Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Sonck schiet Ajax ook langs Groningen: 1-3
5 oktober 2003

Wesley Sonck begint bij Ajax zijn faam als goaltjesdief steeds meer waar te maken. De Belgische spits - afgelopen woensdag met twee treffers verantwoordelijk voor de Champions League-zege op Club Brugge - eiste vier dagen later namens de Amsterdammers ook op het nationale podium een hoofdrol op. Met een knap doelpunt leidde Sonck Ajax in het Oosterpark de weg naar de overwinning, 1-3.


Hans Nijland en Arie van Eijden doen een nutteloze oproep tot bezieling
Met een emotionele oproep waarin de brandstichting van de Ajax-bus (zie bericht) door zowel FC Groningen-directeur Hans Nijland als zijn Amsterdamse collega Arie van Eijden werd veroordeeld, ging het duel vijf minuten later dan gepland van start. Een nutteloze oproep want het Groningse publiek misdroeg zich evenzeer; Sonck kreeg o.a. een beker met inhoud naar zich toe geworpen en Van der Vaart was doelwit van spreekkoren over zijn vriendin Sylvie Meis. Van der Vaart lachte echter achteraf waar Kezman zich een dag eerder volledig liet gaan. ,,Hoe je op zoiets wraak neemt? Gewoon; door hier te winnen", aldus een nuchtere Van der Vaart die in tegenstelling tot Kezman wèl weet hoe je als ster met zoiets om moet gaan!
 


Wesley Sonck viert zijn belangrijke treffer
 
Het incident in Zeegse, dat de voorbereiding van Ajax danig verstierde, bleek niet al te zeer van invloed op de Amsterdammers. "Dat mag ook niet", sprak trainer Ronald Koeman vooraf.
Toch leek de schrik er na de slapeloze nacht (het hotel werd om drie uur uit voorzorg voor het overslaan van de brand naar de kamers geëvacueerd) in de openingsfase kennelijk nog stevig in twe zitten. Zo kopte Zlatan Ibrahimovic na twintig minuten bijna in eigen doel en had de thuisclub de regie in handen. De Groningers waren met name via hoekschoppen steeds gevaarlijk. Het was dan ook geen toeval dat de openingstreffer van Arvid Smit halverwege de eerste helft uit een corner viel.

Ajax stelde echter binnen tien minuten orde op zaken. Terwijl Rafael van der Vaart en Paul Matthijs op het middenveld een partijtje worstelden, rondde Ibrahimovic een snelle uitbraak koeltjes af. Wesley Sonck had na fraai voorbereidend werk van Hatem Trabelsi en Steven Pienaar op slag van rust Ajax' tweede treffer op zijn voet, maar zag zijn inzet tegen de lat belanden. Acht minuten voor tijd had de Belg meer geluk in de afwerking. Invaller Nicolae Mitea zette het slotakkoord door een razendsnelle counter af te ronden: 1-3.

Record aan diggelen
Ajax maakte zo een einde gemaakt aan een fraaie reeks thuiswedstrijden van FC Groningen in competitieverband. De Amsterdammers brachten de ploeg van Ron Jans de eerste thuisnederlaag sinds bijna een jaar toe, waardoor een clubrecord aan de neus van de Groningers voorbij ging.
FC Groningen was tot vóór het duel met Ajax liefst vijftien Eredivisie-duels voor eigen publiek ongeslagen gebleven. De laatste nederlaag dateerde van 3 november 2002, toen Feyenoord met 2-0 zegevierde. De noordelingen wonnen sindsdien acht thuiswedstrijden en speelden zeven keer gelijk in het Oosterpark. Opvallend genoeg incasseerde Groningen in die serie van vijftien duels slechts zes tegendoelpunten.

Koploper
Door de overwinning op Groningen blijft Ajax koploper in de Eredivisie met 2 punten voorsprong op PSV en AZ. Volgende week ligt de competitie stil in verband met de interland tegen Moldavië. De week daarop speelt Ajax op vrijdagavond thuis tegen Volendam.

FC Groningen-Ajax 1-3 (1-1)
21. Smit 1-0
27. Ibrahimovic 1-1
82. Sonck 1-2
90. Mitea 1-3
Een doelpunt terug zien? Dat kan! Klik HIER

FC Groningen:
Roy Beukenkamp, Kurt Elshot, Regillio Vrede, Arnold Kruiswijk, Mathias Florén, Paul Matthijs, Sander van Gessel (83. Martin Drent), Arvid Smit (64. Ignacio Tuhuteru), Rolf Landerl (77. Chris de Witte), Glen Salmon, Brian Pinas

Ajax:
Bogdan Lobont, Hatem Trabelsi, Petri Pasanen, Julien Escudé, Maxwell, Steven Pienaar (75. Nigel de Jong), Tomás Galásek, Rafael van der Vaart (87. Jelle van Damme), Wesley Sonck, Zlatan Ibrahimovic, Tom Soetaers (67. Nicolae Mitea)

Scheidsrechter: Ben Haverkort
Toeschouwers: 12.500
Kaarten:
Geel: Kruiswijk (FC Groningen), Maxwell (Ajax)

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2003 WWW.AJAXF-SIDE.NL