Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax toont veerkracht tegen Sparta, Hoofdrollen voor Vonk en De Jong: 1-2
2 oktober 2005

Ajax wint met moeite van DE club uit Rottedam. Hans Vonk heeft tijdens de wedstrijd tegen Sparta een aantal keer zeer goed redding gebracht, zeker voor de rust was Vonk de beste man aan Ajax zijde. Sparta legde fris en verzorgd voetbal op de mat. Het mocht bijna een wonder heten dat Ajax met 0-0 ging rusten want Sparta was een aantal keer zeer dichtbij. Na de rust was het Polak die op aangeven van Bouazouan wel voorbij Vonk kon komen 1-0.

 

Maar weer eens op weg naar Rotterdam met de combi       Verboden voor honden?!


Het ontvangstcomitee                                                               Dringen voor de ingang van het uitvak

Dit was voor Ajax het sein om er een schepje boven op te doen en het zette zowaar aan voor een offensief. Uitgerekend de man die het de laatste weken zo moeilijk heeft en zich niet kan vinden in zijn rol binnen het elftal maakte de gelijkmaker 1-1 Nigel de Jong. Nigel droeg zijn doelpunt op aan zijn pas overleden vriend Luciano van den Berg van Stormvogels Telstar (hij liet een shirt met de de Naam van Luciano zien wat onder zijn Ajax shirt zat). De Jong verklaarde dat hij van Blind enkele weken rust mocht nemen, maar dat hij dat niet wilde. ,,Ik ga ervan uit dat Luciano de wedstrijd van boven heeft meegekeken."
Het volle Ajax-vakGeel
13 minuten later was het wederom Nigel de Jong die de winende treffer tegen de touwen schoot na goed voorgeven van Steven Pienaar. Toen De Jong na die treffer opnieuw het shirt met Luciano toonde bleek maar weer eens dat sommige scheidsrechters geen gevoel hebben: Bossen gaf namelijk hiervoor geel aan De Jong. Bah Bossen; je bent een ongevoelig onderkruipertje dat zich verstopt achter regeltjes van hogerhand in plaats van zelf een kerel te wezen!!

Ajax mag niet mopperen dat het deze wedstrijd winnend heeft afgesloten maar mag als excuus aanvoeren dat de ziekenboeg overvol is, hopelijk stroomt deze de komende twee weken leeg. De volgende wedstrijd is pas zaterdag 15 oktober.Sparta - Ajax 1-2 (0-0)
52. Polak 1-0
63. De Jong 1-1
77. De Jong 1-2

Scheidsrechter: Bossen
Toeschouwers: 9342
Gele kaart: Gudelj, Obodai (Sparta), Pienaar, Vermaelen, Juanfran, Boukhari, De Jong (Ajax).

Opstelling Sparta:
Ponk; De Fauw, Olfers, Zoontjes (83. Kinet) en Gudelj; Obodai, Michels, Van den Bergh (58. Cvetkov) en Polak; Oost en Rose (50. Bouaouzan).

Opstelling Ajax:
Vonk; Grygera, Heitinga en Vermaelen; De Jong, Maduro, Pienaar en Emanuelson (78. Juanfran); Babel (60. Anastasiou), Rosenberg (60. Boukhari) en Manucharyan

Kijk ook eens op dapprestrijders.nl voor foto's!
Klik hier voor het fotoverslag van de AFS van deze wedstrijd
 
 

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyrightę2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL