Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Zeer moeizame overwinning op NEC: 1-0
31 oktober 2004
Met een benauwde overwinning op NEC (1-0) voorkwam Ajax zondagmiddag voor de ogen van de eigen aanhang dat het nog dieper in de problemen raakte. De eerste competitiezege sinds ruim een maand kon niet camoufleren dat het lek bij de Amsterdammers nog lang niet boven is. ook het gemis van een echte spits was duidelijk zichtbaar. Doelpuntenmaker Van der Vaart miste ook tegen NEC te veel kansen. Ajax klom dankzij de zege naar de vijfde positie op de ranglijst. 

Zeer magere opkomst uit Nijmegen
 

Opkomst van beide elftallen
 

Deze grensrechter bakte er totaal niks van dus...
 

...besloten de fans maar mee te vlaggen
 

Van der Vaart prikt de 1-0 achter Gentenaar
 

Felicitaties voor de doelpuntenmaker
 

Middels spandoeken tonen de fans hun onvrede
(foto Ajax Foto Side)


Maxwell tussen twee NEC-spelers


 
Na een redelijke eerste helft kon Ajax niet voorkomen dat het bezoekende NEC het matige duel na de rust voor een groot deel domineerde. De Nijmegenaren kregen vier uitstekende doelkansen. Wielaert, Denneboom, Boutahar en invaller Niedzielan konden de uitstekend keepende Stekelenburg echter niet passeren. Barreto dacht Stekelenburg vijf minuten voor tijd te passeren met een vrije trap, maar de reservedoelman van Oranje tikte de bal prachtig uit de bovenhoek. Nadat ook Boutahar in de laatste minuut op de Ajax-keeper strandde, leek Stekelenburg eindelijk geklopt. Niedzielan stond voor een verlaten doel, maar schoot de bal richting F-side. Zo bleek uiteindelijk de openingstreffer van Van der Vaart in de 24e minuut voldoende voor de benodigde zege.

Spandoeken
Trainer Koeman en algemeen directeur Van Eijden zijn, getuige de vele spandoeken, ook na het vertrek van technisch directeur Van Gaal nog mikpunt van kritiek. De muren van de ArenA waren tijdens het duel met NEC behangen met teksten als: "Het begint met ambitie, het eindigt met Koeman", "Van Eijden, mag Koeman wel vijfde worden?", en "Louis is een echte Ajacied, hij legt de lat niet lager." 

Vertrekken
Sonck maakt zich ook steeds meer onmogelijk bij Koeman. De Belg kon tot nu toe als centrumspits en rechtsbuiten niet overtuigen. Ook als schaduwspits maakte hij tegen NEC geen enkele indruk. Opmerkelijk waren zijn woedende gebaren aan het adres van Koeman toen hij in de 59e minuut het veld moest verlaten. "Ook hij al", verzuchtte de trainer van Ajax. "Daar ga ik met hem over praten." Koeman ligte alvast een tipje van de sluier voor dat gesprek op: ,,Als een speler zoiets doet moet hij bij ons aankloppen en vertrekken!"

Bij absentie van de geblesseerde Galasek missen de Amsterdammers veel kracht op het middenveld. Vooral na rust werd de middelste linie van Ajax overlopen. Zorgwekkend voor Koeman is dat hij Galasek ook woensdag tijdens het duel in de Champions League bij Maccabi Tel Aviv moet missen. Van der Vaart stond diverse malen oog in oog met NEC-doelman Gentenaar maar benutte slechts een van die kansen

Extra verdediger
De trainer schroomde in de slotfase niet een extra verdediger (Escudé) in te brengen voor een aanvaller (Mitea) waardoor Ajax in een soort van 5-4-1 opstelling kwam te spelen. ,,Alleen door wedstrijden te winnen, klim je uit het dal. Ik heb er dan geen problemen mee om een extra verdediger in te zetten'', '', verdedigede Koeman zijn zet. ,,Ik ben wel blij dat we hier hebben gewonnen. Natuurlijk willen ook wij sprankelend spelen. Zover zijn we nog niet. De enige manier om omhoog te klimmen is veel wedstrijden winnen. Hopelijk hebben we daar vandaag een begin mee gemaakt." 

Ajax - NEC 1-0 (1-0)

24. Van der Vaart 1-0

Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 35.000
Kaarten: Gele kaart: Heije (NEC). 

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Trabelsi, Heitinga, De Jong en Maxwell; Pienaar, Sonck (59. Obodai) en Sneijder (70. Aborah); Rosales, Van der Vaart en Mitea (85. Escudé). 

Opstelling NEC:
Gentenaar; Wielaert, Wisgerhof, Valencia en Leiwakabessy (26. Ebbinge); Barreto, Heije, Van der Doelen (88. Kazlauskas) en Tininho (81. Niedzielan); Boutahar en Denneboom. 

Voor een fotoverslag: Ajax Foto Side

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL