Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax weet eindelijk ook in Utrecht weer te winnen: 0-2
23 januari 2005

Ajax heeft voor het eerst sinds zeven seizoenen weer eens gewonnen in Utrecht. De Amsterdammers lieten zich niet intimideren door de vechtploeg uit de Domstad en bleef zijn eigen spel spelen. Dat resulteerde in de volle winst door doelpunten in de tweede helft van Sneijder en Babel. Daarmee lijkt Ajax het herstel dat vlak voor de winterstop werd ingezet, door te zetten.


Mauro Rosales in fel duel met twee Utrechters

Angelos Charisteas speelde goed
De wedstrijd begon eigenlijk pas na een minuut of tien. Daarvoor waren er alleen maar overtredingen en overtredinkjes over en weer. Kortom: een typische Utrecht-Ajax. Met Ajax de meer voetballende ploeg en Utrecht dat strijd levert. Echt goed was de wedstrijd dan ook niet. De kansen voor beide ploegen waren op één hand te tellen. De nieuwe aanwinst Charisteas kopte in de 28e minuut over na een vrije schop die gegeven was nadat de Griek zichzelf prima vrijspeelde en vervolgens werd neergehaald. In de 37e minuut kon Charisteas de bal net niet in het doel krijgen na een voorzet van Rosales, die eigenlijk net iets te hard was. 

Aanwinst
De nieuwe aanwinst van Ajax is ook duidelijk een aanwinst voor de eredivisie. De Griek is goed aanspeelbaar, moeilijk van de bal te krijgen en er gaat vaak dreiging van hem uit. Dat hij in de 41e minuut de bal na een steekpassje van Rosales volkomen verkeerd op zijn schoen kreeg, zij hem dan ook vergeven. De wedstrijd op zich was meer spannend dan goed. En een hele moeilijke wedstrijd om te fluiten. Luinge had er in elk geval de nodige moeite mee, zeker in de eerste helft. Hij floot niet consequent, toonde gele kaarten die ronduit belachelijk waren (V.d.Vaart, Grygera) en begreep de emotie van de spelers vaak niet. In elk geval paste hij zich moeiteloos aan aan het niveau van de wedstrijd. 

Meer nog dan in de eerste helft had Ajax in de tweede helft duidelijk het beste van het spel. En als er één ploeg verdiende om op voorsprong te komen dan was het Ajax wel. Utrecht was voorin nauwelijks gevaarlijk en hield zich meer bezig met Ajax het voetballen zo moeilijk mogelijk te maken. De meer dan verdiende voorsprong in de 61 minuut van de voet van Sneijder kwam toch nog min of meer toevallig tot stand. De aanval was goed, liep over een aantal schijven, maar leek in schoonheid te stranden. Maar de bal werd niet goed wegggewerkt en de inkomende Sneijder kon de bal binnenschuiven.

Ruimte
Het was het doelpunt dat de wedstrijd nodig had, want Utrecht moest nu uit haar schulp kruipen en meer naar voren gaan spelen. Dat gaf dan weer ruimte aan de Ajacieden. Na een hoekschop van Van der Vaart en de kopbal van Heitinga kwam de bal bij invaller De Jong, die echter te veel achterover leunde, waardoor hij de bal een paar meter voor het doel over schoot. Uiteindelijk was het invaller Babel die Ajax in de 90e minuut definitief over de streep hielp en daarmee zorgde voor de eerste zege in Utrecht sinds zeven seizoenen en bleef Ajax in het spoor van PSV en kwam dichter bij AZ, dat vrijdag punten verspeelde. Een bomvol Ajax-vak ziet Ajax eindelijk weer eens winnen in Utrecht

Koeman was dan ook tevreden over deze winst: "We begonnen goed, maar vooral in het begin werd het spel veel doodgelegd door veel overtredingen. Behalve twee situaties vlak voor rust bij hoekschoppen, heeft Utrecht eigenlijk de hele wedstrijd geen kans gekregen." En over de nieuwe aankoop Charisteas was Koeman ook tevreden. "Hij speelde goed. Hi is gevaarlijk: heeft diepte in zijn spel en is balvast. Hij is zeker een aanwinst voor ons." En over invaller Babel, die de 0-2 maakte na een werkelijk schitterende actie: "Babel is snel, fysiek sterk, moeilijk af te stoppen. Toen hij inviel kwam er van onze kant ook wat meer dreiging." 

FC Utrecht - Ajax 0-2 (0-0)
61. Sneijder 0-1
90. Babel 0-2

Scheidsrechter:
Luinge. 
Kaarten: Geel: Keller, Di Tomasso, V.d. Bergh (Utrecht), V.d. Vaart (Ajax)

Opstelling Utrecht:
Terol, Cornelisse, Keller, Di Tommaso (76.Rajcomar), Shew-Atjon, Kruys, Tanghe, Broerse, Douglas (30.El Gaaouiri, 72. Tiendalli), v.d.Haar, v.d.Bergh. 

Opstelling Ajax:
Vonk,Trabelsi, Grygera, Escudé, Maxwell, Sneijder (68. De Jong) , Heitinga, v.d.Vaart, Rosales (90.De Ridder), Charisteas, Mitea (61.Babel). 

Klik hier voor het AFS fotoverslag van dit duel

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL