Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax verspeeld 2-0 voorsprong in blessuretijd: 2-2
21 september 2005

Ongelooflijk maar waar. Ajax heerste één helft lang tegen ADO Den Haag. Maar toch slaagden de Amsterdammers er weer niet in om te winnen. Want na een rode kaart van John Heitinga scoorde ADO twee keer in blessuretijd: 2-2.
De ontknoping was sensationeel en totaal onverwacht. Tot de negentigste minuut had Ajax weinig te duchten gehad van ADO. In de eerste helft was de thuisploeg veel te sterk voor de bezoekers, die blij mochten zijn dat na een half uur slechts een 2-0 voorsprong voor de Amsterdammers op het scorebord stond. In navolging van duels met Feyenoord en AZ werden de Amsterdammers met een uiteindelijk gelijkspel (2-2) uiterst pijnlijk gestraft voor het gebrek aan schotkracht in de aanval.Een van de schuldigen was Angelos Charisteas, die voor het eerst deze competitie de voorkeur had gekregen boven Markus Rosenberg. Met hem keerde ook Mauro Rosales terug in de basis, waardoor Steven Pienaar naar het middenveld verhuisde, waar Olaf Lindenbergh ontbrak vanwege een schorsing. Ajax betaalde in het totaal ruim 12 miljoen euro voor Rosenberg, Charisteas en Anastasiou. Trainer Blind zal zich zo langzaam afvragen of het beste alternatief voor de positie van centrumspits niet gewoon afkomstig is uit de eigen jeugdopleiding. Babel, tot nu toe linksbuiten, zal centraal in de aanval op dit moment niet slechter presteren dan Rosenberg en Charisteas.Halverwege de eerste helft lukte het Ajax te scoren. Wesley Sneijder dribbelde zich vast in de Haagse zestien, waarna de bal voor de voeten van Hedwiges Maduro belandde, die vanaf twintig meter hard uithaalde: 1-0. Acht minuten later scoorde Sneijder zelf op fraaie wijze, met een halve omhaal.

Na rust nam Ajax gas terug. In het laatste half uur moest de thuisploeg zelfs voorzichtiger gaan spelen omdat John Heitinga knullig tegen twee gele kaarten was opgelopen. Toch leek de ploeg van coach Danny Blind zonder problemen de drie punten binnen te halen. Dat gebeurde niet. In de eerste minuut van blessuretijd profiteerde Eljero Elia van een uitglijder van doelman Hans Vonk. En drie minuten later schopte Jan-Paul Saeijs de 2-2 tegen de touwen.,,Natuurlijk hadden we vandaag veel meer moeten scoren", aldus een teleurgestelde trainer Blind. ,,Vooral in de eerste helft kregen we enorm veel kansen. Het is ook geen toeval dat we te weinig hebben gescoord. Iedereen kent onze problemen. Maar dit gelijke spel lag niet alleen aan onze problemen voorin. Ik vind het onbegrijpelijk dat Heitinga als invaller nog tweemaal een gele kaart krijgt", aldus Blind. ,,En die twee doelpunten in blessuretijd geven we gewoon weg. Dat is een gebrek aan ervaring en kwaliteit."

Ajax - ADO Den Haag 2-2 (2-0)
20. Maduro 1-0
28. Sneijder 2-0
90+1. Elia 2-1
90+4 Saeijs 2-2

Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 45.000
Rode kaart: 63. Heitinga (2x geel, Ajax)
Gele kaart: Pienaar, Sneijder (Ajax), Rijaard, Saeijs, Den Ouden (ADO Den Haag).

Opstelling Ajax:
Vonk; Trabelsi, Grygera (32. Heitinga), Maduro en Emanuelson; Pienaar, Galasek en Sneijder; Rosales (90. Boukhari), Charisteas (66. De Jong) en Babel.

Opstelling ADO Den Haag:
De Vries; Rijaard, Saeijs, Grujic en Rzasa; Rankovic (82. Elia), Van der Leegte en O'Brien (66. Stroeve); Verhoek, Mols (57. Den Ouden) en Kolkka.

Klik hier voor het fotoverslag van de AFS van deze wedstrijd
 

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL