie niet akkoord. In de winterstop haalde de technische staf vervolgens wŔl Wesley Sneijder en Stefano Seedorf bij de selectie van 'het eerste'. Voor Sneijder een logische stap maar achteraf krabt men zich bij Ajax waarschijnlijk toch wel achter de oren dat het Rafael liet lopen terwijl Stefano Seedorf nu komend seizoen verhuurd mag worden aan de hoogste bieder.

In Berlijn laat men Rafael nu echter niet makkelijk meer gaan. De ruwe diamand is gaan glimmen en Hertha lijkt nu pas te beseffen dat het een mega-deal getroffen heeft! Ajax schijnt een optie te hebben afgesproken toen de spits werd overgenomen maar als het aan Manager Dieter Hoene▀ van de blauw-wtten ligt blijft Nando zeker in Berlijn. Zowel hij als trainer Huub Stevens zijn lyrisch over de kwaliteiten van Rafael. Stevens zegt dat ze zelfs een andere speler; Alex Alves hebben laten lopen voor Rafael en Hoene▀ is nog het duidelijkst "Wir wussten immer, was wir an ihm haben. Der Junge ist ein Riesen-Talent!".

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyrightę2003 WWW.AJAXF-SIDE.NL