Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax in Alkmaar niet langs AZ: 0-0
3 oktober 2004
Ajax heeft voor de derde keer dit seizoen gelijkgespeeld. Na eerdere puntendelingen tegen FC Utrecht en ADO Den Haag, konden de Amsterdammers in Alkmaar niet winnen van AZ. In de Alkmaarder Hout werd het 0-0. Er waren weinig Ajax-supporters aanwezig omdat een groot deel gehoor had gegeven aan de oproep van de OFA om de combi-regeling die voor dit duel gold te boycotten. AZ speelde het laatste deel met tien man na een rode kaart voor invaller Jaliens. Opmerkelijk was het dat Sneijder niet in de basis stond, in tegenstelling tot Anastasiou en Rosales. Voor de laatste was het de eerste keer deze competitie dat hij in de basis mocht beginnen.
De twee ploegen deden niets voor elkaar onder, waardoor er een aardige wedstrijd ontstond zonder dat er sprake was van goed voetbal en zonder dat een van beide partijen echt uitgespeelde kansen kreeg. Daar kon ook de terecht wegens hands afgekeurde goal van Van Galen niets aan veranderen. Aan de andere kant was Rosales uit op een strafschop, die ook terecht niet gehonoreerd werd.

Mitea wordt onder de voet gelopen door Kromkamp


Maxwell in duel met Landzaat

In verband met de boycot van de combi zijn er ditmaal niet meer foto's
Betere kansen
Gaandeweg het duel was het AZ dat de betere kansen kreeg. Landzaat probeerde het met een afstandsschot dat maar net naast ging, Huysegems kwam vanaf links goed door en Lobont moest gestrekt naar de grond op een inzet van Meerdink. Ajax kon daar eigenlijk geen echt uitgespeelde kans tegenover stellen. Het duurde tot de 39e minuut voordat doelman Timmer handelend op moest treden. Het was op een afstandsschot van de opgestoomde Heitinga.

Tweede helft
De eerste echt uitgespeelde aanval van Ajax kwam pas in de tweede helft. De Jong stoomde vanaf het middenveld op en zijn steekpass op Pienaar was meer dan uitstekend. De kleine Zuid-Afrikaan deed echter te weinig met de hem geboden kans waardoor AZ-doelman Timmer kon redden. Luttele minuten later moest Timmer redden op een inzet van Rosales na aangeven van Mitea. Ook Anastasiou, die in de eerste helft geen bal geraakt had, was tot tweemaal toe dichtbij. Vooral de laatste kans had hij moeten maken. Maar zijn linkerbeen is nu eenmaal niet zijn beste.

Schoffelen
Omdat Ajax meer aanvallende initiatieven toonde en AZ daardoor meer ruimte kreeg, was de tweede helft aardiger om naar te kijken dan de eerste. Lobont moest twee keer achter elkaar handelend optreden. Er waren veel vervelende overtredingen en irritaties over en weer. Met als dieptepunt de rode kaart voor Jaliens, die op deze manier een wel heel korte invalbeurt had. Er was wat duw- en trekwerk aan de zijlijn en Jaliens schoffelde nadat scheidsrechter Van Hulten al gefloten had alsnog Van der Vaart onderuit.

In de slotminuten probeerde Ajax nog wel een doorbraak te forceren, maar de tien man van AZ hielden vrij simpel stand, waardoor PSV, dat zaterdag in een matige partij met 3-0 van Groningen had gewonnen, verder kon uitlopen.

Terechte uitslag
Ronald Koeman kon zich in de uitslag wel vinden. ,,AZ was in de eerste helft de betere ploeg en wij in de tweede helft. Dan is 0-0 een juiste uitslag", aldus de oefenmeester, die van mening was dat niemand het in Alkmaar makkelijk zal krijgen. ,,AZ is een goed voetballende ploeg, daar kan niemand omheen. Ook de concurrentie niet."

AZ - Ajax: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter. V. Hulten.
Geel: Meerdink (AZ), Rosales (Ajax)
Rood: Jaliens (AZ)

Opstelling AZ:
Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam (62.Jaliens), De Cler, Meerdink, Landzaat, Buskermolen, Perez (68.Ramzi), v.Galen (67.Sektioui), Huysegems.

Opstelling Ajax:
Lobont, Grygera, Heitinga, De Jong, Maxwell, Pienaar (78.Sneijder), Galasek, v.d.Vaart, Rosales, Anastasiou (63.Sonck), Mitea (78.Boukhari).

Meer foto's:
Ajax Foto Side
AZ Foto Side

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyrightę2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL