Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax kan ook in Waalwijk niet overtuigen maar wint wel weer: 1-2
3 december 2004
Ajax heeft in Waalwijk een zwaarbevochten zege geboekt op RKC. De eindstand stond na ruim een half uur al op het scorebord: 1-2. Daarmee won Ajax-coach Ronald van zijn twee jaar oudere broer Erwin Koeman, de coach van de Brabanders. Het doelpunt van RKC kwam op naam van Fuchs. Voor de Amsterdammers scoorden Sneijder en Rosales.


De warming-up van Ajax

Ricky was ook weer van de partij


Opkomst van de beide teams

Een enkel fakkeltje in het uitvak


Een minuut stilte vanwege het overlijden van Prins Bernhard

Na 7 minuten mocht Ajax alweer aftrappen

Gelukkig trok Sneijder de stand snel gelijk

Sinterklaas bracht een bezoek aan Waalwijk in de rust

Sneijder in duel met RKC-er Takak

Van der Vaart kon de Waalwijkse defensie ook niet brekenDrukte bij een Amsterdamse corner...

...van Wesley Sneijder

Ryan Babel verving in de 2e helft Anastasiou

Uiteindelijk toont het scorebord toch weer een Amsterdamse winst
Al binnen zeven minuten keek Ajax tegen een 1-0 achterstand aan toen Robert Fuchs vrij mocht uithalen en de bal van richting veranderd in het doel zag vliegen: 1-0. Vier minuten later lag de gelijkmaker al in de touwen. Wesley Sneijder zag al eerder RKC-doelman Sinouh een geplaatst schot uit de benedenhoek slaan maar haalde na een knappe individuele actie van Hatem Trabelsi kort daarna wel doeltreffend uit: 1-1. Dat de Amsterdammers voor rust op 1-2 stonden kwam vooral op het conto van Thomas Galasek. De Tsjech schoot van 20 meter hard in. Doelman Sinouh verwerkte het schot maar half waarna de inkomende Mauro Rosales Ajax simpel naar 1-2 schoot. 

Ryan Babel mocht bij Ajax na een kwartier in de tweede helft opdraven voor Anastasiou. Op dat moment had doelman Vonk, die er in de eerste helft een paar keer niet goed uitzag, Ajax twee keer voor de gelijkmaker behoed. De Brabantse club bleef na rust vol op de aanval spelen maar miste de scherpte Waardoor Ajax weer ruimte kreeg om iets terug te doen. 

Wat de Amsterdammers in Waalwijk lieten zien was bij tijd en wijle allerbedroevendst en was een voortzetting van de matte vertoning tegen RBC. Het was uitsluitend aan de slechte afwerking aan RKC-kant te danken dat de punten mee naar Amsterdam terug gingen. Het enige pluspunt voor de hoofdstedelingen was dat een slechte wedstrijd toch nog werd gewonnen. Gezien het zeer matige spel van Ronalds team en de vooral kleine mogelijkheden die RKC kreeg was het verrassend dat er niet meer gescoord werd. Krohn-Dehli zat er nog dichtbij met een schot op de paal. Ook raakten Sneijder en Babel in blessuretijd aan de andere kant ook nog de palen. 


De spelers bedanken uitbundig de meegereisde fans

RKC Waalwijk - Ajax 1-2 (1-2)
7. Fuchs 1-0
11. Sneijder 1-1
36. Rosales 1-2

Scheidsrechter: Temmink
Toeschouwers: 7200. 

Opstelling RKC Waalwijk:
Sinouh; Van Diemen, Greene, Teixeira en Van Hintum (79. Putter); Takak, Schreuder en Fuchs; Oost (72. Martens), Hoogendorp (79. Jansen) en Krohn-Dehli. 

Opstelling Ajax:
Vonk; Trabelsi, Grygera, Escudé en Maxwell; Sneijder, Galasek en Van der Vaart (80. De Jong); Rosales, Anastasiou (62. Babel) en Boukhari (75. Mitea). 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL