Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax en PSV delen punten in beladen topper: 2-2
26 oktober 2003
De eredivisietopper tussen PSV en Ajax is geŽindigd in een 2-2 gelijkspel. De eerste helft liep door het slappe optreden van arbiter Braamhaar volledig uit de hand, maar in het tweede bedrijf was het smullen voor de aanwezige supporters. PSV kwam tegen tien Ajacieden (Van der Vaart kreeg rood) tweemaal op voorsprong door 2 fouten in de Ajax-defensie, maar zag de Amsterdammers dankzij ook twee fouten in de Eindhovense defensie toch tot twee keer toe langszij komen.


De wenkbrauw van Lobont moest gehecht na een onbezonnen actie van Vennegoor


het tikje van Van der Vaart


De gemoederen liepen hoog op


Sonck kon opnieuw zijn kunstje tonen na de 1-1
Arbiter Eric Braamhaar mocht wat dat betreft de hand in eigen boezem steken.Vanaf de eerste minuut was was hij door eigen schuld de controle over het duel volledig kwijt. Omdat hij de gele (en rode) kaarten te lang op zak hield, zochten de spelers van beide partijen voortdurend de grens van het toelaatbare op. PSV-spits Jan Vennegoor of Hesselink opende de bokspartij. De boomlange Tukker kegelde bij een hoekschop in de zesde minuut Ajax-doelman Bogdan Lobont tegen het gras, waarmee de toon gezet was. Ordinaire overtredingen van de Psv-ers Vogel (schop op knie Sneijder) en Van Bommel (elleboog tegen Van der Vaart) en schwalbes van zijn ploeggenoot Robben om de tegenpartij een kaart aan te smeren werden niet bestraft door de leidsman. 

Tussen de spaarzame kansen door (waarbij Zlatan Ibrahimovic met een poeier op de lat het dichtst bij een treffer was) hadden de PSV'ers en Ajacieden enkel oog voor elkaars ledematen. Toen de rook was opgetrokken en Braamhaar de eerste helft beŽindigde, waren Andre Ooijer en Kevin Hofland met respectievelijk een sleutelbeenblessure en een hersenschudding uitgevallen en zat Rafael van der Vaart al in de kleedkamer. 

De jonge Ajacied, onzichtbaar in het eerste bedrijf, kon zijn frustraties over de elleboog van Van Bommel niet bedwingen en tikte op slag van rust John de Jong in de rug. Braamhaar toonde de Ajax-aanvoerder de terechte rode kaart, al kwam de eerste uitsluiting van het duel natuurlijk veel te laat. Iets wat Ronald Koeman in de rust in de catacomben nog even duielijk kenbaar maakte aan Braamhaar.

In de tweede helft waren de gemoederen weer wat bedaard en gingen de twee ploegen op zoek naar de eerste treffer. Dat lukte PSV al na een krappe minuut. Bodan Lobont leek bij een hectische situatie voor het Ajax-doel de bal onder controle te hebben, maar zag de onbezonnen Vennegoor het leer uit zijn handen tikken. Van Bommel was er als de kippen bij om het buitenkansje binnen te schieten. Erg lang kon de gastheer niet van de voorsprong genieten, want tien minuten later profiteerde Wesley Sonck van een fraaie actie van Ibrahimovic en trok de Belg de stand gelijk.

Toch wist PSV de man meer situatie opnieuw uit te buiten en te scoren, al kreeg het daarbij opnieuw hulp van, ditmaal Pasanen. Pasanen verdedigde slordig uit en schoot de bal precies in de voeten van John de Jong: 2-1. De Eindhovense fans waren echter nog niet uitgelachen of hun eigen laatste man ging gruwelijk in de fout. Wilfred Bouma en Ronald Waterreus gingen er beiden van uit dat de ander een Ajax-pass uit zou verdedigen en zagen beiden Ibrahimovic als ongevaarlijk. Dit tot groot genoegen van de Zweed, die zijn grote teen tegen de bal kreeg en Ajax zo alsnog een terecht punt bezorgde.
De tuchtcommissie kan opnieuw aan de slag want naast dat Van der Vaart een schorsing tegen zich geeist zal krijgen zal ook Mark van Bommel natuurlijk post uit Zeist kunnen verwachten.

PSV-Ajax 2-2 (0-0)
46. Van Bommel 1-0
58. Sonck 1-1
69. De Jong 2-1
72. Ibrahimovic 2-2

PSV: 
Waterreus, Ooijer (30.Colin), Bouma, Hofland (37.Lucius), Lee, Rommedahl, Van Bommel (64.Park), Vogel, Robben, De Jong, Vennegoor of Hesselink 

Ajax: 
Lobont, Grygera, Pasanen, Escudť, Maxwell, Heitinga, GalŠsek, Van der Vaart, Sneijder (80.De Jong), Ibrahimovic (83. Litmanen), Sonck (90.Sikora)

Scheidsrechter: Eric Braamhaar
Toeschouwers: 36.000
Kaarten:
Geel: Van Bommel (PSV)
Rood: Van der Vaart (Ajax), 45+3 wegens natrappen
Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2003 WWW.AJAXF-SIDE.NL