Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax blijft morsen op weg naar titel: 0-0
25 april 2004

Met de fel begeerde landstitel in zicht lukt het Ajax maar moeizaam de nog benodigde punten bij elkaar te schrapen. Voor de 3e maal op rij werd er slechts gelijkgespeeld. Ajax liet tegen NEC opnieuw twee punten laten liggen. Ajax had al in de eerste helft moeten scoren maar Doelman Dennis Gentenaar hielp met enkele knappe reddingen NEC uiteindelijk aan een verdiend punt. Evenals de laatste twee weken sprokkelt Ajax zo weer een puntje op weg naar de landstitel.


NEC-Ajax

Maxwell

Steven Pienaar

Opnieuw uitstel

Uitgezwaaid door een handvol belangstellenden...
Echt zorgen maakt niemand zich nog bij Ajax, maar de nervositeit in de jacht op een al zeker lijkende landstitel neemt toe. Het 0-0 gelijkspel tegen NEC was gisteren alweer de vierde remise in de laatste vijf wedstrijden.Zoals de zaken er nu voorstaan, kan Ajax pas op de voorlaatste speeldag van het seizoen; thuis tegen NAC, de landstitel vieren.

Strijd
Er was veel strijd in Nijmegen. Grove overtredingen bleven veelal onbestraft door scheidsrechter Jan Wegereef. Tussen de overtredingen door streden beide teams met veel enthousiasme voor een goed resultaat. Enorme kansen werden aan beide zijden om zeep geholpen. Ook na rust stond het vizier van de spitsen niet op scherp. Daarmee wordt evenwel tekort gedaan aan het uitstekende optreden van NEC-doelman Gentenaar. Ondermeer Rafael van der Vaart slaagde er van korte afstand niet in om de door PSV begeerde goalie te verschalken. Maar aan de andere kant deed doelman Lobont eveneens wat er van hem veracht werd, hij hield ook zijn doel schoon.

Scherper
,,We moeten wel wat scherper worden voor de goal en met iets meer geluk winnen we dan volgende keer wel weer, je moet je weinig zorgen te maken als je drie wedstrijden voor het einde van de competitie een voorsprong van zes punten hebt", meende Ajax-trainer Koeman.

Eigen stadion
Nu voor de meeste jonge Ajacieden de eerste landstitel uit hun carrière lonkt, voltrekt dat proces zich onder hoogspanning. Vorig jaar kwartfinale Champions League spelen was ook enerverend, maar toen mochten de jonge Ajacieden alles en moest er niets. De trainer zelf riep na afloop tegen NEC opnieuw op de rust te bewaren. Hij wil zo snel mogelijk kampioen worden, maar komt de titel er volgende week in Zwolle niet, dan toch vast wel een week later. Koeman zei het in de wetenschap dat aan het nu gerezen nadeel ook een voordeel kleeft. Elke sportman wordt het liefst in eigen stadion kampioen. Over twee weken kan dat in de laatste thuisbeurt, tegen NAC.
NEC-Ajax 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Wegereef
Kaarten: Geel: Demouge (NEC)

Opstelling NEC:
Gentenaar; Heije, Wisgerhof, Ebbinge en Zonneveld (79. Schuurman); Barreto, Van der Doelen, Hersi en Simr; Niedzielan (89. Tumba) en Demouge.

Opstelling Ajax:

Lobont; De Jong, Heitinga, Escudé en Maxwell; Pienaar (78. De Ridder), Sneijder, Galasek en Soetaers (63. Sikora); Ibrahimovic (78. Sonck) en Van der Vaart.

...met één schamel puntje terug naar Amsterdam


Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL