Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax zelfs met 10 man simpel langs ADO: 1-4
9 november 2003
Voor het eerst in twaalf jaar reisde Ajax weer eens naar het tot vesting omgebouwde Zuiderpark. ADO hoopte op een stuntje tegen de Amsterdammers maar zelfs tegen tien Amsterdammers bleek de Haagse nieuwkomer geen partij voor de gasten, 1-4. De verhoudingen zijn in de afgelopen jaren behoorlijk aangescherpt. ADO, ooit een grootmacht in de vaderlandse eredivisie, is na een decennium vol kommer en kwel bezig met een seizoen waarin het hoopt het hoofd boven water te kunne houden. Weliswaar kwam ADO nog op voorsprong, de thuisclub kwam uiteindelijk duidelijk kwaliteit te kort.

Met 4-1 vergrootte de koploper van de eredivisie de voorsprong op AZ tot drie en op PSV tot vier punten. "We hebben het goed uitgespeeld" , vond de winnende coach Ronald Koeman.

Geluidsband
Om spreekoren in de kiem te smoren had men in Den Haag eev DJ ingehuurd die bij de minst geringste wanklank een geluidsband startte om het gezang te overstemmen. Samen met de uitgereikte toetertjes was dat diep triest en een groot fiasco; welkom in dit theater! De sfeer tijdens deze wedstrijd werd u aangeboden door MP3! Hoeveel gekker moet het worden?

Het beloofde een verhit duel te worden


Escude


Wesley Sonck speelde een bijna onopvallende wedstrijd


Het werd de wedstrijd van Wesley Sneijder

De baas
Voetballend waren de Amsterdammers ADO duidelijk de baas. ADO compenseerde dat door Ajax met volle overgave te bestrijden. De inzet was hartverwarmend. "Het mooie van de wedstrijden tegen de toppers is dat je er zonder verwachting aan kunt beginnen", sprak trainer Rinus Israel vooraf. "Er is niemand die verwacht dat wij hier even gaan winnen." Dat gebeurde, ondanks de vlotte openingstreffer ook niet. Johnny Heitinga, die samen met Julien Escudé het hart van de Amsterdamse defensie vormde, bracht Ajax nog voor rust langszij.

Doodsteek
Wesley Sneijder, vervanger van de geschorste Rafael van der Vaart, boorde kort na rust alle Haagse hoop op stuntwerk de grond in. De middenvelder fungeerde als eindstation na een vloeiende combinatie met Jari Litmanen en Zlatan Ibrahimovic, 1-2. "De doodsteek van de wedstrijd" , oordeelde coach Rinus Israel van ADO. Ook met een man minder (Heitinga moest na ruim een uur spelen na twee makkelijk gegeven gele kaarten inrukken) kwam Ajax in het Zuiderpark niet meer in de problemen. Ibrahimovic en invaller Victor Sikora drukten het kwaliteits- en krachtsverschil in het laatste half uur nog verder uit in de score.

250ste Litmanen
De basisplaats van aanvoerder Jari Litmanen tegen ADO betekende zijn 250ste officiële wedstrijd in dienst van Ajax. 175 daarvan waren competitieduels waarin hij 95 goals scoorde. De overige duels zijn internationale duels zoals Champions League (waaronder de twee finales) en de gewonnen wedstrijd om de Wereldbeker in Tokio.

Blessure
Litmanen kampte lang met een achillespeesblessure en al in zijn rentree kondigde zich misschien alweer een volgende kwetsuur aan. In de 58ste minuut werd Litmanen op eigen verzoek gewisseld. Litmanen: "Ik had me voorgenomen iets langer te voetballen dan een uur, maar ik kreeg last van mijn hamstring en vroeg daarom zelf om een wissel. We moeten morgen afwachten, maar ik verwacht niets ernstigs."


ME in actie
Na afloop moest de mobiele eenheid optreden tegen relschoppers van de thuisploeg. Die hadden bij het stadion een hek vernield in een poging op de busverzamelplaats voor Ajax-fans te komen. De politie meldde negentien aanhoudingen wegens openlijke geweldpleging en belediging van ambtenaren. De politie verwacht de komende tijd nog meer aanhoudignen te verrichten omdat veel van de , voornamelijk puberige 'hooligans', duidelijk met hun porum op video werd vastgelegd. Twee ADO-supporters raakten gewond.

Eigen stad
Tegen de avond haden de 'fans' de deceptie van de nederlaag kennelijk nog niet verwerkt en moest de eigen stad er nog meer aan geloven; er sneuvelden ruiten van toevallig passerende auto's, een streekbus en een politiebusje. De politie zette een waterkanon in om vandalen te verspreiden.



De gehele dag veel ME op de been
Voor een compleet fotoverslagen: AFS

 

Zlatan bijt van zich af in de diverse stevige duels

ADO Den Haag-Ajax 1-4 (1-1)

17. Stroeve
32. Johnny Heitinga
47. Wesley Sneijder
62. Zlatan Ibrahimovic
80. Victor Sikora

Scheidsrechter: Vink
Kaarten:
Rood: Johnny Heitinga (Ajax)(2e geel '60)

Opstelling Ajax:
Lobont, Grygera, Heitinga, Escudé, Maxwell, Galasek, Litmanen ('56 De Jong), Sneijder, Mitea ('69 Sikora), Sonck, Ibrahimovic ('63 Pasanen)

Opstelling ADO Den Haag:
Jansen, Rijaard, Mensah, Van As, Carrilho, Bodde ('79 Van der Laan), Van der Gun, Van der Leegte, Castelen, Stroeve ('55 Ros), Cales ('55 Hofstede)
Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2003 WWW.AJAXF-SIDE.NL