Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax doet wčl zijn plicht tegen Heerenveen: 3-0 
29 mei 2003
Het grootste feest (het kampioenschap) ging ondanks de 3-0 zege op Heerenveen voorbij aan Ajax. De overwinning op de Friezen had slechts statistische waarde, dankzij een salonremise van FC Groningen en PSV. Bijna niemand in de Arena hield vooraf nog serieus rekening met een misstap van de Eindhovenaren, op weg naar de titel, in Groningen. Toch dienden de Amsterdammers nog wel even af te rekenen met Heerenveen, om de tweede plaats - goed voor deelname aan de voorronde van de Champions League - definitief veilig te stellen. Die klus leek op papier nog niet eens zo eenvoudig, aangezien de Friezen ook alle belang hadden bij een overwinning om de minimale kans op UEFA Cup-voetbal levend te houden.


Zlatan bakte er weer weinig van en werd terecht gewisseld


Chivu feliciteerd Sikora met een van zijn goals
Ronald Koeman had op de slotdag een basisplaats ingeruimd voor publiekslieveling Witschge, die na dit seizoen in de ogen van de oefenmeester overbodig is. De Amsterdammer zette zijn afscheid luister bij door met hakjes en andere trucjes het publiek kostelijk te vermaken. Tot ergenis soms van Ronald Koeman, die in lange tijd opperste concentratie eistte om een mogelijke misstap van PSV toch nog af te kunnen straffen. Toen ook Koeman te horen kreeg dat Groningen en PSV competitievervalsing niet schuwden ging ook hij onderuit zitten en genoot van vooral Witschge. "Ik had last van een rare spanning in mijn lijf", bekende Witschge. "Het was misschien de eerste keer in mijn leven dat ik dat gevoel had." 

Victor Sikora zette de thuisclub vrij onverwacht op voorsprong, door op slag van rust de oepningstreffer te produceren. Het was een leuke bonus voor de van Vitesse overgekomen aanvaller, die dit seizoen met veel blessureleed kampte en na ruim een half uur de aangeslagen Steven Pienaar was komen vervangen. 

De linkerspits was een van de weinige lichtpuntjes bij Ajax. Zijn collega Zlatan Ibrahimovic daarentegen speelde flets. Koeman ruilde de flegmatieke Zweed binnen het uur in voor Wesley Sneijder. Kort na diens entree besliste Ajax de wedstrijd. Cristian Chivu hoefde een mislukt schot van Andy van der Meyde slechts te beroeren om doelman Hans Vonk voor de tweede maal kansloos te laten. Vlak voor tijd scoorde Sikora zijn tweede en Ajax' derde treffer van de middag. "We hebben ons geplaats voor de voorronde van de Champions League. En dat is ook een prijsje", verklaarde Koeman.

Ajax-Heerenveen 3-0 (1-0)
45. Sikora 1-0
63. Chivu 2-0 
86. Sikora 3-0

Ajax:
Bogdan Lobont, Cristian Chivu, Maxwell, Petri Pasanen, Nigel de Jong, Tomás Galásek, Richard Witschge (80. Nourdin Boukhari), Steven Pienaar (36. Victor Sikora), Rafael van der Vaart, Andy van der Meyde, Zlatan Ibrahimovic (57. Wesley Sneijder)

sc Heerenveen:
Hans Vonk, Erik Edman, Arek Radomski, Petter Hansson, Marcel Seip, Mika Nurmela, Daniel Jensen (71. Mark-Jan Fledderus), Mika Väyrynen, Romano Denneboom (68. Georgios Samaras), Stefan Selakovic, Gerald Sibon 

Scheidsrechter: Jack van Hulten
Toeschouwers: 49.000
Kaarten: geen


Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2003 WWW.AJAXF-SIDE.NL