Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax ook in Utrecht onderuit: 1-0
29 februari 2004

Ajax is in een belabberd slechte wedstrijd tegen Utrecht voor de tweede keer binnen vijf dagen tegen een nederlaag aangelopen: 1-0. Ajax maakte de fout volledig mee te gaan in het slechte spel van Utrecht. Passes waren slordig en kwamen nauwelijks aan en van enig tecjnisch verzorgd voetbal was geen sprake. De enige troost kwam uit Eindhoven; Doordat PSV thuis onderuit ging tegen Roda JC bleef de voorsprong van zes punten op de Eindhovenaren behouden maar dat was dan ook het enige pluspuntje deze middag.

Eerst de boel ijsvrij makenUtrecht-Ajax
Ajax, dat met rouwbanden speelde in verband met het overlijden van oud-voorzitter Jan Melchers afgelopen maandag , startte met Obodai en Mitea in de basis en Van der Vaart en Sikora op de bank. Opmerkelijk was dat Koeman de compleet uit vorm zijnde Sneijder en De Ridder wèl in de basis liet beginnen. opmerkelijk was dat Hatem Trabelsi nadat hij vorige week zijn debuut had gemaakt weer op de bank had plaats moeten nemen. ,,Ik vind Trabelsi nog niet de oude en daarnaast heeft De Jong het na de winterstop goed gedaan als rechtsback”, verklaarde Koeman. “Ik vond het niet terecht hem op de bank te zetten.” Dat Ajax het lastig zou krijgen bleek al snel want kansen werden nauwelijks gecreëerd en Utrecht bleef makkelijk staande. Het tempo lag veel te laag en van enige creativiteit was geen sprake.

In het verloop van de tweede helft bracht Koeman toch achtereenvolgens Sonck (voor Anastasiou), Sikora (voor De Ridder) en Vd Vaart (voor Obodai). Beter werd het niet. Tot overmaat van ramp viel de Utrecht-treffer uit het niets; Escude verdedigde (weer) niet achter de man en Tanghe profiteerde: 1-0.

Moed der wanhoop
Vervolgens ging Ajax met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker, maar leek meer tegen zichzelf te spelen dan tegen Utrecht. Wesley Sneijder liep gefrustreerd rond in plaats van dat hij zijn kop erbij hield. gevolg was dat er niet één enkele goede corner van de voet van de jonge Utrechter kwam. Mitea en Maxwell waren de enige twee Ajacieden die hun niveau nog enigzins haalden. De rest lijkt op het tandvlees te lopen en dat doet vrezen voor de komende weken.

Oorzaken
Trainer Koeman wilde na de wedstrijd niet zoeken naar de oorzaken. “Ik pas er voor om daarover te praten op dit moment.” Toch gaf hij een gedeeltelijke verklaring: “We hebben het moeilijk tegen ploegen die compact spelen. Daarnaast missen we bijvoorbeeld ook een buitenspeler met vorm en liepen de spelhervattingen ook niet. En zo kan ik nog wel even verder doorbladeren. Nu moeten we vooral rustig blijven en in alle opzichten een team blijven. Al besef ik terdege dat dat heel moeilijk zal worden.”

Voor Ajax wacht volgende week alweer de zware uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Het elftal staat nu nog bovenaan de ranglijst. ,,En ik heb er vertrouwen in dat we daar ook blijven'', aldus een strijdvaardige Heitinga in de catacomben van Galgenwaard. ,,We moeten die voorsprong koste wat het kost behouden en eigenlijk ook weer proberen uit te bouwen.” Ook over het hoe had hij nagedacht: ”Misschien moeten we als team meer voor elkaar over hebben”. 

Schorsing Sneijder
Ajax liep in het duel met Utrecht opnieuw tegen een aantal stomme gele kaarten aan. Heitinga en Sonck kregen er ieder een voor het wegtrappen van de bal nadat Jol gefloten had en Wesley Sneijder kreeg er een na een opstootje. Sneijder zal hierdoor in het volgende duel ontbreken. Voor de middenvelder was het zijn vierde gele kaart dit seizoen in competitieverband. Hij krijgt daardoor een automatische schorsing van een duel en zal het uitduel tegen RKC Waalwijk van volgende week aan zich voorbij moeten laten gaan.
Sneijder vocht verbitterde duels uit

Ook deze vrije trap van Sneijder ging er niet in

Opnieuw een prestatie die geen applaus waard was

Teleurgesteld terug de bus in

De ME was in opperste paraatheid

De autoweg werd compleet afgezet

In een lange rij weer op huis aan
FC Utrecht-Ajax 1-0 (0-0)

75. Tanghe 1-0

Scheidsrechter: Dick Jol
Kaarten: Geel:Sneijder, Sonck en Hetinga (Ajax), Tanghe en Zwaanswijk (utrecht)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Nigel de Jong, Heitinga, Escudé, Maxwell, Obodai ('71 Van der Vaart), Galásek, Sneijder, De Ridder ('62 Sikora), Anastasiou ('62 Sonck), Mitea

Opstelling FC Utrecht:
Terol, Zuidam ('92 Keller), Zwaanswijk, Bosschaart, De Jong, Tanghe, Van den Bergh, Schut, De Groot ('76 Calabro), Leitoe ('62 Kruys), Braafheid

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL