Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax-Utrecht (1-0) in teken van eerbetoon aan Para Smit
14 december 2003

Ajax heeft zondagmiddag in de Amsterdam ArenA een magere maar verdiende 1-0 winst behaald op FC Utrecht. Het duel werd door de Ajax-fans aangegrepen om een eerbetoon te geven aan de afgelopen week overleden Para Smit. Vooral in de eerste helft was het een saaie pot. Kansen waren er aan beide kanten nauwelijks. Pas nadat trainer Ronald Koeman Zlatan Ibrahimovic inbracht, kwam er wat meer vuur in het spel van de Amsterdammers. Van der Vaart scoorde de enige en dus winnende treffer: 1-0.


Een indrukwekkend eerbetoon...


...ook op 410


De 28ste minuut...Van der Vaart is in de 28ste minuut, met het vuurwerk op de achtergrond, dichtbij de openingsgoal en zorgt bijna voor een nog completer eerbetoon
Zwart
Naast dat de Zuid-tribune en Vak410 bij de opkomst van de spelers in het zwart gehuld waren door middel van kartonnen die de fans omhoog hielden was er in de 28ste minuut van het duel een groot vuurwerk ter nagedachtenis aan het overlijden van Para Smit, afgelopen week. Indrukwekkende momenten in een eerste helft die voetballend overigens het aanzien niet waard was.


Zlatan
In de tweede helft bracht Koeman toch Ibrahimovic in de ploeg. De Zweed kampt al weken met een teenblessure en kan zonder verdoving niet spelen. Met Ibrahimovic werd de wedstrijd na rust in ieder geval het aankijken waard. Er ging vanaf dat moment ook meer dreiging uit van de Ajax-aanvallen. Het toonde nog maar eens aan dat Ajax niet alleen op de rechtsbuiten-positie maar ook in de spits zeer kwetsbaar is als de lange Zweed weg valt. Een pinchhitter ontbreekt in de in onbalans zijnde selectie van Koeman. Die kennelijk de voorkeur geeft aan 3 keepers en 6 linksbuitenspelers! Hij gokt liever op Jelle van Damme als de nood aan de man komt (psv-uit vorig seizoen en Brugge-uit onlangs).


Jol
Ajax leek met een schuin oog op de klok steeds meer haast te willen maken om een doelpunt te forceren. Aan de andere kant bleef natuurlijk het gevaar bestaan van een Utrechtse toevalstreffer. Scheidsrechter Dick Jol deed (opnieuw) van zich spreken met enkele discutabele beslissingen. De arbiter, die om onbegrijpelijke redenen een goede naam heeft in heel Europa, ging in het begin van de tweede helft wel erg flink in de fout. Bij een één-tweetje voor het Utrecht-doel floot de leidsman te snel voor een vrije schop, terwijl hij overduidelijk de voordeelregel had moeten toepassen. ,,Ja, maar ik heb al gefloten", verontschuldigde Jol zich nog op de van hem bekende irritante en veel te laconieke, wijze. Een top-scheidsrechter wacht in dit soort situaties een paar tellen, afhankelijk van het eventuele voor- of nadeel kan dan alsnog een vrij trap toegekend worden. Jol is duidelijk geen top!


Goal Van der Vaart
Maxwell speelde de bal een kwartier voor tijd perfect de 'zestien' binnen, waar Van der Vaart met een simpele voetbeweging 1-0 liet aantekenen mede doordat Wesely Sonck in het centrum nuttig duw en trekwerk verrichte. Van der Vaart droeg zijn doelpunt direct op aan Para Smit ten overstaand van diens familie en vrienden op Zuid. Tien minuten voor het eindsignaal kreeg Broerse namens Utrecht een ongelooflijke kans. Hij schoot de voorzet van Van de Berg evenwel via de lat over het doel.


Gele kaarten
De winst had nog een nare bijsmaak want Wesley Sneijder en Zlatan Ibrahimovic liepen beiden tegen een domme gele kaart aan die Ajax in het verloop van de competitie nog kan gaan opbreken.

Voor een volledig fotoverslag: AFS

Ajax-Utrecht 1-0
76. Rafael van der Vaart 1-0

Scheidsrechter: Jol
Toeschouwers: 46972
Geel:
Ajax: Wesley Sneijder, Zlatan Ibrahimovic
FC Utrecht: Shew A Tjon


Opstelling Ajax
Bogdan Lobont, Nigel de Jong, Julien Escudé, Johnny Heitinga, Zdenek Grygera, Obodai, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart ('88 Jelle van Damme), Maxwell, Wesley Sonck ('76 Jari Litmanen), Nicolae Mitea ('46 Zlatan Ibrahimovic)

Opstelling FC Utrecht
Ponk, Lamey, Keller ('83 Calabro), Shew A Tjon, Zwaanswijk, Tanghe, De Jong ('88 De Groot), Fujita ('60 Broerse), Bosschaart, v.d.Haar, v.d.Bergh

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2003 WWW.AJAXF-SIDE.NL