Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax maakt het zichzelf nog knap lastig tegen Twente: 2-3
15 augustus 2004
Ajax is de competitie begonnen met een zwaarbevochten 2-3 zege in Enschede. Ajax was in de eerste helft heer en meester tegen FC Twente en kwam terecht op een 0-2 voorsprong via doelpunten van De Mul en Van der Vaart. Direct an rust werd het zelfs 0-3. Maar door persoonlijke fouten kwam FC Twente op 2-3 via Touzani en N'Kufo en maakte Ajax het zichzelf nog knap lastig. Koeman haalde Van der Vaart, Ibrahimovic en Obodai naar de kant. Hun vervangers Sneijder, Sonck en Galasek zorgden er vervolgens voor dat Ajax de 3-2 nog over de streep kon trekken. 


Van der Vaart schreeuwt het uit nadat hij Ajax op 0-2 heeft gezet

Pienaar in duel met het Twenteduo Simon Cziommer (links) en Blaise N'Kufo
Voorafgaand aan het duel maakte Koeman twee opmerkelijke keuzes. Hij trok het centrale duo De Jong/Heitinga uit elkaar en gaf Escudé opnieuw een kans als centrale verdediger. Koeman: ,,Maar dat had er ook mee te maken dat Galásek niet helemaal fit was. Ik besloot Obodai als verdedigende middenvelder op te stellen, waardoor De Jong weer rechtsback werd." Daarna reageerde hij cynisch op de vraag of Grygera ook had kunnen spelen: " Ja, dat had ook gekund."

Boukhari
Nourdin Boukhari vervulde een opvallende rol bij zijn terugkeer in de basis als linkerspits. Hij werd bij Canal+ verkozen tot Man of the Match. "Ik sta nog steeds onder contract bij Ajax. Ze hebben me nodig, dus sta ik er ook. Ik doe altijd mijn best en ga er gewoon voor als ze mij nodig hebben" aldus Boukhari. "Hij heeft het goed gedaan" , vond ook Koeman na afloop. "Hij had zijn aandeel in de doelpunten. Het is nooit te laat voor een voetballer. Als trainer moet je ook nooit schromen om je derde of vierde man op te stellen. Een ding is zeker, hij speelt volgende week niet in het shirt van NAC tegen Ajax." 

Slechts deels tevreden
Ronald Koeman was na afloop slechts deels tevreden over de overwinning van Ajax in Enschede. ,,Via twee stilstaande situaties komen ze terug. En dan moeten ze eigenlijk ook nog een penalty krijgen, tenminste voor zover ik dat kon zien van de kant. Dan moet je een signaal geven van de kant en heb ik er drie man tegelijk uitgehaald. Als ze het zelf niet oplossen moet je ingrijpen. Daarbij kwam dat Van der Vaart en Ibrahimovic beiden al een kaart hadden gekregen. 

Rust
Met het inbrengen van Galásek kwam er een beetje rust en voetbal in het elftal. We hebben een heleboel goede voetballers, maar ze zijn misschien toch een beetje te makkelijk. We gingen teveel in de fout op de momenten dat we geen balbezit hebben. Maar na de 2-3 moeten we het gewoon uitspelen en alsnog met 2-4, 2-5 winnen door rustig te blijven en de kansen te benutten. We moeten natuurlijk niet alles negatief bekijken. Je wint hier een moeilijke wedstrijd die wij vorig seizoen nog verloren."

Wesley Sonck

FC Twente - Ajax 2-3 (0-2)
30. De Mul 0-1
40. Van der Vaart 0-2
46. Ibrahimovic 0-3
48. Touzani 1-3
66. N'Kufo 2-3. 

Opstelling FC Twente:
Boschker; Schuurman, Touzani, Zomer en Fafiani; Afonso (61. Ahmadi), Sibum (46. Wellenberg), Ouedraogo (84. Bruns) en Cziommer; N'Kufo en Culina. 

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; De Jong, Heitinga, Escudé en Maxwell; Pienaar, Obodai (71. Galásek) en Van der Vaart (71. Sneijder); De Mul, Ibrahimovic (71. Sonck) en Boukhari. 

Scheidsrechter: Bossen
Geel: Ajax: Zlatan Ibrahimovic, Rafael van der Vaart
Toeschouwers: 13250

Fotoverslagen van dit duel: OFA en F-side.nl

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL