Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax toont tegen AZ aan voetballen niet verleerd te zijn: 4-2
10 april 2005

Ajax heeft in een heerlijke wedstrijd AZ op de tweede nederlaag binnen een week getrakteerd. Toen de kruitdampen, vooral veroorzaakt door Ajax-vuurwerk, waren opgetrokken stond er 4-2 op het scorebord en bleek dat Ajax het voetballen helemaal nog niet verleerd is zoals wellicht velen dachten. Voor Ajax scoorden De Jong tweemaal en Sneijder en Pienaar, terwijl voor AZ Nelisse en Sektioui doeltreffend waren. 


Elkaar nog even oppeppen voor de wedstrijd

Opnieuw veel banderies op 410

Beide opstellingen

Een spandoek over Zuid

Feest na de 3-1 van Sneijder

En dus gaat hij nog maar eens lopen...

...ook zij zetten er de vaart in

De 4-1 van Pienaar na goed werk van Mitea

En dus werd die hoek nog maar eens opgezocht

Wesley ging...

...Raffie kwam

Niet iedereen zit hierop te wachten

Ludiek spandoek op het uitvak


Leuke verwijzing naar Van Eijden

Herhaaldelijk ging het oude logo over Noord
De Amsterdammers begonnen overdonderend. Al in de zesde minuut had De Jong de 1-0 op het hoofd, maar Timmer redde met een fabuleuze redding. In de 19e minuut was het wel raak. Mitea kwam op links door, Timmer kon nog redden, maar de afvallende bal was voor Pienaar, die Trabelsi vond. Zijn voorzet werd door De Jong onberispelijk ingekopt: 1-0.

Vreemd genoeg leek Ajax na die goal gas terug te nemen, waardoor het spel gelijk opging. Toch kwam de gelijkmaker min of meer uit de lucht vallen. Maduro verspeeld op het middenveld de bal aan Lindenberg, die Nelisse op maat bediende en tegen diens schuiver had doelman Vonk geen verweer. Lang mocht AZ van die gelijkmaker niet profiteren, want luttele minuten later draaide Pienaar uitstekend van zijn bewaker weg en passte op De Jong die Timmer voor de tweede keer het nakijken gaf. 

Tweede helft
Ook in de tweede helft was de wedstrijd het aanzien meer dan waard. AZ leek wat fanatieker uit de startblokken te komen, en Ajax wenste dit keer, in tegenstelling tot zoveel wedstrijden dit seizoen, niet te wijken. Wat heet! Maduro werd even buiten het strafschopgebied neergelegd. Sneijder ging er eens goed voor staan. Zo goed zelfs dat de bal in één keer achter de vergeefs graaiende handen van Timmer verdween.

Nimmer verwend
En de koek was nog niet op. AZ verspeelde op rechts de bal, Mitea omzeilde Lindenberg en bood de geheel vrijstaande Pienaar een niet te missen kans: 4-1. Met nog krap een half uur leek de wedstrijd gespeeld. Daar kon zelfs de goal van Sektioui, die zomaar uit de lucht kwam vallen in de slotfase niets meer aan veranderen. En zo kon het gebeuren dat het dit seizoen nimmer verwende Amsterdamse publiek eindelijk weer eens kon genieten al kun je je afvragen waarom Ajax zo niet het hele jaar speelde. Misschien waren ze in Eindhoven dan wél nerveus geworden. 

,,Dit resultaat hadden we nodig om met een schuin oog omhoog te kunnen blijven kijken," aldus Danny Blind. Niet alleen daarvoor was de zege belangrijk. ,,Ik praat veel met de jongens”, gaf Blind aan, die juist voor de persoonlijke gesprekken dit weekeinde een trainingskamp belegde. ,,Maar het moet wel bevestigd worden met winst, anders wordt het een stuk moeilijker.” 


Heel wat uur werk naar de knoppen...

Rosales ophelst David Endt, rechts Galásek


Op de terugweg troffen we een bussie vol met Joden..

Ajax - AZ: 4-2 (2-1)
19. De Jong 1-0
38. Nelisse 1-1
42. De Jong 2-1
53. Sneijder 3-1
62. Pienaar 4-1
86. Sektioui 4-2


Scheidsrechter: Van Egmond.
Kaarten: Geel: Trabelsi (Ajax)
Toeschouwers: 49.882. 

...en wat beter was; een mooie collega-fotografe!

Opstelling Ajax:
Vonk, Trabelsi, Grygera, Escudé, Maxwell, De Jong, Maduro, Sneijder (64.V.d.Vaart), Pienaar (79. Emanuelson), Babel, Mitea. 

Opstelling AZ:
Timmer, Kromkamp (37.Jaliens), Lindenbergh, Opdam, De Cler, Landzaat, v.Galen (67. Ramzi), Buskermolen, Sektioui, Nelisse, Perez (67. Huysegems). 

Kijk hier voor een fotoverslag van de AFS

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL