Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax beter, Feyenoord effectiever: 1-2
28 augustus 2005

Feyenoord is er met kunst en vliegwerk in geslaagd de eerste klassieker van het seizoen en de honderdste sinds de oprichting van het betaalde voetbal winnend af te sluiten: 1-2. De uitslag was allesbehalve conform het spelbeeld. Ajax had het betere positiespel, creëerde de meeste mogelijkheden maar slaagde er amper in te scoren. Feyenoord leunde op de defensie en gokte op de voorhoede: Dirk Kuijt en Salomon Kalou.


Een grote politiemacht op de Noordzijde moest ervoor zorgen dat deze keer de klassieker niet zou ontsporen

Ook op Zuid veel 'blauw' zichtbaar aanwezig         Een vol maar stil uitvak zeker in vergelijking met Brondby

Bij Ajax had Wesley Sneijder, zoals verwacht, de voorkeur gekregen in de basis na zijn uitstekende invalbeurt afgelopen woensdag tegen Brondby. Ajax dicteerde van meet af aan het duel. Geheel tegen de verhouding in was het echter Feyenoorder Kalou die na zestien minuten met een geplaatste boogbal Hans Vonk verschalkte: 0-1.

Ajax probeerde de gelijkmaker te forceren, maar vlak na rust verdubbelde Feyenoord zelfs de score; Kuijt kreeg de bal goed van collega-spits Kalou en mocht geheel vrijstaand Vonk met een geplaatste bal kansloos laten: 0-2.


Duidelijke taal op Noord

Voor aanvang enkele flinke knallers op Zuid


Rug tegen de muur
Toch had nog niemand in het stadion het idee dat de wedstrijd gespeeld was, daarvoor was het overwicht te groot en leek het louter wachten op een Ajax-treffer. De kansen stapelden zich op en Feyenoord stond steeds verder met de rug tegen de muur. De ene na de andere hoekschop volgde en Feyenoord wist slechts met handen en voeten overeind te blijven hetgeen Snoyl uiteindelijk , na zijn zoveelste tikkie, zijn tweede gele kaart en dus rood kostte. De Feyenoord-aanhang was dan wel massaal meegereisd maar hield kennelijk de adem in want geluid kwam er nauwelijks uit het bomvolle uitvak.

Een perfecte tifo-actie!!
Kunst en vliegwerk
Met kunst en vliegwerk probeerden de tien van Erwin Koeman het laatste fluitsignaal te halen. Het aantal corners liepen op tot 11 tegen 1. Charisteas verkleinde de marge tot één door een prima balletje van Sneijder in de lange hoek langs Lodewijks te prikken: 1-2. De laatste minuten hing de verdiende gelijkmaker diverse keren in de lucht maar faalden de Amsterdammers keer op keer in de afwerking waardoor de armen van de Feyenoord-spelers de lucht in konden na het laatste fluitsignaal van Van Egmond.


Frustratie bij Charisteas en Sneijder na de zoveelste kans........op kans

De 1-2 van Charisteas komt te laat...............zeker als Lodewijks van Van Egmond mag blijven tijdrekken

Rood nog voor Snoyl maar uiteindelijk..........................winst voor Feyenoord


Ook Danny Blind wist na afloop exact het manco van zijn team vandaag te verwoorden; ,,We sprongen onvoldoende met onze kansen om." Het verschil tussen Ajax en Feyenoord was in zijn ogen dan ook de effectiviteit van de spitsen Kuyt en Kalou. Blind liet weten Escude gewisseld te hebben omdat hij niet tevreden was over zijn aanvoerder. ,,Ik praat in de media niet uitgebreid en individueel over spelers. Maar Escudé speelde inderdaad niet goed."

Ajax - Feyenoord 1-2 (0-1)
16. Kalou 0-1
47. Kuijt 0-2
79. Charisteas 1-2

Scheidsrechter: Van Egmond
Toeschouwers: 50.000
Rode kaart: 71. Snoyl (Feyenoord, 2x geel)
Gele kaart: Grygera, Trabelsi (Ajax), Paauwe (Feyenoord).

Opstelling Ajax:
Vonk; Trabelsi, Grygera, Escudé (75. Boukhari) en Emanuelson; De Jong (55. Rosales), Maduro en Sneijder; Pienaar, Rosenberg (46. Charisteas) en Babel.

Opstelling Feyenoord:
Lodewijks; Ostlund, Bahia, Greene en Snoyl (De Graaf); Ghaly, Paauwe en Pardo; Kalou (70. Leonardo), Kuijt en Boussabon (75. Bosschaart).

Klik hier voor het fotoverslag van de AFS van deze wedstrijd

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL