Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax schakelt simpel Feyenoord uit als titelkandidaat: 2-0
30 november 2003

Ajax heeft in een uitverkochte en sfeervolle ArenA abrupt een einde gemaakt aan het laatste sprankje hoop dat Feyenoord wellicht nog had als kampioenskandidaat. Zonder zelf echt heel goed te spelen waren twee doelpunten van Rafael van der Vaart, waarvan de eerste magistraal was, in de eerste tien minuten voldoende om de Rotterdammers op de knieën te krijgen: 2-0. In Amsterdam voelde men zich de koning te rijk. De eeuwige rivaal staat na 13 wedstrijden al tien punten achter, daarover raakte de Arena niet uitgelachen.

De fans in de ArenA hadden er zin in. Een ware Europacup-sfeer ging door het stadion vooraf aan de klassieker. De Ajax-fans hadden hun creativiteit weer eens gebotvierd middels allerlei spandoeken en vlaggen. 'De enige boot die echt komt is die van Sint en Piet' en 'Ze winnen nooit van de Joden' waren enkele megabanners. Vak 410 sloeg werkelijk alles met een 'verrassings mega-banner: 'Wij zijn Ajax: De beste!'. In combinatie met devlaggetjes, snippers, de vlag met het shirt en de mega-jodenvlag op Zuid was de sfeer compleet en de toon gezet!

De enige boot die WEL komt is die van Sint+Piet

Banners AFCA   F-SIDE  MOKUM op Zuid
 

Wat in Rotterdam niet mocht doen we in A'dam extra
 

Het shirt, vlaggetjes en snippers geeft een mooi effect


Vak410 was zeer creatief geweest: Complimenten!


Een fakkeltje hoort erbij


Wij zijn Ajax...De Beste!!


Ze winnen inderdaad (bijna)  nooit van de joden


De feyenoord-vlag op een vol uitvak
 
Schrikken
Ook Ajax bleek vanaf de eerste minuut er zin in te hebben. De eerste helft was amper vier minuten oud of het stond al 1-0. Sonck zette vanaf rechts voor op Mitea. Die zette voor of schoot eigenlijk op doel, dat zal wel nooit helemaal duidelijk worden. In elk geval kwam de bal iets achter Van der Vaart. Die toonde echter zijn klasse door de bal met de hak, achter zijn lichaam in het doel te werken en daarmee een verbijsterde Paauwe achter te laten: 1-0. Dat was schrikken voor Feyenoord.

In de 11e minuut ging Kuyt er fors in, hetgeen hem op een striemend fluitconcert van de Ajax-aanhang kwam te staan. In de tegenaanval werd de bal op Van der Vaart gespeeld, die een enorm misverstand tussen doelman Lodewijks en verdediger Van Wonderen koelbloedig afstrafte: 2-0.

En zo stond Ajax binnen amper tien minuten op een redelijk comfortabele 2-0 voorsprong. Ajax bleef sterker en pas na een half uur leek Feyenoord uit de schulp te durven kruipen. Buffel was in de 32e minuut nog het dichts bij een treffer, maar zijn schot op Lobont bleek een speldeprik.

Van Persie bedankt
In de 34e minuut viel Ono geblesseerd uit nadat hij ondersteboven geschoten was door ploegmaatje Van Persie. Heitinga, die steeds nadrukkelijker solliciteert naar een plek in Oranje, kopte de bal weg. Van Persie pikte op en schoot vervolgens hard op doel. Helaas voor hem stond Ono in de weg. Die ging buiten westen en moest vervangen worden. 'Van Persie bedankt!', klonk het cynisch van de Ajax-tribunes waar van Feyenoord kant 'Het Legioen' opnieuw opvallend stil bleef. De Ajax-aanhang merktte terecht op: Het Legioen is met pensioen!

De tweede helft begon met een hele grote kans voor Ajax. Maxwell stoomde op, speelde Mitea op links van hem aan en diens voorzet werd door Van der Vaart die goed meegelopen was en de eerste paal had opgezocht, net naast gewerkt. Even later was er een kans voor Kuijt na wat laconiek spel in de Amsterdamse defensie. Het was uiteindelijk Escudé die de bal weghaalde. En zo begon de tweede helft best aardig. Ajax kreeg nog mogelijkheden via een vrije schop en een schot op doel van Sneijder.

Vuurwerk
Ajax bleef de betere ploeg maar doordat de beslissende derde treffer uitbleef kon Feyenoord nog altijd hopen op een aansluitingsgoal. Nadat Ibrahimovic in de 62e minuut Sonck was komen vervangen, leek er ook weer wat vuurwerk op het veld te komen, zodat er niet alleen vuurwerk op de tribune werd afgestoken. De Zweed kwam een paar keer goed door en vooral zijn schot in de 65 minuut was uitstekend, maar Lodewijks redde goed. Zoals Lodewijks ook uitstekend redde op inzetten van achtereenvolgens Sneijder in de 72e minuut, na goed aangeven door Van der Vaart, en in de 73e minuut een inzet van diezelfde Van der Vaart. Lodewijks behoedde zijn club in die fase duidelijk voor een afstraffing.

En zo bleef het 'slechts' 2-0 voor Ajax en dus toch nog oppassen voor de Amsterdammers. Maar Feyenoord kon geen echte vuist maken of het moest de vuist van Schreurder in het gelaat van Ibrahimovic zijn. nEen schorsing zal nog wel volgen. Feyenoord kwam niet verder dan een schot van Paauwe uit een een vrije trap dat goed door Lobont werd gekeerd. In de 85e minuut leek Ibrahimovic toch zijn doelpunt mee te pakken waar hij zo naarstig naar op zoek was. Maar weer redde Lodewijks.

Apathisch
De fans van Vak410 struinden met de banner met 'V Marwijk neem je rotzooi mee' nog even naar Vak415 om de Feyenoord-fans het even van dichtbij in te peperen maar 'Het Legioen' keek kennelijk, net als hun vedetten op het veld, liever apathisch met het schaamrood op de wangetjes naar de grond omdat die verdomde Amsterdammers hen alweer de baas waren.

Iets leuks
Koeman in een reactie gevraagd naar wat hij in de rust tot zijn spelers zei: "Ik heb gezegd dat ze Feyenoord het spel moesten laten maken en dat we dan vanzelf mogelijkheden zouden krijgen. Die kwamen er ook, maar Lodewijks stond een grotere overwinning van ons in de weg." 'Man van de wedstrijd', Van der Vaart, vond dat zijn goal op de televisie er mooier uitzag dan in werkelijkheid. ,,Hij zat er wel lekker in, ja. Ach, je krijgt soms de bal en daar doe je dan iets leuks mee" Na een schorsing zó nadrukkelijk je troon weer opeisen is weinig aankomende vedetten gegeven.

Een erehaag bij het betreden van het veld
 

Lodewijks en Van Wonderen zitten ernaast. Van der Vaart profiteert en schiet even later de 2-0 binnen

Van der Vaart toonde regelmatig een staaltje techniek

Zlatan viel in en bezorgde Patrick Paauwe een onplezierige middag
Ajax-Feyenoord 2-0 (2-0)
4. Van der Vaart 1-0
11.Van der Vaart 2-0

Scheidsrechter: Bossen
Toeschouwers: 50344
Kaarten: Geel: Swerts(Feyenoord)

Opstelling Ajax:
Bogdan Lobont, Nigel de Jong, Zdenek Grygera, Johnny Heitinga, Julien Escudé, Maxwell, Tomas Galasek, Wesley Sneijder, Wesley Sonck ('62 Zlatan Ibrahimovic), Rafael van der Vaart ('83 Abubakari Yakubu), Nicolae Mitea ('69 Tom Soetaers)

Opstelling Feyenoord:
Lodewijks, Swerts, Van Wonderen, Paauwe, Snoyl, Lurling ('68 Kalou), Schreuder, Ono ('39 Song), Van Persie ('75 Smolarek), Kuyt, Buffel

Van der Vaart is uitzinnig van vreugde nadat hij Feyenoord binnen amper tien minuten op een 2-0 achterstand heeft gezet

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2003 WWW.AJAXF-SIDE.NL