Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax laat Feyenoord ontsnappen uit eigen Kuip: 1-1
11 april 2004

Ajax heeft in Rotterdam de kans laten liggen om Feyenoord definitief knock-out te spelen. In een meer spannende dan goede wedstrijd bepaalde Ajax het spel en beperkte Feyenoord zich louter tot verdedigen. In de eerste helft had het minimaal al 0-2 moeten staan voor de gasten. De Amsterdammers kwamen uiteindelijk in de 2e helft via Ibrahimovic alsnog terecht op voorsprong. Kuyt maakte een paar minuten voor tijd, na een slippertje van Heitinga alsnog gelijk voor Feyenoord: 1-1. 


Al een lange rij voor de ingang Noord B op de de vroege ochtend

Aankomst in Rotjeknor


Een groot ontvangst-comitee

Nog maar eens wat onnodige poortjes

Twee Ajax-fans op de lange zijde in Ajax-shirt


Met een voorsprong van 13 punten heeft weglopen zelfs geen zin, 
simpelweg omdat je toch nooit meer in te halen bent!


Ajax-feyenoord

De rookbommetjes van Feyenoord werden beantwoord met wat pittigere klappers

De ME was voorbereid op flink wat vuurwerk


Hoe hou je zo'n vlag eigenlijk goed vast?


Veel verdedigers rondom Zlatan


De Jong in een kopduel met Ghaly

,,Als je zoveel beter speelt dan je tegenstander, mag het hier na 90 minuten nooit 1-1 staan'', zei Koeman na afloop met een zuur gezicht. Koeman weet ook dat zijn elftal de nieuwe kampioen van Nederland wordt maar baalde achteraf omdat zijn ploeg het toefje slagroom daarop; winnen van Feyenoord in Rotterdam, had nagelaten.

Na het puntenverlies tegen Feyenoord lijkt het meest waarschijnlijke scenario dat Ajax in de uitwedstrijd bij NEC (25 april) kampioen wordt tenzij PSV volgende week zaterdag verliest thuis van NEC. Ook de eerste landstitel onder Koeman werd in Nijmegen behaald.

Dat een kinderhand snel gevuld is bleek wel want de Feyenoord-fans vierden de gelijkmaker van Kuyt als een overwinning. Voor Feyenoord betekent het puntverlies tegen Ajax echter dat het nog moeilijker zal zijn PSV te achterhalen in de strijd om de 2e plaats die recht geeft op voorronde van de lucratieve Champions League.

De manier waarop Ajax op paaszondag met Feyenoord speelde, belooft weinig goeds voor de Rotterdammers. De ploeg van Ronald Koeman was eigenlijk op alle fronten beter dan Feyenoord dat laf verdedigend speelde met alleen Kuyt als echte aanvaller, lichtjes gesteund in de rug door Buffel. Ajax voelde zich als een vis in het water en combineerde naar hartelust zonder ook maar een moment echt in de problemen te komen. De Amsterdammers heersten de hele wedstrijd in De Kuip. Al voor rust had Van der Vaart drie goede mogelijkheden om zijn elftal aan de verdiende voorsprong te helpen. 

Pas na de pauze kwam Ajax door een goal van Ibrahimovic op voorsprong. Van der Vaart schudde op de linkerflank Ghaly af en gaf de Zweed een niet te missen kans. Via een been van de tegenstander verdween de bal uiteindelijk hobbelend over de zijlijn. Ajax controleerde de rest van het duel. 

,,Als Ajax het beter had uitgespeeld, was het hier nooit een gelijkspel geworden'', zo kon ook Feyenoord-trainer Bert van Marwijk niet anders concluderen na afloop. ,,Ik denk dat we heel blij mogen zijn met dit gelijke spel.''

Dat Feyenoord nog gelijk kwam was niet de eigen verdienste maar een slippertje van Johnny Heitinga. De jonge international verspeelde in de 89e minuut de bal op kinderlijke wijze aan Lazovic, waarna de bal uiteindelijk bij zijn collega-invaller Van Persie belandde. Deze bediende Kuijt op maat, die vervolgens van de slapende Escude de 1-1 binnen mocht tikken.

,,Heitinga had die bal gewoon het stadion moeten uitrammen'', aldus Koeman. ,,Maar ik denk dat hij dat de volgende keer wel zal doen. Hij is nu gestraft voor zijn fout. In zo'n situatie mag je het op die plaats in het veld nooit voetballend proberen op te lossen. Nu kost het je twee punten, maar zo'n fout kan je in een andere situatie ook de Champions League kosten.''

Heitinga was het na afloop eens met zijn coach. ,,Natuurlijk voel ik het. Ik ben er echt kapot van en het was echt niet mijn inzet vandaag om zo te eindigen. Je wordt nou eenmaal afgerekend op een foutje, niet op wat je rest van de 89 minuten laat zien. We speelden één van onze beste wedstrijden van dit seizoen en dan gebeurt er zoiets. De bal kwam aan de zijkant en ik dacht dat hij uit zou gaan. Daarom zette ik ook mijn lichaam ertussen, maar Lazovic tikte de bal nog aan. Ik kon h'm daarom niet meer wegschieten. Vervolgens kon ik me nog redelijk herstellen, maar de bal kwam bij Van Persie die hem neerlegde voor Kuijt. Vooral voor de Ajax-supporters vind ik het erg. Ik weet hoe de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord leeft."


Van der Vaart wordt letterlijk op de nek gezeten door Ghaly

De Feyenoord-fans hadden kennelijk al rekening gehouden met een achterstand en proberen die op deze manier te verbloemen

De spelers bedanken de massaal meegereisde fans

 

Dan weer op naar de treinen

Nagekeken door enkele helden

Feyenoord-Ajax 1-1 (0-0)
67. Ibrahimovic 0-1
89. Kuyt 1-1

Scheidsrechter: Jol
Geel: Kuyt (Feyenoord). Pienaar en Van der Vaart (Ajax) 

Opstelling Feyenoord:
Zoetebier, Gyan(83.Swerts), v.d. Berg(81.Lazovic), Paauwe, Mtiliga, Smolarek, Ghaly, Ono, Lurling(72. Van Persie), Buffel, Kuyt. 

Opstelling Ajax:
Lobont, De Jong, Heitinga, Escudé, Maxwell, Galásek, v.d. Vaart, Sneijder(71. Yakubu), Pienaar, Ibrahimovic(78.Anastasiou), Sikora(64.Mitea). 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL