Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax weer onderuit in Eindhoven: 2-0
24 oktober 2004
Ajax heeft in Eindhoven de goede lijn die afgelopen dinsdag in de Champions League werd ingezet, geen vervolg kunnen geven. In Eindhoven ging de landskampioen met 2-0 onderuit. Lee scoorde in de eerste helft, waarbij doelman Lobont in de fout ging, terwijl De Jong in de tweede helft de score verdubbelde. De achterstand op PSV bedraagt inmiddels zeven punten en de Amsterdammers hebben officieel nog een wedstrijd meer gespeeld ook.

Al weer vroeg in de rij bij een natte ArenA

Het Ajax-vak stroomt vol

De warming-up van beide elftallen

Opkomst van beide teams

PSV-Ajax

Kreatief met stickers

De blunder van Lobont leidt tot de 1-0


Ajax probeert druk te zetten op het Eindhovense doel

Kort na rust de 2-0


Lobont blesseerd zich met een vreemde actie


Einde oefening voor Lobont


Opnieuw verlies in EindhovenVorig jaar ontaardde PSV-Ajax in een schoppartij, met uiteindelijk een rode kaart voor v.d. Vaart, dus werd met de nodige spanning uitgekeken naar deze editie. Maar bovenal was naar natuurlijk de hectische week in het Amsterdamse kamp, met de afstraffing thuis tegen Heerenveen, de min of meer wederopstanding tegen Maccabi Tel Aviv en het vertrek van Van Gaal. Kortom, alle ingrediŽnten voor een lekker sfeertje waren aanwezig.

Het tempo was, zeker het eerste kwartier, hoog, maar de nauwkeurigheid over en weer stak daar schril bij af. Zodoende werd de slag vooral op het middenveld gestreden, de strafschopgebieden kwamen in het stuk nauwelijks voor en de ploegen deden niet voor elkaar onder. PSV kreeg wat, al of niet terechte, vrije trappen op interessante plekken, maar deed daar te weinig mee en de eerste echt grote kans van Ajax deed zich in de 32e minuut voor toen Pienaar achter een te harde voorzet van Sneijder aanging en na wat goochelwerk Trabelsi bediende. Zijn voorzet werd door Sonck via een Eindhovens been naast gewerkt.

1-0
Het was PSV dat op voorsprong kwam. De lijstaanvoerder zette wat druk en de bal kwam uiteindelijk bij Lee. Zijn op het oog niet al te moeilijke schot werd door Lobont niet goed verwerkt en de bal rolde langzaam het doel in: 1-0. Een tegenvaller voor Ajax, dat tot dan toe toch vrij gemakkelijk overeind was gebleven. Een tegenvaller met name ook voor trainer Ronald Koeman, die een keuze moet maken tussen de nationale doelman van RoemeniŽ en de reserve-doelman van Oranje, Stekelenburg. Die laatste is nog niet helemaal fit en kon daarom niet spelen.

2-0
De tweede helft was amper begonnen of Ajax keek tegen een 2-0 achterstand aan. Bij de hoekvlag konden Trabelsi en Heitinga FarfŠn niet afstoppen en de jonge PSV'er legde terug op Lee. Diens voorzet werd door De Jong feilloos ingekopt: 2-0. Op dat moment was Ajax het spoor duidelijk even bijster. PSV voetbalde en de Amsterdammers stonden erbij en keken ernaar. Drie minuten later weer een vreemde actie van Lobont. Hij kwam om onduidelijke reden uit zijn goal, leek de bal te pakken en liet hem vervolgens weer los. Het leverde PSV uiteindelijk een hoekschop op en Ajax een geblesseerde doelman. Lobont werd per brancard afgevoerd en Hans Vonk mocht zij opwachting maken in de Amsterdamse hoofdmacht.

Moed der wanhoop
Intussen werd de wedstrijd er niet beter op. Daar deed het schot van V.d. Vaart op de paal niets aan af. Ajax leek de ergste klap te boven. Men ging weer voetballen, zij het met de moed der wanhoop. Ook de Eindhovense goalie Gomes moest een paar keer ingrijpen en bij een daarvan raakte hij geblesseerd, zodat ook hij per brancard van het veld af mocht. In de extra tijd was PSV nog het dichtst bij een doelpunt maar dat bleef Ajax bespaard.

Door het verlies is Ajax dus niet alleen verder achterop geraakt bij PSV, maar ook bij de directe concurrentie, zoals AZ, dat zaterdag gemakkelijk van Vitesse won en Ajax is gepasseerd op de ranglijst. Ajax staat nu op een beschamende 6e plaats!

Aanvullingen
Ajax-trainer Ronald Koeman vond dat de goals op belangrijke momenten vielen. ,,Tot de 1-0 was het een typische 0-0 wedstrijd en na de 2-0 heeft PSV de mogelijkheid gehad om de score nog verder uit te bouwen. De situatie is zoals die is, maar we moeten verder en kunnen niet bij de pakken neerzitten. We hebben het geprobeerd, maar het lukte niet", aldus Koeman, die vond dat op belangrijke momenten niet goed verdedigd werd. "Natuurlijk hebben we verloren, maar dat wil nog niet zeggen dat ik geen hoop meer heb. Met hard werken en met enkele aanvullingen in de winterstop moeten we er bovenop komen."

,,Eigenlijk had ik een moeilijkere wedstrijd verwacht'', sprak PSV-er Phillip Cocu, voor wie het de eerste traditional na zes jaar was. Ook die nuchtere constatering was veelzeggend. PSV-coach Hiddink was voorzichtiger: ,,Dat we nu tien punten voorsprong hebben op Ajax zegt me niet zo veel. Elke ploeg krijgt te maken met een tegenslag in de competitie. Ik denk dus niet dat dit al het definitieve einde van de strijd tussen Ajax en PSV is."


Het visitekaartje blijft achter evenals de telleurstelling bij o.a. Van der Vaart (foto onder)

PSV - Ajax: 2-0 (1-0)
39. Lee 1-0
49. De Jong 2-0
Scheidsrechter: Van Egmond
Kaarten: Geel: De Jong (Ajax).

Opstelling PSV:

Gomes (71.Zoetebier), Lamey (79.Lucius), Cocu, Bouma, Lee, v.Bommel, Vogel, De Jong (58.Beasley), FarfŠn, Park, Vennegoor of Hesselink.

Opstelling Ajax:
Lobont (53.Vonk), Trabelsi, Heitinga, De Jong, Maxwell, Pienaar, Obodai (69.Aborah), Sneijder, v.d.Vaart, Rosales (58.Mitea), Sonck.

Voor een fotoverslag:
Ajax Foto Side en F-side.nl

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL