Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax via Roda op kampioenskoers: 4-2
14 maart 2004

Ajax heeft in de eigen Arena met 4-2 gewonnen van Roda JC. Door die overwinning en de nederlaag van PSV tegen Feyenoord komt de ploeg steeds dichterbij het kampioenschap. ,,Ik heb van te voren direct aangegeven dat de nederlaag van PSV pas winst voor ons is, als je zelf wint. De nederlaag van PSV na de nederlaag van ons in Utrecht was daarbij een groot voorbeeld", aldus Koeman.In de eerste helft was het al 3-1 via een goal van Mitea en twee van Anastasiou. In de tweede helft maakten Pienaar en Ibrahimovic hun rentree. Pienaar scoorde, op aangeven van Ibrahimovic, de 4e treffer van Ajax.


De Ajacieden mochten deze kans om op 9 punten voorsprong te komen inderdaad niet verknallen!


Opkomst van de spelers


Ajax-Roda JC


Een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag in Madrid


Lobont weer onder de lat
 

Een matig gevuld uitvak

Cohen

Voorafgaand aan de wedstrijd heeft de Amsterdamse burgemeester Job Cohen een gesprek gehad met de Ajax Supporters Delegatie. Mede op initiatief van Ajax-voorzitter John Jaakke kwam Cohen naar de ArenA om kennis te maken met de fanatieke supporters. Beiden bekenen het duel vanaf de F-side. ,,Het was een positief en informatief gesprek, dat leidde tot een open discussie", aldus beide partijen. Zie verslag OFA. Belangrijk was de uitspraak van Cohen dat er volgens hem ook maar één locatie is om een eventueel kampioenschap te vieren: het Leidseplein!

Geen Sneijder
Ronald Koeman had Wesley Sneijder buiten de ploeg gelaten. Na 26 minuten opende de watervlugge Mitea de score voor Ajax. Van der Vaart zette zo'n tien minuten later met een subliem hakje ex-roda speler Anastasiou vrij die de 2-0 binnen prikte. Het was echter nog niet beslist omdat Ajax vergat de 3e treffer te maken en vlak voor rust Iwan Redan van dichtbij de 2-1 binnen tikte. Echter nog voor het rustsignaal was de marge weer twee; Anastasiou prikte een vrije trap van van der Vaart met het hoofd in de hoek achter Kujovic: 3-1.

Vanaf de aftrap
Er was amper afgetrapt voor de tweede helft of Roda had alweer gescoord; Lobont, die de rest van het seizoen de voorkeur lijkt te krijgen boven Maarten Stekelenburg, zat er behoorlijk naast bij een hoekschop, waarna Luijpers vervolgens prachtig raak schoot: 3-2.

Zlatan-Pienaar
Ronald Koeman bracht in de 68ste minuut zijn troeven Pienaar en Ibrahimovic in het veld. De Zweed was direct gevaarlijk met enkele mooie acties. Hij bekroonde een uitstekende rentree met een assist van waaruit Pienaar acht minute voor tijd de beslissende vierde treffer kon scoren.

9 punten
De ploeg komt daarmee op negen punten voorsprong. Nummer drie is Feyenoord. De Rotterdammers volgen op maar liefst 15 punten van Ajax. Het kampioenschap lijkt steeds dichterbij te komen voor Ajax al hield Ronald Koeman, zoals het hoort, nog wel een slag om de arm maar ook hij kon niet ontkennen dat er heel wat moet gebeuren wil het nog mis gaan; ,,Het is nog vroeg, maar we hebben een behoorlijke stap gemaakt vanmiddag, dat is duidelijk. We zijn niet van plan om nog negen punten te laten liggen. Met de kwaliteiten die we hebben moet negen punten voldoende zijn. Je ziet nu ook dat bij ons dat de ziekenboeg leeg loopt terwijl bij PSV nu de blessures parten gaan spelen", aldus Koeman.

Ranglijst:
1. Ajax 25 61 57-25
2. PSV 25 52 63-22
3. Feyenoord 25 46 46-33
4. AZ 25 45 48-30
5. Heerenveen 25 44 38-31

 

Ook hij is terug!

De vrije trappen van Van der Vaart waren gevaarlijk

De spelers zoeken Pienaar op naar de 4-2...

...voor een feestje
Ajax - Roda JC 4-2 (3-1)
26. Mitea 1-0
37. Anastasiou 2-0
45. Redan 2-1
45. Anastasiou 3-1
46. Luijpers 3-2
82. Pienaar 4-2

Toeschouwers: 49553
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Gele kaart: Vandenbroeck, Van Dijk (Roda JC).

Opstelling Ajax:
Lobont; Grygera (46. Sneijder), Heitinga, Escudé en Maxwell; De Jong, Galasek en Van der Vaart; Sonck (66. Pienaar), Anastasiou (66. Ibrahimovic) en Mitea.

Opstelling Roda JC:
Kujovic; Senden, Van Hoogdalem (46. Brouwers), Luijpers en Filipovic; Vicelich, Van Dijk, Vandenbroeck (46. Sonko) en Van Dessel; Redan (78. Cristiano) en Kone.

 

Foto's vanaf de Roda-zijde: Rodafanclubvoerendaal

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL