Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax in slotseconde toch nog langs NAC: 1-2
13 februari 2005

Ajax heeft zonder zelf opnieuw goed te spelen zondag in Breda met 2-1 gewonnen van NAC. Uitgerekend Nourdin Boukhari, die vorig jaar nog verhuurd werd aan NAC en toen prompt ook scoorde tegen Ajax in Breda, was de gevierde man aan Amsterdamse zijde door beide treffers voor zijn rekening te nemen. Tussen beide treffers door had Cornelisse met een prachtige vrije trap NAC op gelijke hoogte gebracht. Het tweede Ajax doelpunt viel pas twee minuten voor tijd waardoor nieuw puntverlies nog net kon worden voorkomen.


In een lange colonne op weg naar Breda

De B-Side had hun megavlag net op tijd gerepareerd

Een zwakke slogan maar wij sluiten ons er zeker bij aan!

Escude in duel met Boussabon en Peto

Boukhari heeft de winnende goal zojuist binnengeschoten voor Ajax

Rasmus Lindgren maakte een geslaagd debuut

Boukhari zoekt ook dit jaar de Ajax-fans op nadat hij opnieuw gescoord heeft

En nu kunnen ze de fans wčl uitbundig bedanken

Omdat er wel heel lang gewacht moest worden werd het hek getest en niet goed bevonden
Door de afwezigheid van de twee geblesseerde Tsjechen; Grygera en Galasek, de eveneens met een kwetsuur kampende Sneijder, de schorsing van Van der Vaart en de ziek afgehaakte Heitinga restte Ronald Koeman niet veel anders dan met een compleet ander middenveld van start te gaan. Dit betekende het competitiedebuut van Rasmus Lindgren in Ajax 1. De jonge Zweed vormde met Obodai en Pienaar het nieuwe middenveld. De 20 jarige debuteerde links op het middenveld. en deed het niet onverdienstelijk. 

Flitsende start
Net als tegen FC Twente ging Ajax goed van start. Al na drie minuten stond de 0-1 op het scorebord. Boukhari zette voor vanaf links en tot ieders verbazing zeilde de bal over NAC-doelman Schollen in de verre hoek. ,,Ik wilde hem eigenlijk voorgeven", zo glunderde Boukhari na afloop van oor tot oor. Maar ook deze keer, net als tegen Twente, zakte het niveau van Ajax gedurende de eerste helft steeds verder weg. NAC leek vooralsnog niet bij machte hiervan te profiteren.

Gelijkmaker
Dat gebeurde wel in de tweede helft. Ajax-doelman Vonk moest in de rust geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Stekelenburg kwam hem in de tweede helft vervangen. De jonge doelman moest binnen tien minuten de gang naar het net maken. Een hard ingeschoten vrije trap van Yoeri Cornelisse werd door Stekelenburg nog wel beroerd, maar niet gestopt: 1-1. 

Charisteas
Koeman moest noodzgedwongen zijn troef; Ryan Babel inbrengen. Liever had hij de jonge spits gespaard voor het duel tegen Auxerre van woensdag wanneer Charisteas niet speelgerechtigd is. Dat Babel juist in de ploeg kwam voor de Griek was kenmerkend; Charisteas bakte er opnieuw helemaal niets van en langzamerhand gaat iedereen zich steeds meer afvragen wat de technische staf van Ajax in godsnaam heeft gezien in de lange statige spits.

Acht gele kaarten 
Beide ploegen namen geen genoegen met een remise. Daardoor ontwikkelde zich een leuke wedstrijd waarin echter door beide teams niet goed gespeeld werd. Zowel Ajax als NAC kregen kansen. Vooral NAC schuwde daarbij geen middel en ging fysiek vaak over de schrede. Het was dat Scheidsrechter Vink niet consequent optrad getuige wel het feit dat notabene de Ajacieden de meeste gele kaarten incaseerden. Totaal gaf Vink acht keer geel; drie voor NAC en vijf voor Ajax. 

Op het moment dat het duel op een gelijkspel leek af te stevenen lepelde Steven Pienaar de bal naar de volkomen ongedekte Boukhari. Vanaf randje buitenspel (dit was het echter zeker niet) schoof de Ajax-aanvaller de bal direct onder Schollen door: 1-2.

In ieder geval een mooie opsteker voor Ajax met het oog op het UEFA Cup-duel van komende woensdag tegen het Franse AJ Auxerre. ,,Ik had niet verwacht dat we nog zouden verliezen", zei NAC-trainer Ton Lokhoff na afloop. Koeman viel hem bij: ,,De winnende treffer had ook aan de andere kant kunnen vallen". 

De achterstand op de koplopers PSV en AZ met twee punten verminderd. Een dag eerder werd het 0-0 in Alkmaar tussen de nummers een en twee van de eredivisie. 

 

 

 

Wat achter bleef was verwrongen ijzerDe hekken langs het trainingsveld bleven ditmaal gespaard

En zo lieten we Breda achter ons met drie punten op zak

NAC Breda - Ajax 1-2 (0-1)
3. Boukhari 0-1
55. Cornelisse 1-1
88. Boukhari 1-2

Scheidsrechter: Vink
Toeschouwers: 15.103
Kaarten: Geel: Petö, Lurling, Kerstens (NAC Breda), Trabelsi, Pienaar, Lindgren, Obodai, De Jong (Ajax). 

Opstelling NAC Breda:
Schollen; Collen, Penders, Kerstens en Gudelj; Petö, Slot en Mendes da Silva; Cornelisse, Boussaboun (26. Diba) en Lurling. 

Opstelling Ajax:
Vonk (46. Stekelenburg); Trabelsi, De Jong, Escudé en Maxwell; Obodai, Pienaar en Lindgren; Rosales (74. De Ridder), Charisteas (65. Babel) en Boukhari. 

Klik hier voor een fotoverslag van de AFS
Klik hier voor een verslag van NAC zijde van de Bsiderats.nl

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

CopyrightŠ2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL