Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Eenvoudige maar niet overtuigende zege op Willem II: 2-0
7 april 2005

Na nederlagen tegen PSV en Heerenveen kon Ajax ook voor eigen publiek tegen Willem II geen moment overtuigen. De Amsterdammers speelden in een laag tempo en leden veel te vaak balverlies veelal door slordigheid in het aanspelen. Ajax kreeg daardoor te weinig doelkansen. Gelukkig voor de thuisploeg ontbeerde het Willem II aan kwaliteit om van de gebreken van Ajax te profiteren. De Tilburgers konden doelman Vonk geen enkele keer verontrusten. Daardoor behaalde Ajax uiteindelijk een eenvoudige maar opnieuw niet overtuigende zege: 2-0.


Symbolisch werd de actie 'Geef Ajax zijn gezicht terug' uitgebeeld op de lange zijde


 

Opkomst van beide elftallen
 

Opnieuw een minuut stite, ditmaal voor een oud-voorzitter van Willem IIDe opstellingen van beide elftallen


Fakkels op vak 410


...reflecteren op het bijna lege uitvak


Van der Vaart liep geruime tijd warm maar mocht niet invallen

Ook tegen de dit seizoen matig presterende Tilburgers zocht Ajax vergeefs naar vertrouwen en vorm. Trainer Blind zag vanaf de zijkant van het veld hevig gebarend toe hoe hij zijn puzzeltocht naar het beste elftal nog lang niet heeft voltooid. Gelukkig voor Van der Vaart en Maxwell kon de opvolger van de opgestapte Koeman onmogelijk tevreden zijn over het optreden van zijn eerste keus tegen Willem II.

Beide belangrijke spelers van de Amsterdamse kampioensploeg van vorig jaar kunnen voorlopig nog niet rekenen op het vertrouwen van trainer Blind. Ze moesten aanvankelijk vanaf de bank toekijken hoe Ajax meer tegen zichzelf dan tegen Willem II streed. Blind koos aanvankelijk voor een middenveld met Maduro, Pienaar en Sneijder. De rechtsbenige De Jong kreeg als linksback de voorkeur boven Maxwell.

De Braziliaan mocht in de 74e minuut Pienaar aflossen. Pienaar speelde tegen Willem II zijn honderdste officiŽle wedstrijd voor Ajax. Op 24 februari 2002 uit bij NAC maakte hij zijn officiŽle debuut. Van der Vaart kwam helemaal niet in actie. Hij mocht het laatste kwartiertje warmlopen. Blind vond het kennelijk niet nodig om hem in te brengen. Het kan bijna niet anders dan dat vooral Van der Vaart over zijn toekomst bij Ajax twijfelt. De dit seizoen als aanvoerder onttroonde middenvelder spreekt binnenkort met zijn zaakwaarnemers over zijn situatie bij Ajax. Vaststaat dat het voormalige Europese talent van het jaar niet beter wordt van zijn huidige rol als bankzitter. Vooralsnog onduidelijk is welke aantrekkelijke clubs zich momenteel met Van der Vaart willen versterken. De kans is groot dat de betere ploegen van Europa zich door de stagnerende ontwikkeling van de middenvelder laten afschrikken.

De eerste treffer kwam op naam van Mitea. De Roemeen, onlangs tegen MacedoniŽ nog twee keer succesvol voor zijn nationale elftal, kopte in de twintigste minuut raak na een prima actie van Rosales. Het was ook voor de verdedigers van Willem II een raadsel hoe de kleine Roemeen helemaal vrijstaand, nota bene met het hoofd, mocht scoren.

De supporters doodden de tijd met het zingen van liedjes over het in hun ogen veel te hoge salaris van voorzitter Van Eijden. Naarmate de wedstrijd volgde, werden de vele misverstanden in het Amsterdamse spel steeds vaker met striemende fluitconcerten beoordeeld.

Rosales
Mauro Rosales moest een kwartier voor tijd per brancard van het veld wegens een enkelblessure opgelopen na een trap op de enkel.

Ook de 2-0 van Babel in de negentigste minuut kon niet verbloemen dat het wederom dramatisch was wat Ajax liet zien. De supporters vroegen zich dan ook openlijk af hoe het mogelijk was dat er opnieuw een speler van de wedstrijd verkozen werd. Maduro beleefde de twijfelachtige eer.

Danny Blind liet na afloop weten blij te zijn dat de ploeg wist te winnen en daarmee de eerste overwinning onder zijn leiding binnenhaalde. ,,Soms waren er goede momenten, soms minder goede. Maar belangrijker is dat je dingen terugziet waar ik naar toewil. Dat is op dit moment belangrijker. We vergaten twee tot drie goals te maken waardoor het wel leuker is. Maar belangrijker is het om te zien hoe ze omgaan met de wijzigingen die ik doorvoer. Ik probeer ze te benadrukken dat ze moeten laten wat geweest is en aan de slag gaan met dingen die ik in wil brengen. Dan mag en moet je misschien wel fouten maken om dit erin te krijgen."

Volgens Blind is hoop op een tweede plaats niet meer reeel. ,,Het verschil is zeven punten met nog zeven wedstrijden. Als we van AZ winnen is het nog vier punten met zes duels. Als we van heerenveen gewonnen hadden was het reeel geweest. Nu kijk je misschien met een heel klein schuin oogje naar boven, maar dat is niet reeel."

Babel knikt de 2-0 binnen
 

Uitbundige felicitaties voor de doelpuntenmaker van Heitinga

Ajax - Willem II 2-0 (1-0)
20. Mitea 1-0
90. Babel 2-0

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 35.000
Kaarten: Geel: Van Mosselveld, Ceesay (Willem II).

Opstelling Ajax:
Vonk; Trabelsi, Heitinga, Grygera en De Jong; Pienaar (74. Maxwell), Maduro en Sneijder; Rosales (74. Boukhari), Babel en Mitea.

Opstelling Willem II:
Moens; Van der Struijk, Victoria (57. Wau), Smit (78. Redan) en Van Mosselveld; Delanoy, Caluwť en Augustien; Ceesay (78. Denissen), Reuser en Bobson.

Kijk hier voor een fotoverslag van de AFS

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL