Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!EN DAT IS 1!!! Ajax pakt JC-Schaal tegen PSV: 2-1
5 augustus 2005

Ajax wint verdiend de eerste prijs van het seizoen, De Johan Cruijffschaal is weer waar hij hoort!! In een zeer matig gevuld Rinus Michels stadion kwam Ajax al bij het betreden van het veld op 1-0 vanwege een ZEEEER mooie Actie op Zuid, op de eerste ring werd bijna over de gehele breedte het logo van Amsterdam uitgerold en op de tweede ring net zo groot de drie Andreaskruizen.

 

De roltrappen op de 2e ring zijn klaar en zien er futoristisch uit

De PSV-aanhang zat voor deze gelegenheid op Zuid eerste ring

Officieel is het PSV-Ajax

Deze stond op het spel

Een schitterend gezicht op Zuid

 

Weer mocht Eindhoven als eerste juichen

Gelukkig maakt Ajax weer gelijk

Erop en erover!

  
De eerste helft was matig, en werd voornamelijk op het middenveld gespeeld waar Ajax een licht voordeel had. In die eerste helft kwam het aan beide kanten tot een paar kleine kansen.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was op het middenveld. Maar na een hoekschop van PSV en slordig uitverdedigen door Ajax kwam PSV toch weer op voorsprong in Amsterdam, en leek er weer een verlies tegen PSV bij te komen.

Door het doelpunt van de Eindhovenaren ging bij Ajax de remmen los en werd de schroom van hun afgegooid en werd nadrukkelijk de aanval gezocht. In de 70ste minuut krijgt Ajax loon naar werken en maakt de Jong 1-1 maar deze treffer wordt wegens vermeent buitenspel afgekeurd. 2 minuten later is het wel raak, een schitterende vrije trap van de uitblinkende Boukhari verdwijnt in de linker bovenhoek. Eigenlijk komt PSV er niet meer aan te pas en wordt het duidelijk dat de slag vooral op het middenveld wordt gewonnen door Ajax. In de 78ste minuut volgt een schitterende aanval waar Boukhari weer een belangrijke rol in speelde en Ryan Babel de 2-1 binnen schiet. De enige smet zou mischien de mogelijke blessure van de Jong kunnen zijn maar daar is het nu nog te vroeg voor. In de extra tijd was PSV toch nog dicht bij de gelijkmaker maar Vonk stond op de juiste plek.

Johan Cruijffschaal
Ajax-PSV 2-1

51. Bouma 0-1
72. Boukhari 1-1
78. Babel 2-1

Arbiter: Wegereef
Toeschouwers: 32.000
Geel: Afellay, Simons, Pienaar, Boukhari, Babel

Opstelling PSV:
Gomes, Ooijer, Alex, Bouma, Lee, Lucius, Simons Cocu, Afellay, Vennegoor (Robert/46), Farfán

Opstelling Ajax:
Vonk, Heitinga, Grygera, Escudé, Emmanuelson, De Jong (Rosales/83), Maduro, Boukhari, Pienaar (Galasek/89), Charisteas, Babel

Bekijk hier het fotoverslag van de AFS van deze wedstrijd
 

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL