Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax maakt vermoeide indruk tegen Excelsior'31: 1-9
15 juli 2004
De vermoeidheid van de zware trainingsweken in De Lutte was zichtbaar tijdens de derde oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp. Na een snelle en goede eerste helft zakte de landskampioen in de tweede helft terug. Er was een aantal blessures, waardoor negen spelers de volle negentig minuten moesten spelen. De net naar de hoofdklasse gepromoveerde spelers van Excelsior ?31 uit Rijssen werden met 9-1 verslagen. Topscorer was Yannis Anastasiou met vier goals.


Met de geblesseerden Julien Escudé (rugblessure), Rasmus Lindgren (hamstring), John O’Brien (ook hamstring), Petri Pasanen (lichte voetblessure) en Steven Pienaar (bilspier) op de reservebank begon Ajax met zes voorhoedespelers in de basis.

Goed afsluiten
,,Het is normaal dat jongens tegen het einde van zo’n week wat last krijgen. Degenen die nu lichte klachten hadden, heb ik op de bank gehouden. We spelen zaterdag de laatste wedstrijd van dit kamp en we willen het goed afsluiten. Nu speelde een aantal jongens de hele wedstrijd en zij zullen wat extra vermoeid zijn. Maar daar passen we de training op aan. We zullen vrijdag een keer trainen en in de middag hebben we een alternatief programma.” In de eerste helft werd zeven maal doel getroffen. ,,De eerste helft was goed”, oordeelde Koeman. ,,Er zat snelheid in, er waren goede aanvallen en goede goals. Het was de beste helft van de voorbereiding tot nu toe.”

Debuut Emanuelson
Urby Emanuelson maakte zijn debuut door in de tweede helft in het veld te komen voor de andere jongeling; Hedwiges Maduro. Koeman was tevreden over Emanuelson. ,,Ook bij Urby zie je dat hij gelijk meevoetbalt. Hij heeft een goede passing en trap naar de zijkanten.”

Koeman: ,, De tegenstander ging de 2e helft verdedigender spelen, waardoor er minder ruimte was. We misten nog wel vijf, zes goede kansen, anders maak je er alsnog vijftien in totaal. Maar de groep is klein, de vermoeidheid slaat toe.”

Naar wens
Tot nu toe verloopt het trainingskamp naar wens volgens Koeman. ,,We worden iedere dag beter, en dat is de bedoeling. De jonge jongens worden prima opgenomen in de groep, dat stemt ook tot tevredenheid.”

Sonk op 10
Wesley Sonck werd de afgelopen twee wedstrijden door Koeman op de nummer 10 positie gestald. ,,Hij voelt zich happy op de ‘nummer tien’ positie, dat hebben we nu twee wedstrijden gezien. Hij is lang geblesseerd geweest en heeft nu voor de tweede keer negentig minuten gespeeld”, noemde Koeman een volgend positief punt.

EK-gangers
Maandag aanstaande melden de EK-gangers (Van der Vaart, Sneijder, Heitinga, Zlatan, Grygera en Galasek) zich bij de groep. Zaterdag wacht eerst nog de loefenwedstrijd tegen HSC Zuidvogels in Huizen. Deze oefenwedstrijd stond eigenlijk gepland voor januari 2003 maar werd destijds afgelast vanwege de vorst (zie bericht). Kaarten die destijds gekocht waren bleven geldig.

Excelsior'31-Ajax 1-9 (0-7)
6. De Mul 0-1
9. De Jong 0-2
14. Maxwell 0-3
19. Anastasiou 0-4
21. Anastasiou 0-5
30. Mitea 0-6
34. Sonck 0-7
48. Anastasiou 0-8
57. Peter Scheppink 1-8
85. Anastasiou 1-9

Opstelling Ajax:
Vonk, De Jong, Maduro (46. Emanuelson), Maxwell, Obodai, De Ridder, Sonck, Mitea, De Mul, Anastasiou, Soetaers

Fotoverslagen: Ajax Foto Side en F-side.nl
Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL