Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax landskampioen na 2-0 winst op NAC
9 mei 2004

Ajax heeft de 29ste landstitel veroverd! De Amsterdammers, die aan één punt in de laatste twee duels voldoende hadden om kampioen te worden, slaagden daarin ruim. NAC Breda kreeg in de Amsterdam ArenA geen kans om het feest te verstoren. Wesley Sneijder en Zlatan Ibrahimovic zorgden voor rust voor een 2-0 voorsprong. Met nog een wedstrijd te gaan is Ajax onbereikbaar geworden voor PSV. 

Foto's van de huldiging: Klik HIER
Bestel HIER het kampioensshirt!!


Al vroeg een hoop gezellige drukte rond het supportershome

Ook op het vak zat de sfeer er vanaf het begin goed in

Ajax-NAC
Ajax kwam al na 10 minuten al op een voordelige marge. Het was Wesley Sneijder die de vijfde scoringspoging voor Ajax wist te verzilveren, 1-0. Tweemaal eerder dit seizoen wist de formatie uit Brabant Ajax te verslaan. Zover kwam het in het kampioensduel niet. Vlak voor rust bracht Ibrahimovic de ploeg van trainer Koeman in veilige haven. Daar ging wel een stukje hogeschoolvoetbal aan vooraf. Rafael van der Vaart speelde de op snelheid liggende Tom Soetaers goed aan. De Belg schoot vanaf de linkervleugel perfect voor. Zlatan Ibrahimovic hoefde alleen nog maar zijn schoen tegen de bal te zetten, 2-0. 

Een kleine 50.000 toeschouwers vierden in de rust al het kampioenschap van Ajax. Johnny Heitinga wist nog op de lat te koppen uit een vrije trap van Sneijder. Waarna beide ploegen het verder wel geloofden. Voor NAC stond er niets meer op het spel en Ajax wist zich verzekerd van de 29ste landstitel. 

Extra hekwerk bij de opgangen vanuit de gracht

Al vroeg feestna de 1-0 van Sneijder

Grygera in duel met Ajax-huurling Boukhari

Van der Vaart contra Babos

Petri Pasanen (l) volgt de wedstrijd van kortbij

In de rust traditioneel de huldigingsronde van alle kampioenselftallen

Ook op het vak alvast een voorschot op de titel

De laatste seconden tikken weg

Ontlading bij de spelers

  De 29ste landstitel in binnenAjax - NAC Breda 2-0 (2-0)

10. Sneijder 1-0
43. Ibrahimovic 2-0

Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 49.717
Gele kaart: Boukhari (NAC Breda). 

Opstelling Ajax:
Lobont; Grygera (58. Yakubu), De Jong, Heitinga en Maxwell; Sneijder, Obodai en Van der Vaart; Pienaar, Ibrahimovic (71. Sonck) en Soetaers (55. De Ridder). 

Opstelling NAC Breda:
Babos; Stam, Penders (64. Kerstens), Engelaar en Collen; Feher, Slot en Seedorf (46. Barakat); Diba, Boussaboun en Boukhari (68. Elmander). 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL