Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax vecht zich naar zege in ijskoud Kerkrade: 1-2
27 februari 2005

Na de uitgeschakeld in het UEFA-cuptoernooi afegelopen woensdag tegen Auxerre en het opstappen van Koeman een dag later had Ajax weinig tijd om tot rust te komen want vandaag stond de altijd zware uitwedstrijd tegen Roda JC op de kalender. Met Ruud Krol en Tonnie Bruins Slot als tijdelijk hoofdduo op de bank bleef Ajax overeind in een ijskoud en glad Kerkrade: 1-2.


Aankomst in een ijskoud Kerkrade

Eerst de stoeltjes ijsvrij maken...

....en het veld...

...als ook de trappen

Roda-Ajax

Felicitaties voor Maduro en Charisteas na de 0-1

Sneijder en Sergio in duel tijdens hevige sneewval

Escude scoort weer met het hoofd

Zij moest het publiek warm krijgenDiverse spandoeken tegen Van Eijden

Vooral opluchting na een heftig weekje

Met drie punten op zak verlaten we de Limburgse toendra
Maduro
Opvallendste basisspeler bij Ajax was ongetwijfeld Hedwiges Maduro, een 20-jarige jongen uit Almere, die behalve een voor Ajacieden spreekwoordelijk goede techniek ook over een indrukwekkende fysiek beschikt. Ajax had in Maduro letterlijk een reus op het middenveld, die Roda’s angel Sergio aan banden legde en aan de andere zijde de sleutel in handen had waarmee de defensie van Roda werd opengebroken. Maduro vond in de 33e minuut het gaatje waar Ajax al ruim een kwartier naar op zoek was. Hij rukte onstuitbaar op, zag Roda-doelman Kujovic nog redding brengen, maar constateerde ook breed grijnzend dat Charisteas de rebound binnenliep: 0-1. 

Verdiend
Die voorsprong was volkomen verdiend, want Ajax liep gemakkelijk over het middenveld en had alleen de pech dat Charisteas (opnieuw) te weinig deed met de ballen die hij kreeg. Een verdediger moest dan ook de score uitbouwen: de Fransman Julien Escudé kopte nog voor de rust een vrije trap van Wesley Sneijder achter Kujovic: 0-2. 

Omhaal
Na de rust bleven de betere kansen voor Ajax, dat met Van der Vaart voor De Jong de kleedkamer uitkwam. Charisteas, Sneijder en Rosales stuitten op Kujovic, die daarmee toch Roda in de wedstrijd hield. Die wedstrijd lag weer open toen Christiano doel trof. De treffer kwam uit de lucht vallen, maar de omhaal in de 64e minuut was er niet minder fraai om: 1-2. 

Verdiende zege
Nog niets aan de hand voor de Amsterdammers, die er lustig op los counterden richting Kujovic. Die bleef maar standhouden op inzetten van onder anderen Ryan Babel (ingevallen voor Charisteas), waardoor Ajax nooit achterover kon leunen. Roda kreeg zelfs nog enkele kansjes maar uiteindelijk sleepte Ajax toch de verdiende zege over de streep.

De komende week is opnieuw belangrijk voor Ajax. Woensdag wacht in het Zuiderpark de Amstelcupwedstrijd tegen ADO. Volgende week zondag staat de topper tegen AZ in de ArenA op de agenda; wellicht de laatste kans voor Ajax om de zo belangrijke tweede plaats te behalen.
Roda JC – Ajax 1-2 (0-1)
33. Charisteas 0-1
42. Escudé 0-2
64. Christiano 1-2 

Scheidsrechter: Haverkort
Kaarten: Geel: Senden (Roda), Heitinga (Ajax) 

Opstelling Roda JC:
Kujovic,Senden,Kah,Luijpers, Filipovic,Sérgio,Vicelich,Bödör (56. Sonko),Colinet (56. Jongen),Cristiano,Koné 

Opstelling Ajax:
Stekelenburg,Trabelsi,Heitinga, Escudé,Maxwell,Sneijder (66. Obodai), De Jong (46. v.d.Vaart),Maduro,Rosales, Charisteas (72. Babel),Boukhari 

Kijk hier voor een fotoverslag van de AFS

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL