Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax steelt zege uit Nijmegen: 0-1
13 maart 2005

Ajax mocht zondagmiddag in De Goffert echter niet klagen over een gebrek aan geluk. De landskampioen won in Nijmegen met 1-0 van NEC, maar had het tegen de nummer vijftien van de eredivisie erg lastig. NEC had zondagmiddag de beste kansen, maar had de pech dat een goal van Niedzielan werd afgekeurd wegens buitenspel en Romano Denneboom telkens Maarten Stekelenburg op zijn weg vond. Nadat Denneboom persoonlijk had afgerekend met Stekelenburg door hem omver te beuken stopte Stekelnburg's vervanger; Bogdan Lobont daarna nog een penalty van Wielaert. 


De Goffert was uitverkocht

NEC-Ajax

Maduro rent juichend weg nadat hij Ajax zojuist op winst heeft gezet

Bij NEC probeert men Sneijder uit zijn concentratie te krijgen bij de aan Ajax toegekende penalty


Bezorgde blikken als Maarten Stekelenburg bewusteloos achterblijft na een botsing met Romano Denneboom


De trieste aftocht van Maarten Stekelenburg

Ruud Krol is, samen met Tonny Bruins Slot interim-traineris als coach van Ajax, al drie wedstrijden op rij ongeslagen. Voor Krol is het spel van zijn ploeg echter niet de belangrijkste uitgangspositie. ,,Wij kijken puur naar het resultaat", zei hij een aantal weken geleden al eens over zijn elftal. Die manier van denken past niet bij een club als Ajax, die al jaren wordt geroemd om het aanvallende spel. ,,Wij hoeven niet te bouwen", aldus Krol. "Wij moeten alleen zorgen dat we wedstrijden winnen." De coach slaagt voorlopig uitstekend in die opdracht. Ajax is onder leiding van de oud-international echter verworden tot een elftal dat weinig oogstrelend voetbalt. Zo werd Lobont uiteindelijk de gevierde man aan Ajax-zijde. Stekelenburg, die even buiten bewustzijn was, hield aan de botsing met Denneboom naar verluidt alleen een hersenschudding over.

In de 51e minuut legde Ebbinge Trabelsi neer in het strafschopgebied, waarna de Belgische scheidsrechter VandeVelde floot voor een penalty. Sneijder miste vanaf elf meter, waarna eerst Maxwell in de rebound inschoot, maar uiteindelijk Maduro het beslissende tikje gaf om de - uiteindelijk - winnende treffer te maken. 

De jonge Maduro is sinds enkele weken eerste keus op het middenveld van Ajax. Ook bondscoach Van Basten - bij het tweede van Ajax ook al zijn trainer - volgt zijn ontwikkeling op de voet. Maduro is opgenomen in de voorlopige selectie van Van Basten voor de interlands tegen RoemeniŽ en ArmeniŽ. ,,Dat is mooi", aldus de middenvelder. ,,Maar ik ga er niet vanuit dat ik vrijdag ook daadwerkelijk zal worden opgeroepen." 

Van der Vaart
Waar Maduro van de tijdelijke trainer Krol een kans krijgt zich te bewijzen in het eerste van Ajax wordt de toekomst van Van der Vaart steeds donkerder. Zondag ontbrak de international vanwege een polskwetsuur, maar had ook niet gespeeld als hij wel fit was geweest. Krol vindt het voormalig Europees talent van het jaar niet goed voor de balans op het middenveld. ,,Natuurlijk is hij een speler die beslissend kan zijn voor zijn ploeg, maar hoelang is dat geleden?", aldus Krol. 

In diverse media heeft de Van der Vaart inmiddels laten weten serieus na te denken over een vertrek bij Ajax. Krol wilde daarop zondag niet reageren. ,,Dat is waarschijnlijk een emotionele uitspraak van hem. Er worden wel eens vaker van dat soort dingen geroepen. We zien volgend jaar wel hoe dit verder afloopt." 

Wielaert legt aan voor de penalty maar Bogdan Lobont zal deze stoppen 

 En weer zijn er drie punten binnen in een uitwedstrijd

NEC - Ajax 0-1 (0-0)
51. Maduro 0-1

Scheidsrechter: Vandevelde (Bel)
Toeschouwers: 12.000
Kaarten: Geel: Wielaert, Barreto (NEC), De Jong (Ajax). 

Opstelling NEC:
Gentenaar; Nalbantoglu, Wisgerhof, Ebbinge en Leiwakabessy; Wielaert, Barreto, Van der Doelen en Tininho (67. Van den Eede); Denneboom en Niedzielan. 

Opstelling Ajax:
Stekelenburg (69. Lobont); Trabelsi, Heitinga, Escudť en De Jong; Sneijder (80. Lindgren), Maduro en Maxwell; Rosales (70. De Ridder), Charisteas en Boukhari. 

Kijk hier voor een fotoverslag van de AFS

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL