Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax scoort niet maar wint toch in Waalwijk: 0-1
29 februari 2004

Het draait nog steeds niet bij Ajax. Dat is ook de conclusie na de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen RKC in Waalwijk. Het doelpunt kwam op naam van RKC-verdediger Olfers hetgeen goed uitkwam omdat de aanval van Ajax opnieuw een hulpeloze indruk maakte. En zo heeft Koeman weer een week de tijd om in alle rust aan de schotkracht van zijn aanval te werken.


'Los' naar het Mandemakersstadion

De warming up

Het is Rikcky de...


Het goed gevulde gezellige Ajax-vak
,,Het baart me nog niet echt zorgen", reageerde Koeman na afloop. ,,Tegen FC Utrecht hebben we aanvallend niets gecreëerd, dat ging nu beter. Maar ik geloof niet dat de doelpunten lang op zich zullen laten wachten. Dat komt wel, want de kwaliteit is daarvoor aanwezig. Van der Vaart was bijvoorbeeld ongelukkig in de afwerking, al speelde hij wel goed. Ik hoop dat we vanuit dit resultaat aanvallend meer resultaat kunnen gaan halen." 

Zoef zoef
Ajax begon voortvarend. Al in de eerste minuut had Van der Vaart moeten scoren toen hij alleen op Sinouh afging maar te gehaast schoot. Sinouh ontpopte zich als een echte clown door een aantal merkwaardige acties en zijn reacties tegen het Ajax-publiek. Dat het gestuntel van de Marokkaan, door het Ajax-publiek met 'zoef zoef' bestempeld, niet tot een treffer leidde was eigenlijk een wonder. Na een kwartier treuzelde Sinouh en caramboleerde een slechte uittrap van de keeper via het lichaam van Anastasiou maar net naast zijn doel. Sinouh klapte hiervoor in de handen naar Anastasiou alsof die een fout had gemaakt en aan het tijdrekken was. 

Een minuut later liet hij een gemakkelijke bal door zijn handen glippen, die vervolgens maar net naast hobbelde. In de 36e minuut kreeg hij vervolgens geen grip op een vrije trap van Sonck. De bal stuitte door zijn benen, waarna hij het speeltuig vliegensvlug achter zijn rug uit de doelmond raapte en zo een tegentreffer voorkwam. 

Openingstreffer
Toch had de doelman uiteindelijk geen aandeel in de openingstreffer van Ajax. Om tot scoren te komen had Ajax echter wel een andere speler van de thuisploeg nodig. Steve Olfers, Feyenoord-huurling, tikte een corner van de eindelijk weer eens goed spelende Van der Vaart achter de doelman.

Ook in de tweede helft had Ajax de beste kansen; Sonck was dichtbij een doelpunt, maar zijn schot ging naast en invaller Mitea verknalde een goede actie echter oog in oog met Sinouh. Veel te onbeheerst joeg hij de bal hoog de tribunes in. 

Slotfase
Omdat Ajax verzuimde de wedstrijd te beslissen, bleef RKC af en toe gevaarlijk. De inbreng van Rick Hoogendorp aan RKC zijde bracht meer gevaar. Stekelenburg redde zijn ploeg echter bij een goed geplaatst schot van Van Diemen. In de slotfase kreeg de ploeg van trainer Martin Jol nog enkele goede mogelijkheden via Hoogendorp om de gelijkmaker te maken maar Ajax doorstond dat mini-offensief. Ajax verdiende de zege ook maar zolang de ploeg zoveel moeite heeft met scoren is iedere tegenstander een lastige. De volgende drempel op weg naar de titel is volgende week zondag Roda JC in de Amsterdam ArenA.

Vlaggetjes, van tevoren wel instructie wanneer en hoe te zwaaienRKC-Ajax

Van der vaart neemt de corner...

...die feyenoord-huurling Olfers mooi binnen tikt

Deze josti-band verliet dit jaar wel op tijd het veld in de rust

Diverse vrije trappen van Ajax misten nipt doel

De winst is binnen

RKC Waalwijk - Ajax 0-1 (0-1)
40. Olfers 0-1 (eigen doel)

Scheidsrechter: Bossen
Toeschouwers: 8000
Gele kaart: Grygera (Ajax). 

RKC Waalwijk:  
Sinouh; Greene, Olfers, Teixeira (88. Torma) en Fuchs; Van Diemen; Petrovic, Boutahar en Cornelisse; Oost (76. Vasconcelos) en Boulahrouz (63. Hoogendorp). 

Ajax: 
Stekelenburg; Grygera, Heitinga, Escudé en Van Damme; De Jong, Van der Vaart en Galasek; Sonck (83. De Ridder), Anastasiou (72. Culina) en Sikora (54. Mitea). 

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL