Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Gelijkspel tegen AZ (1-1) levert toch nog winst op
28 maart 2004

In een uitverkochte Alkmaarderhout heeft Ajax één punt over gehouden aan het duel tegen AZ. Halverwege de tweede helft zette Zlatan Ibrahimovic met een acrobatisch hoogstandje Ajax op voorsprong. Vlak voor tijd bracht Olaf Lindenbergh AZ langszij: 1-1. Voor het publiek leuk om naar te kijken, al was het niet altijd even hoogstaand voetbal. De aanvallen golfden heen en weer maar vaak leverde het weinig echte kansen op.


Veel politite rondom het stadion

AZ-AJAX

Ludiek spandoek, maar vandaag was het Wegereef

Zlatan op weg naar de 0-1

Heitinga in duel met Nelisse
Sikora
Ronald Koeman starte met Victor Sikora in de basis ten koste van de zo op dreef zijnde Mitea. Koeman lichtte zijn keuze toe; ,,Ik kies ervoor de ene speler het werk te laten doen en de andere te brengen om het karwei af te maken.'' Mitea scoorde nu als invaller net niet, maar deed dat in vier eerdere gevallen wel".

Mooi doelpunt
Zlatan Ibrahimovic maakte halverwege de tweede helft een even vreemd als mooi doelpunt. Bij een vrije trap voor Ajax werd de Zweed aan zijn arm getrokken, half met de zijkant van zijn schoen wist Ibrahimovic de bal toch achter AZ-doelman Henk Timmer te krijgen, 0-1. AZ zocht daarop nog nadrukkelijker de aanval in een uiterste alles of niets. Omdat Van der Vaart verzuimde een enorme kans voor Ajax om zeep te helpen bleef de Alkmaarse hoop levend. Kort voor het einde moest Ajax alsnog een remise toestaan.

Trainen
Koeman stapte niet zomaar over die treffer heen; ,,Het is niet de eerste keer dat we dit jaar een doelpunt maken op een vrije trap of een corner. Standaardsituaties worden in het voetbal steeds belangrijker. Met name scherp ingesneden ballen vanaf de flank resulteren overal steeds vaker in treffers. Ik stimuleer spelers erop te trainen.''

Feyenoord
Ibrahimovic verklaarde na afloop gezien het spelverloop tevreden te zijn met het gelijkspel, maar toch een soort kater te hebben. "Die drie punten pakken we dan wel tegen Feyenoord", aldus Ibrahimovic die daarmee voor het gemak alvast over de wedstrijd van volgende week thuis tegen FC Groningen heen stapte.

Terecht
Ronald Koeman vond het achteraf geen slechte wedstrijd. "Twee ploegen die willen voetballen", oordeelde de Ajax-trainer. ,,Achteraf was het gelijkspel wel terecht, omdat AZ tot de laatste seconde is doorgegaan. Maar wij hadden het eerder af moeten maken. Want we willen alle wedstrijden winnen om zo snel mogelijk kampioen te zijn," aldus Koeman.

De spelers bedanken de mee gereisde fans
 

Na afloop bleef het lang onrustig in de Alkmaarse binnenstad

Grote mond
Koeman werd later op de middag wat dat betreft op zijn wenken bedient want uiteindelijk leverde het gelijke spel toch weer winst op voor Ajax. PSV bakte er namelijk in Tilburg tegen Willem II bar weinig van en ging met 3-1 onderuit. Mark van Bommel had na de Europacup wedstrijd tegen het zwaar gehandicapte Auxerre met zijn grote mond opgemerkt dat PSV de beste ploeg van Nederland zou zijn. Na het slechte spel van PSV de afgelopen weken zou de winst op Auxerre de ommekeer moeten zijn. Willem II bracht de PSV-ers enige realiteitszin bij; Het puntverschil tussen Ajax en PSV bedraagt nu 12 punten.

AZ-Ajax 1-1 (0-0)

64. Ibrahimovic
89. Lindenbergh

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 8241

Kaarten:
Geel: Galásek en Grygera (Ajax)

Opstelling AZ:
Timmer; Kromkamp, Reini (70. Huysegems), Opdam en De Cler; Landzaat en Buskermolen; Meerdink, Van Galen (78. Lindenbergh), Nelisse en Perez (85. Wijker).

Opstelling Ajax:
Lobont; Grygera, Heitinga, Escudé en Maxwell; Sneijder (66. De Jong), Galásek en Van der Vaart; Pienaar (90. De Ridder), Ibrahimovic en Sikora (59. Mitea).

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL